به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، فردین وکیلی ظهر شنبه (14 آبان ماه) در دیدار با رئیس اتاق اصناف این استان بر اهمیت اصناف به عنوان یکی از ارکان مهم مهارت آموزی در استان کردستان تأکید کرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان، در این نشست که با موضوع ضرورت همکاری اتاق اصناف با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان در قالب گسترش مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و بین کارگاهی و بازارسازی برای آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای برگزار شد، افزود: کثرت و تنوع مخاطبان اتاق اصناف و تنوع در ایجاد اشتغال ظرفیت بسیار خوبی برای مهارتآموزی محسوب میشود.
وی ادامه داد: اکنون جهان به این نیاز پی برده که اگر قرار است افراد بر موضع فعال و معیشت درست و با ثبات قرار گیرند، شرط آن پیش بینی چالشهای پیشرو و آموزش فن و مهارت است.
وکیلی تصریح کرد: اگر آینده و نیاز زمان را درست پیش بینی کرده باشیم خسارت ناشی از سرعت تکنولوژی و دگرگونی به مشاغل به حداقل میرسد که بدون تردید نقش مهارت در این زمینه بسیار مهم است.
وی با اشاره به گستره وسیع اصناف در کشور، از (محله تا جامعه)، بیان کرد: ظرفیت اتاق اصناف در سطوح مختلف کشور محلی برای آموزش مهارت و کارگاه برای ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان محسوب میشود که با تعامل دو دستگاه میتوان حقوق شهروندی و حفظ بازار کار مشتریمدار را محقق ساخت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با اشاره به سرمایههای ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان گفت: اجرای قوانین الزام به فراگیری مهارت، با همکاری اتاق اصناف میتواند مهارت را در میان اقشار جامعه از کاسبان، کارآموزان و صاحبان صنایع به گونه ای گسترش دهد که با ایجاد زنجیره ملی جایگاه رفیعی برای مهارت آموزی ایجاد کند.
وی تصریح کرد: چنانچه به سطحی از آگاهی در نقش آفرینی خدمات با مهارت در جامعه دست یابیم، بدون شک به امنیت پایدار رسیدهایم.
وکیلی از زمینههای تخصصی همکاری اصناف با ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان پرداخت و افزود: در زمینه پژوهش، اتاق اصناف میتواند تعداد مشاغل و حرفههای خود را احصاء کرده و با ارائه به حوزه پژوهش این ادارهکل، آموزشهای مطابق با استاندارهای جهانی را دریافت کرده و شغل ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه به دنبال تمرکز زدایی در مهارتآموزی هستیم، ادامه داد: میتوانیم برای اتاق اصناف، سنجش صلاحیت حرفهای را در دو بخش آموزش و آزمون برای شاغلین فاقد مهارت در اصناف و برگزاری آزمون ادواری برای افراد ماهر فاقد گواهینامه مهارت اجرا کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان گفت: اکثر افراد شاغل در اصناف ماهر بوده ولی فاقد مدرک مهارت هستند و سنجش نشده اند، بنابراین آزمونهای ادواری سنجش مهارت فرصت مناسبی برای گروه استادکاران است تا سطح ارائه خدمات آنها از جنبه کیفی ارتقا یابد.
وی از ظرفیتهای آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای سخن گفت و اظهار داشت: مدیریت آموزشگاههای آزاد میتواند پس از طی مراحل، به اتاق اصناف مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد در رستههای مختلف اصناف را اعطا کند تا اتاق اصناف بتواند از این طریق شرکای خود در صنفهای مختلف را شناسایی کند.
وکیلی، همچنین بر برگزاری «مسابقات ملی مهارت در میان اصناف و مشاغل استادشاگردی» تأکید کرد و افزود: این مسابقات میتواند فرهنگ کار در مشاغل را گسترش داده و انگیزه ایجاد کند.
شهاب ناصری با تأکید بر ارتقای کیفیت منابع آموزش مهارت در اصناف گفت: به همکاری با سازمانهای متولی آموزش و مهارت معتقدیم و در این زمینه رتبه بندی اصناف از لحاظ سطح مهارت ضروری است.
رئیس اتاق اصناف استان کردستان گفت: باید به آموزش استاد شاگردی نگاهی اقتصادی داشت و ارائه گواهینامه تخصصی مهارت به این صنف با مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور پیگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: روسای اتحادیهها باید توجیه شوند که اعضای هر صنف باید گواهینامه مهارت را کسب کرده باشد.
ناصری خواستار اتخاذ تصمیمی از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برای آموزش «مهارتهای نرم» به اصناف شد و بیان کرد: به عنوان مثال مکانیک یا برق کاری که به مشتریان خدمات ارائه میدهد بهداشت محیط کار و اخلاق حرفهای را به خوبی فرا نگرفتهاند و در این حوزه نیاز به آموزش و در کنار آن مهارت آشنایی مشتری با حقوق خود به خوبی احساس میشود.
وی از ایجاد معاونت آموزش در اتاق اصناف در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: آمادهایم در حوزههای مورد نیاز بازار، مثل تعمیرات و خدمات پس از فروش از ظرفیتهای ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان استفاده کنیم.
نظر شما