لزوم احیای ۳ کتابخانه تعطیل شده در دزفول

حسین زاده با اشاره به تعطیلی کتابخانه های امام حسن مجتبی (ع)، عارف دزفولی و شاه رکن الدین طی سال های اخیر در دزفول، خواستار همکاری و مساعدت مسئولان شهرستان در راستای احیای مجدد این کتابخانه ها شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان خوزستان، عباس حسین زاده امروز سه شنبه (۱۷ آبان) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان دزفول که با هدف بررسی وضعیت و مشکلات کتابخانه های عمومی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد اظهار کرد: در دزفول ۱۵ باب کتابخانه نهادی و ۱۰ باب کتابخانه مشارکتی وجود دارد.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با بیان اینکه به ازای هر ۲۵ هزار نفر جمعیت در شهرستان دزفول یک باب کتابخانه عمومی وجود دارد افزود: به ازای هر ۱۰۰ نفر در دزفول ۲ متر و ۳۴ سانتی مترمربع زیربنای کتابخانه ای و ۷۹ جلد کتاب در کتابخانه های عمومی این شهرستان وجود دارد که این شاخص ها نسبت به میانگین استانی در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

 

وی تصریح کرد: همچنین به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت دزفول سه نفر عضو کتابخانه های عمومی این شهرستان هستند و دزفول در این زمینه جزو شهرستان های خوب در استان است.

 

حسین زاده تعداد اعضای کتابخانه های عمومی شهرستان را ۱۲ هزار و ۵۱۴ نفر برشمرد و عنوان کرد: در نیمه نخست امسال ۶۹ هزار و ۲۵۱ نسخه کتاب غیردرسی و ۳۴ هزار و ۸۳۶ نسخه کتاب درسی توسط کتابخانه های عمومی دزفول به امانت داده شده است.

 

وی با اشاره به تعطیلی کتابخانه های امام حسن مجتبی (ع)، عارف دزفولی و شاه رکن الدین طی سال های اخیر در دزفول، خواستار همکاری و مساعدت مسئولان شهرستان در راستای احیای مجدد این کتابخانه ها شد و ابراز کرد: در صورتی که این سه کتابخانه دوباره فعال شود و به جمع کتابخانه های دزفول برگردند شاخص های شهرستان دزفول در زمینه سرانه، نسخه، متراژ و ...به شکل چشمگیری افزایش می یابد.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در خصوص فعالیت های فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان دزفول نیز اذعان کرد: در نیمه نخست سال جاری ۲۹۰ فعالیت انجام شده که عمده این فعالیت ها در بخش کودک بوده است.

 

وی در ادامه سهم نیم درصدی از درآمدهای شهرداری ها را از اصلی ترین درآمدهای نهاد کتابخانه ها عنوان کرد و توضیح داد: پرداخت نشدن به موقع و کامل سهم نیم درصد شهرداری ها به نهاد کتابخانه ها از جمله مهمترین مشکلات این نهاد است به طوری که پرداخت نشدن به موقع و کامل این سهم نیم درصد در دزفول طی سال های اخیر موجب ایجاد مشکل در زمینه زیرساختی و اخلال در تنوع برنامه های فرهنگی و همچنین خلق برنامه های ویژه شده است.

 

حسین زاده بیان کرد: ۱۵ کتابخانه نهادی دزفول نیازمند ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکلات در حوزه سیستم های سرمایشی، تجهیزات چوبی، تجهیزات نظارتی و حراستی و رایانه و ملزومات رایانه ای هستند که اگر این سهم نیم درصد شهرداری ها به موقع پرداخت شود این مشکلات نیز برطرف می شوند.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان خاطر نشان کرد: بهسازی و تجهیز کتابخانه عمومی فتح المبین در دزفول که همواره با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه است در دستور کار قرار دارد که انجام این مهم مستلزم ۳۰ میلیارد ریال اعتبار است.

 

وی با بیان اینکه احداث کتابخانه مرکزی در کوی آزادگان دزفول با ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا دارای ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی است تاکید کرد: با توجه به اینکه اعتبارات فرهنگ و هنر در خوزستان محدود است در تلاش هستیم با مذاکرات صورت گرفته این کتابخانه به عنوان یک پروژه ملی تعریف شود تا با دریافت اعتبارات ملی به سرانجام برسد.

 

حسین زاده با اشاره به آغاز هفته کتاب و کتابخوانی از ۲۱ آبان ماه یاد آور شد: یک هزار و ۱۲۴ برنامه به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب در استان خوزستان اجرا می‌شود که سهم اداره کتابخانه های دزفول ۹۷ برنامه است.

 

کد خبر 1230495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha