1+5 سیاست تقابل را به تعامل تغییر دهد/به مذاکرات آینده امیدوار هستیم

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز امیدواری از اینکه 1+5 واقعیت‌های امروز صحنه ایران را بپذیرد، گفت: امیدواریم 1+5 سیاست تقابل را در مقابل جمهوری اسلامی ایران به سیاست تعامل تغییر دهد.

به گزارش خبرنگار شبستان، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی چهارشنبه 23 فروردین با اشاره به مذاکرات با 1+5 در هفته آینده در جمع خبرنگاران گفت: امیدواریم که این مذاکرات آینده خوبی داشته باشد زیرا در حال حاضر در موقعیت بهتر از زمان مذاکرات دور قبل در استانبول برخوردار هستیم.

وی اظهار کرد: توانمندی جمهوری اسلامی ایران برخلاف تصور برخی کشورهای 1+5 توانمندی قابل توجه‌ای است و ما توانستیم نیاز داخلی خودمان را علی‌رغم عدم همکاری کشورهایی که از طرف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسئولیت داشته‌اند، انجام دهیم.

بروجردی تصریح کرد: ما غنی‌سازی‌مان در بخش سوخت 20 درصد رآکتور تهران را که خروجی آن با جان صدها هزار انسان گره خورده بود و آنها آن را تأمین نکردند، انجام دادیم و پلیت‌هایی که باید گذاشته می‌شد از سوی متخصصان ما آماده شد و کار عملیاتی شد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه اجلاس آینده از اجلاس قبل بهتر است ابراز امیدواری کرد که 1+5 واقعیت‌های امروز صحنه ایران را در عرصه فعالیت‌های صلح‌آمیز فناوری هسته‌ای درک کند و آن را بپذیرد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که 1+5 سیاست تقابل با جمهوری اسلامی ایران را به سیاست تعامل تغییر دهد و ادامه داد: فکر می‌کنم اگر تعامل برقرار شود آن موقع می‌شود کارهای بهتری انجام داد.

وی همچنین در رابطه با محور مذاکرات خاطرنشان کرد: یک حلقه از زنجیره آینده مذاکرات هسته‌ای ما مسایل هسته‌ای است و بقیه مذاکرات در رابطه با مسایل جهانی و منطقه‌ای همانند انرژی، مبارزه با تروریسم و بحران‌های منطقه‌ای است که مورد توجه 1+5 نیز است.

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری که به مرحله جدیدی از خروج منافقان از پادگان اشرف اشاره داشت، گفت: در این مصاف چند ساله که از یک طرف آمریکایی‌ها و کشورهای غربی از این سازمان تروریستی حمایت می‌کردند و آنها را از لیست تروریست‌ها خارج کردند و انگلیسی‌ها شروع‌کننده آن بودند و در واقع اتحادیه اروپا نیز به تبعیت از آنها این کار را کردند آنها نیز مصر به ابقا در پادگان اشرف بودند.

وی اضافه کرد: این موفقیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک امر مهم در دفاع از حقوق ملی و پی‌گیری‌های متعدد مسئولان عراق چه دولت و چه مجلس این کشور بود و ما حضور آنها را در این پادگان نظامی منتفی شده می‌دانیم و انشاءالله بقیه نیز به زودی اخراج می‌شوند.

بروجردی همچنین با اشاره به فرستاده سازمان ملل برای حل بحران در سوریه خاطرنشان کرد: سوری‌ها رسما پذیرش طرح شش ماده‌ای کوفی عنان را پذیرفته‌اند زیرا این طرح در مورد خود سوریه است، بنابراین وقتی کشوری مانند سوریه نظر مثبت خود را اعلام می‌کند و حتی ولید معلم نیز رسما این نظر را اعلام کرده است وضع متفاوت است.

وی بیان کرد: ما از ابتدا به دنبال راه‌حل سیاسی برای حل بحران در سوریه بودیم و به شدت با تحرکات نظامی و تسلیح مخالفان به عنوان کاری که ترکیه، آمریکا، عربستان و قطر در سوریه انجام می‌داد، مخالف بودیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این طرح یعنی طرح کوفی عنان به عنوان طرح سازمان ملل است و وی به عنوان نماینده ویژه دبیر کل آن را انجام می‌دهد ما هم با اصلاحات در سوریه موافقیم تا نقطه پایانی بر درگیری‌ها در نقاط بحرانی این کشور گذاشته شود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بنابراین جدا از نظر رسمی جمهوری اسلامی ایران که از سوی مسئولان اعلام می‌شود فکر می‌کنم به دلیل پذیرش سوری‌ها زمینه‌ای است که نقطه پایانی بر درگیری‌ها گذاشته شود و لازمه این امر این است که در کنار خارج کردن تسلیحات از برخی شهرهایی که دولت یا ارتش سوریه در آن سلاح دارند متقابلا مخالفانی که با سلاح گرم می‌جنگند آتش‌بس دهند و این کار را متوقف کنند.

وی بیان کرد: اگر این زمینه‌ها عملی شود فکر می‌کنم بیش از بقیه طرح‌ها همانند اتحادیه عرب و تحرکات دیگر مؤثر باشد و کوفی عنان این شانس را دارد که کار را به جایی برساند.

وی با اشاره به مواضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تأکید کرد: ایران از برداشتن هر گامی در راستای حل مشکلات سوریه استقبال می‌کند زیرا رابطه ما با سوریه رابطه ویژه‌ای است و ما سوریه را به عنوان محور مقاومت و در خط جبهه می‌دانیم.

وی اضافه کرد: ما سوریه را حامی تشکل‌های مقاومت، حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله می‌دانیم و به همین دلیل است که بر استمرار ساختار سیاسی فعلی سوریه مصر هستیم.

بروجردی تأکید کرد: علی‌رغم اینکه در نقطه مقابل هم آمریکا و هم هم‌پیمانان اروپایی منطقه‌ای‌شان حضور دارند و سرمایه‌گذاری میلیاردی کرده‌اند اما وضع بشار اسد نسبت به چند ماه گذشته امروز باثبات‌تر است.

پایان پیام/
 

کد خبر 122754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha