به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، ظهر امروز (23 فروردین) در آیین تقدیر از فعالان عرصه سلامت استان در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز، گفت: کشوری که هزینه های خود را صرف مواردی از درمان کند که با پیشگیری به راحتی مهار شدنی بود آن کشور پیشرفت نمی کند.
وی با بیان اینکه مردم باید بدانند که پیشگیری مقدم بر درمان است و از اثرات منفی رعایت نکردن بهداشت آگاه باشند تا هزینه های اضافی صرف نکنند، افزود: طی چند سال اخیر با همکاری همه دستگاه ها با تأکید بر بهداشت و سلامت شاهد پیشرفت های خوبی در حوزه سلامت استان بوده ایم اما هنوز به حد مطلوب نرسیدیم.
استاندار خوزستان، ادامه داد: توجه به مشکلات موجود در زیرساخت ها، وجود دستفروش ها و دوره گردهای مواد غذایی و عدم رعایت استانداردهای لازم در صنایع بسته بندی از جمله مسائلی است که باید برای رسیدن به نقطه مطلوب مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در تمامی آموزه های دینی نیز سلامت از تمام ابعاد از جمله جسمی و روحی مورد توجه بوده است، اضافه کرد: نیروی انسانی سالم و پرتلاش به عنوان سرمایه هر کشور می تواند جامعه را به قله های رفیع پیشرفت و توسعه برساند.
حجازی با تأکید بر اینکه یکی از شاخص های پیشرفت هر کشور تولید مواد غذایی سالم، خودکفایی و استفاده بهینه از منابع است، تصریح کرد: محقق شدن این امر با مشارکت دولت و مردم انجام شدنی است و اقدامات آموزشی و فرهنگ سازی را می طلبد.
وی با بیان اینکه کشور ایران در ردیف جوان ترین کشورهاست پس باید مشکلات آنها مورد توجه قرار گیرد تا در سال های آینده با مشکل مواجه نشوند، خواستار توجه بیشتر مسئولیان عرصه سلامت به وضعیت بهداشت و سلامت مردم و افزایش حساسیت مردم شد و عنوان کرد: اهمیت کارگروه بهداشت و سلامت نیز در این میان بسیار بازر است.
حجتالاسلام سید ابوالحسن حسنزاده، امام جمعه موقت اهواز، نیز، تأکید کرد: با اتکا به تعالیم دینی و احادیث و روایات ائمه معصوم و قرآن کریم به نکات بسیار مهمی در زمینه سلامت میرسیم و نقطه ایدهآل این است که بتوانیم این منابع را به دنیا عرضه کنیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه وضعیت کشورهای اسلامی مناسب نیست و شاخصهای سلامت در این کشورها به حدی پایین آمده که از الگوهای غربی در زمینه بهداشت و سلامت استفاده میکنند، اذعان داشت: در زمینه بهداشت روایات بسیاری از پیامبر(ص) در خصوص مسواک زدن و دیگر موارد بهداشتی نقل و باید این داشتهها را به دیگر کشورهای دنیا ارائه دهیم.
وی یاد آور شد: در تعالیم دینی به مسائل روحی نیز بسیار پرداخته شده و مثلاً ناامیدی که یک مشکل روانی است در دین اسلام به عنوان گناه مطرح است، همچنین تعالیم دینی بر موضوع حفظ سلامت بسیار تأکید دارند و در صورتی که به این تعالیم توجه شود شاخصهای سلامت در جامعه ارتقا مییابد.
آیت الله حسن زاده، بیان کرد: با وجود اینکه برای ارتقای بهداشت بسیار تلاش شده ولی این تلاشها کافی نیست و باید بیش از این فرهنگ دینی را گسترش داد، زیرا با گسترش فرهنگ دینی، فرهنگ بهداشت نیز ارتقا مییابد از این رو باید به جایی برسیم که این فرهنگ را به کشورهای دیگر نیز صادر کنیم.
پایان پیام/
نظر شما