به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دیدار مهدی رمضانی دبیرکل با کتابداران تهران سهشنبه ۱۰ آبان ماه با حضور محمد احمدوند، معاون اداری و مالی؛ سیدباقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات؛ محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی؛ هادی آشتیانی مشاور اجرایی و امور حوزه دبیرکل؛ زهرا جعفری، مشاور رسانهای دبیرکل؛ حسین حاجی ابراهیمی، مدیرکل دفتر مرکزی حراست؛ هادی امیری، مدیرکل امور عمرانی؛ محمدعلی میرزایی، مدیرکل امور استانها؛ محمدمهدی زرافشان، سرپرست ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل؛ اصغر گودرزی، مدیرکل توسعه کتابخانهها و مشارکتها؛ محمدرضا اسفاری، سرپرست ادارهکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی؛ جواد اسدی، سرپرست ادارهکل تأمین منابع کتابخانهها و علیرضا زندوکیلی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران و جمعی از کتابداران کتابخانههای عمومی شهر تهران در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع کتابداران در سخنانی گفت: بدون هیچ گونه اغراق تأکید دارم که یکی از شیرینترین ایامی که در طول کار در مدیریت کتابخانههای عمومی تجربه کردهام، نشستهایی است که ما در خدمت همکاران کتابدار هستیم؛ نشستهایی که برای همدل و همجهت شدن برای پیشبرد اهداف نهاد برگزار میشود.
وی با اشاره به اقتضائات فعالیت در کتابخانههای عمومی استان تهران گفت: مسائل مطرح و جاری در کتابخانههای شهر تهران و استان تهران از جهاتی با مسائل سایر کتابخانههای کشور متفاوت است. فعالیت در شهر تهران به واسطه گستردگی و وجود دستگاههای مرتبط و همچنین به لحاظ اینکه تهران به لحاظ سرانه کتابخانههای عمومی جزء شهرهای کمتربرخوردار محسوب میشود، شرایط متفاوت و پیچیدگیهای خاص خود را دارد. ضمن اینکه توقعاتی که از دستگاههای مختلف از استان تهران وجود دارد توقعات بالایی است، چراکه اتفاقاتی که در تهران میافتد الگو خواهد بود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه به تشریح برخی از مهمترین مسائل مطرح شده از سوی کتابداران پرداخت و گفت: در حوزه مسائل معیشتی باید عرض کنم که ابتداییترین و اساسیترین راه حل هر مسئله، شناخت آن مسئله است. اینکه امروز شرایط اقتصادی کشور یک شرایط سخت، فشرده و تحت فشار است بر کسی پوشیده نیست و در اینکه همکاران ما برای گذران زندگی دچار سختی هستند نیز شکی نیست. هیچ مدیری راضی به اینکه همکاران و نیروهایش تحت فشار اقتصادی باشند نیست. همه مدیران نسبت به افرادی که با آنها زندگی و کار میکنند حساس هستند و برای بهبود حال و روحیه آنها و خانوادههایشان تلاش میکنند.
رمضانی درباره موضوع احکام همکاران در نهاد نیز گفت: احکام همه همکاران ما بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری تنظیم شده و هر موردی که در احکام کارکنان باید ملاحظه شود، انجام شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از برخی انتقادات در این زمینه، بازرسی وزارتخانه را مسئول رسیدگی به این موضوع کردند و پس از رسیدگی اعلام کردند که در احکام تفاوتی وجود ندارد و گزارش آن را به وزیر محترم نیز ارائه دادند. اینکه مطرح میکنند ما کمترین حقوق را در میان دستگاههای اجرایی داریم، گزاره دقیقی نیست. چراکه با مراجعه به سازمان اداری و استخدامی و سامانه موجود در این زمینه مشخص میشود که ما به لحاظ پرداختی در میانه جدول هستیم.
وی با بیان اینکه همه همکاران کتابدار ما دارای شناسه هستند و شناسه ایشان در سازمان اداری و استخدامی ثبت شده است، گفت: درباره اینکه کتابداران کارمند هستند یا کارگر باید عرض کنم که در قانون تأسیس نهاد عنوان شده که ما نهاد عمومی غیردولتی هستیم. در همان قانون تصریح شده که نهاد بر اساس آییننامه اداری و استخدامی اداره میشود که به تصویب هیئت امناء رسیده باشد. پس ما نه دولتی هستیم، نه کارگری هستیم؛ ما ذیل قانون تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور اداره میشویم و صندوق ما تأمین اجتماعی است.
در همان آییننامه اجرایی تأسیس قانون نهاد عنوان شده که ما در امور اداری از قانون مدیریت خدمات کشوری تبعیت میکنیم و در مواردی که در آییننامه مشخص نشده است از قانون خدمات کشوری تبعیت میکنیم.
دبیرکل نهاد ادامه داد: در قانون بودجه دو سال اخیر، در بند افزایش حقوق و دستمزد تصریح شده که نهادهای عمومی غیردولتی و کلیه دستگاههای اجرایی در افزایش حقوق موظف هستند تابع قانون مصوب دولت باشند. لذا در دو سال اخیر اختیارات هیئت امنا برای هر گونه افزایش در حقوق و دستمزد سلب شده است. ما در مزایا و رفاهیات توانمندی لازم برای پرداخت به همکاران را نداریم و برای اینکه بتوانیم حقوق، دستمزد و معیشت همکاران را تصحیح کنیم در تلاش هستیم بند رفاهیات و مزایا را از طریق رایزنی با دولت افزایش دهیم.مهدی رمضانی تأکید کرد: برخی اظهارات مبنی بر تجمع و اعتراض نیز مطرح میشود؛ ولی اگر مبنای به نتیجه رسیدن بر تجمع و اعتراض باشد، بنده در این زمینه پیشرو خواهم بود. اما تجمع و اعتراض باید منطق داشته باشد. متأسفانه برخی از همکاران اغلب در طرح مسئله دقت لازم را ندارند که شاید از عدم آگاهی صحیح نسبت به مسئله نشأت میگیرد. بنا بر این بسیار مهم است که همکاران اگر نقد یا اعتراضی دارند بر اساس اطلاعات صحیح و آگاهی از مسائل مطرح شود.
نظر شما