امام جماعت مسجد جامع جمهوری درگذشت/ نظر آن مرحوم درباره مسجد تراز

آیت‌الله عباسعلی اختری، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و امام جماعت مسجد جامع جمهوری دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آیت الله حاج شیخ «عباسعلی اختری»، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و امام جماعت مسجد جامع جمهوری تهران شامگاه گذشته (دوشنبه، ۹ آبان) دار فانی را وداع گفت.

 

حاج شیخ عباسعلی اختری در سال ۱۳۱۸شمسی در شهرستان سمنان و در خانواده ای روحانی به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا اخذ دیپلم در زادگاهش ادامه داد و تحصیلات حوزوی را هم در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد و ۲۰ سال در آن حوزه به تحصیل و تدریس پرداخت.

 

وی سپس به حوزه علمیه قم رفت و در درس های خارج فقه و اصول بزرگان شرکت کرد و از محضر آیات عظام غضنفری، سبزواری، فشارکی، مؤمن قمی و محمدعلی گرامی بهره برد. سپس دوباره به مشهد بازگشت و در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات میلانی، وحید و فلسفی حاضر شد. پس از مدتی به تهران رفت و از مدرسه دارالفنون مدرک مدرسی دریافت کرد.

 

با آغاز نهضت حضرت امام در خرداد ۱۳۴۲ به نهضت پیوست و در جریان اعزام روحانیون به خدمت سربازی، همراه آیت الله هاشمی رفسنجانی دستگیر و به خدمت سربازی اعزام شد.

 

حاج شیخ عباسعلی سال ۱۳۵۴ با ایراد سخنرانی های افشاگرانه در تهران به مبارزات خود ادامه داد و به خاطر این سخنرانی ها، دستگیر شد و تحت شکنجه و آزار و اذیت ساواک قرار گرفت. پس از آزادی از زندان مبارزات خود را ادامه داد تا اینکه مجدداً در رمضان ۱۳۵۷دستگیر شد و به زندان افتاد، ولی در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و در اثر شتاب گرفتن جریان انقلاب، از زندان آزاد شد.

 

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا به سمت ریاست کمیته انقلاب اسلامی شهرستان شیروان منصوب و در سال ۱۳۵۹ عهده دار مدرسه عالی کانون اسلامی اراک شد و با حرکت های انحرافی که در آنجا ایجاد شده بود به مبارزه پرداخت.

 

آن مرحوم ۱۳۶۰ طی حکمی از سوی حضرت امام(ره) به امامت جمعه سمنان منصوب شد. به دنبال شهادت عبدالمجید دیالمه، نماینده مشهد در اولین دوره مجلس شورای اسلامی در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی با اصرار شهید بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین هاشمی نژاد، کاندیدای نمایندگی مجلس شد و توانست با آراء قابل توجهی به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در کمیسیون اقتصادی و دارایی فعالیت کرد و مدتی هم نایب رئیس کمیسیون بود.

 

پس از پایان کار مجلس اول، به قضاوت در یکی از شعب دیوان عالی کشور پرداخت. سپس از طرف امام(ره) به عنوان نماینده ایشان در استان سمنان و امام جمعه سمنان منصوب شد. او همزمان با فعالیت های سیاسی به تدریس در دانشگاه های شهید بهشتی تهران، دانشگاه تهران و دیگر فعالیت های علمی ـ آموزشی پرداخت.

 

در ادامه گفت و گویی آن مرحوم با خبرگزاری شبستان درباره مسجد تراز مرور می شود:

 

آیت الله «عباسعلی اختری»، امام جماعت مسجد جامع جمهوری تهران و عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مسجد در دین مبین اسلام اظهار کرد: بنا بر تصریح آیات و روایات، برکات مسجد به آثاری است که در جامعه ایجاد می کند.

 

وی ادامه داد: انس با مسجد دارای برکات بسیاری است که برای فهم آن باید به رهنمودهای پیامبر(ص) و ائمه(ع) توجه کنیم. بنا بر روایات، مسجد باید از جهات مختلفی بازدهی داشته باشد چراکه مسجد جایگاه اجتماع و ارتباط مردم در اسلام است.

 

امام جماعت مسجد جامع جمهوری اظهار کرد: مسجد در کنار آنکه پایگاه اجتماع و ارتباط مردم است، مولد فکر نیز است. اولویت اصلی در جامعه به ارتباط و پیوستگی است و بهتر آنکه این پیوستگی از طریق مسجد باشد.

 

وی با بیان اینکه مسجد باید پایگاه و ماوایی برای اجتماع دینی مردم باشد، گفت: در مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) جمعیت فراوانی برای اقامه نماز حضور می یابند، اما این جمعیت ارتباطی با یکدیگر ندارند، حتی تلاش می شود که مردم فقط حضور یابند و اعمال را انجام دهند و هیچ ارتباطی میان شان نباشد بنابراین مقصود ما صرف حضور جمعیت در مسجد نیست. جمعی که در مسجد حاضر می شوند باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

 

آیت الله اختری افزود: علاوه بر این، از امتیازات دیگر مسجد ایجاد و اعتلای روح تعاون است. در پرتوی همین روحیه، دیگر کارکردهای مسجد احیاء می شود. مسجد از معبر همین روحیه باید ذهنیت ازخودبیگانگی را که دشمن سعی دارد در مردم ایجاد و نهادینه کند، بزداید.

 

وی با بیان اینکه از دیگر ویژگی های انحصاری مسجد بیدارگری جامعه است، خاطر نشان کرد: مسجد باید نمازگزاران و اهل خود را از غفلت ها بیدار کند. بیداری مسجد عامل بیداری دیگر اقشار جامعه می شود، به همین دلیل است که مساجد دارای خصیصه بیدارگری، موجب خشم دشمن هستند. شواهد تاریخی بسیاری نشان می دهد که استعمارگران مانند استعمار فرانسه در الجزایر و استعمار آمریکا و انگلیس، وقتی به مستعمره های اسلامی خود تهاجم می کنند، سعی‌شان بر تخریب مساجد و تضعیف کارکردهای آن است.

 

عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به چالش موجود در جذب جوانان به مسجد اشاره کرد و افزود: دشمن در تلاش است با جاذبه های رسانه ای جوان را به سمت دنیاگرایی ببرد تا این دلبستگی به زندگی مادی و چشم دوختن به مادیات او  را از مسجد دور کند. لذا مسجد باید به عنوان مرکز عرفان عملی و پایگاه سلوک و ارتباط با خدا، تقویت شود.

 

وی به ارایه رهنمود و توصیه برای ارتقای کمی و کیفی فعالیت های مساجد پرداخت و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم این مسئله را به درستی جا بیندازیم که اولین و مهمترین پایگاه اسلام مسجد است در این صورت فعالیت در مسجد بیش از پیش افزایش پیدا می کند.

 

خبرگزاری شبستان، درگذشت آیت الله اختری را تسلیت گفته و برای آن مرحوم علو درجات را از درگاه ربوبی خواستار است.

کد خبر 1228068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha