آمادگی سازمان انرژی اتمی برای همکاری با محققان در حوزه لیزر

اسلامی با دعوت از محققان و شرکت های دانش بنیان به فعالیت در حوزه لیزر گفت: این سازمان نسبت به ایجاد آزمایشگاههای لیرز اقدام کرده است و آماده است تا شرکت ها از این ظرفیت آزمایشگاهی برای پیشبرد برنامه های خود استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمد اسلامی» در آیین افتتاح چهارمین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک ایران ضمن بازدید از این نمایشگاه درباره کاربردهای مختلف لیزر در صنایع و جدیدترین دستاوردهای این حوزه اظهار کرد: لیزر برای مردم دانشی نام آشنا بوده و در حوزه‌های مختلف دارای کاربردهای فراوانی است؛ لیزر یک فناوری پیش‌برنده محسوب می‌شود و دانشی ترکیبی است .

اسلامی گفت: در نظر داریم تا از این فناوری در حوزه‌های پزشکی، صنعتی، دفاعی و امنیت استفاده کرده و این دانش را تبدیل به صنعت کنیم و امیدواریم این دستاوردها در مسیر صنعتی‌ شدن بتوانند کارکرد اصلی خود را پیدا کنند که در آن صورت شاهد گسترش بسیار خوب استفاده از لیزر و فوتونیک خواهیم بود و در نهایت این روند می‌تواند منجر به پایین آمدن قیمت تمام شده محصولات تولید شده با استفاده از این دانش و فناوری شود.

وی افزود: با توسعه این دانش، دقت در تولید محصولات نیز ارتقا می‌یابد.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: در سال‌های اخیر، سازمان انرژی اتمی روی موضوع بسیار مهم استفاده از لیزر برای عمق‌دهی به قطعات موتورهای توربینی در نیروگاه‌ها و هواپیماها تمرکز کرده است.  

وی گفت: یکی دیگر از دستاوردهای مهم در این حوزه استفاده از دانش ترکیبی در بخش دارویی و پزشکی است، زیرا می‌توان از دانش لیزر برای درمان بیماری سرطان استفاده کرد. لیزر همچنین می‌تواند در زمینه تولید رادیوداروها و تکنولوژی‌های جدید در تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرارگیرد به‌طوری‌که با بهره‌گیری از لیزر می‌توان نسبت به از بین بردن سلول‌های سرطانی اقدام کرد و این کار بدون عوارض جانبی است.

معاون رییس جمهور بیان کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید رادیوداروها پیشگام است و اکنون در حال برداشتن گام‌های بزرگتر هستیم و امیدواریم مردم بتوانند از موارد پر عارضه‌ای  مانند شیمی‌درمانی در زمینه بیماری‌های سرطان آسوده شوند و در نظر داریم تا با استفاده از این دانش و دفع سلول‌های سرطانی بدون عوارض جانبی از درد و رنج بیماران بکاهیم.

اسلامی اظهار کرد: در بخش صنعتی نیز استفاده از لیزر را برای تولید ماشین‌آلات و قطعات در دستور کار قرار داده‌ایم؛ زیرا نیازمند قطعات ریز و حساسی هستیم که این تکنولوژی را سایر کشورها در اختیار ما قرار نمی‌دهند. بنابراین با استفاده از فناوری لیزر می‌توان فرآیندهای ساخت و تولید چنین قطعاتی را دنبال کرد.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه، تکنولوژی میکروماشین‌ ارایه شده و باید توجه داشت که این فناوری قادر است ریزترین ماشین‌آلات و قطعات مورد نیاز را بسازد.

وی خاطرنشان کرد: لیزر از دامنه گسترده‌ای بهره‌مند است و شرکت‌هایی که اکنون در این نمایشگاه حضور دارند؛ دارای توانمندی‌های فراوانی هستند.

اسلامی خاطرنشان کرد: از شرکت‌های فعال در حوزه لیزر و فوتونیک حمایت‌ کرده و این روند را گسترش خواهیم داد زیرا اعتقاد داریم لیزر باید به معنای واقعی جایگاه خود را در عرصه‌های گوناگون پیدا کند. باید توجه داشت که لیزر در صنایع دفاعی دارای جایگاه ویژه‌ای است و از آن حمایت می‌شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره نمایشگاه امسال و روند پیشرفت شرکت‌های فعال در حوزه لیزر و فوتونیک نسبت به سال‌های قبل توضیح داد: این صنعت در حال یافتن راه خود است و در زمینه لیزر در آغاز راه قرار ندارد؛ از دانشمندان، محققان، دانشجویان و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان دعوت می‌کنم که وارد این حوزه شوند؛ خوشبختانه نتایج فراوانی از تحقیقات مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده این عزیزان قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید توجه داشت هزینه سنگینی برای ایجاد آزمایشگاه‌های لیزر نیاز است و سازمان انرژی اتمی ایران نسبت به ایجاد این آزمایشگاه‌ها اقدام کرده و در مجموعه لیزرپورت که در ماه‌های گذشته افتتاح شد؛ پذیرای این شرکت‌ها هستیم تا از ظرفیت آزمایشگاهی ما برای پیشبرد برنامه‌های خود استفاده کنند.

 

لیزر در بهبود سطح زندگی بسیار مهم و پرکاربرد است

امیرحسین فقهی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای نیز در حاشیه افتتاح این نمایشگاه گفت: پژوهش‌های انجام شده در حوزه لیزر به علت  اینکه جزو فناوری هایی با تکنولوژی بالا (های‌تک) قلمداد می شود، بسیار مهم است؛ البته لیزر در صنایع مختلف دارای کاربردهای فراوانی است به‌طوری که از لیزر در جوش‌دادن با کیفیت قطعات و یا برشکاری در صنایع، برای درمان بیماری‌های چشم و رفع عیوب بینایی استفاده می‌شود.  

معاون رییس سازمان انرژی اتمی ایران افزود:  لیزر در تمام صنایع دارای کاربردهای بسیار واضحی است و پیش‌بینی می‌شود در آینده نیز بهره‌گیری از  آن بسیار گسترده‌تر شود.

فقهی بیان کرد:‌ لیزر می‌تواند در بهبود سطح زندگی بسیار مهم و پرکاربرد باشد و همه حوزه‌ها می‌توانند از آن بهره‌مند شوند و حوزه‌های مهمی وجود دارند که از فناوری لیزر و فتونونیک استفاده می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان انتظار داشت توسعه لیزر و فوتونیک موجب ارزآوری در کشور شود، تصریح کرد: این امیدواری وجود دارد که با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ورود جوانان باانگیزه که به دنبال پژوهش و فعالیت در حوزه دانش‌بنیان‌ها هستند، بازارهای بهتری به روی فناوری لیزر گشوده شود و بتوانیم درآمدزایی و ارزآوری داشته باشیم؛ البته در سطح منطقه دارای این قابلیت هستیم.

رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای تاکید کرد: پژوهش‌های علمی و اقدامات سازمان انرژی اتمی در حوزه لیزر با رویکرد اقتصادمحور در حال پیگیری و حرکت است  و این مهم به دانش و تجهیزات مورد نیاز بومی بستگی دارد.  

به گزارش ایرنا، در آیین افتتاح چهارمین نمایشگاه لیزر و فوتونیک ایران محمد اسلامی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور و جمعی از معاونان و مدیران سازمان انرژی اتمی ایران حضور داشتند.
آخرین دستاوردها و توانمندی‌های شرکت‌های فعال در حوزه لیزر و فوتونیک در چهارمین نمایشگاه لیزر و فوتونیک ایران به نمایش گذاشته می شود؛ این نمایشگاه با هدف ارائه ظرفیت صاحبان صنایع، کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز تحقیقاتی، و استارتاپ‌ها  با حضور شرکت‌های فعال و معتبر داخلی و خارجی تا ۱۲ آبان ماه در تهران برپاست.

کد خبر 1227987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha