ایران بر مواضع و حق خود در برابر 1+5 مستحکم ایستاده است

مذاکرات جدید گروه 1+5 و ایران در حالی برگزار خواهد شد که این گروه همچنان با شروط مختلف می‌خواهد ایران را از دست‌یابی به انرژی هسته‌ای باز دارد در حالیکه ایران بر مواضع خود مستحکم ایستاده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 در حالی قرار است در استانبول ترکیه برگزار شود که این گروه همچنان با شروط مختلف می‌خواهد ایران را از دست‌یابی به انرژی هسته‌ای و حق مسلم نه تنها ایران بلکه همه کشورها است، باز دارد.

گروه 1+5 از مجموع 6 کشور تشکیل شده که مخالف برخورداری ایران از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای هستند در حالی که خود این کشورها در این زمینه بیشترین فعالیت را داشته‌ و همچنین دارای کلاهک‌های هسته‌ای هستند و از همه مهم‌تر از این انرژی برخلاف ایران در زمینه‌های نظامی و دفاعی استفاده می‌کنند.

این گروه که ماهیت آن اسراییلی- آمریکایی است و بیشتر اهداف اسراییل را در برابر مسئله هسته‌ای ایران دنبال و از آن خط می‌گیرد و در هر دوره و مذاکره در برابر ایران شروط مختلفی را می‌گذارد اما با این همه فشار و شروط و پیش‌شرط‌هایی که بیان می‌کنند ایران هر دفعه مقتدرتر روی مواضع خود ایستادگی می‌کند و در آن سوی میز که کشورهای عضو گروه فشار به ایران یا همان 1+5 هستند در برابر این ایستادگی ایران کوتاه آمده و عقب‌نشینی می‌کنند. بر این اساس، یکی از تقاضاهای دولت اوباما و هم‌پیمانان اروپایی‌اش از ایران در دور جدید مذاکرات بسته‌شدن تأسیسات هسته‌ای فوردو است.

همچنین یک روزنامه آمریکایی ضمن بیان این خبر به نقل از دیپلمات‌های اروپایی و آمریکایی تقاضای دیگر غرب را توقف غنی‌سازی اورانیوم با درصد بالا و انتقال اورانیوم با غنای بالای موجود به خارج از کشور عنوان کرد.

این گمانه‌‌زنی‌ها در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها اعلام کرده از مذاکره با غرب در جایگاهی برابر و به منظور حل مسایل موجود استقبال می‌کند اما مذاکره با پیش‌شرط را نخواهد پذیرفت.

نکته جالب در این میان عطف توجه غرب به سوی تأسیسات هسته‌ای فوردو است. تأسیسات فوردو در جهان به عنوان تأسیساتی با امنیت بسیار بالا شناخته می‌شود که در مقابل حملات احتمالی ایمن است.

شروط مطرح‌شده از سوی غرب نیز سوء ظن را به وجود می‌آورد که گویا غرب قصد دارد با تعطیل‌کردن این تأسیسات شانس خود را برای فشار بر ایران از طریق تهدید به حمله نظامی زنده نگه دارد.

کشورهای 1+5 زورگویی بیش نیستند

در این میان نایب‌رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص نوع فعالیت گروه 1+5 به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: موضوع مذاکره 1+5 با ایران از زمانی به وجود آمد که کشورهای عضو این گروه آمدند و موضوع هسته‌ای ایران را به حالت امنیتی درآوردند.

اسماعیل کوثری افزود: ما مقید به این مطلب هستیم که در چهارچوب قانون NPT‌ مذاکرات را انجام می‌دهیم و همچنین طبق گزارش بازرسانی که از مراکز هسته‌ای ما دیدن کرده‌اند ما تخلف نداشته‌ایم و اگر حرفی از تخلف زده شده به واسطه شنیده‌ها و شایعات دشمنان ایران و مخالفان بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما به این دلیل که در چهارچوب قانون NPT‌ عمل می‌کنیم کارمان هم جلو برده‌ایم و از مواضع خود کوتاه نمی‌آییم و این کشورهایی که در برابر حق مسلم ایران هستند کشورهایی زورگویند که می‌خواهند ما کوتاه بیاییم، در صورتی که خودشان نیز در زمینه هسته‌ای تخلف‌های زیادی انجام داده‌اند.

فلسفه وجودی گروه 5+1 سیاسی و لابی اسراییلی است

همچنین مخبر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در رابطه با دور جدید مذاکرات گروه 1+5 با ایران به خبرنگار شبستان گفت: کار گروه 1+5 اعمال فشار به ایران و به نحوی ایجاد زمینه‌های روانی علیه ایران است که ایران از مواضع انرژی هسته‌ای خود دست بکشد.

سیدعلی ادیانی‌راد اظهار داشت: فلسفه موجودی این گروه فشار لابی صهیونیستی به ایران برای عدم دسترسی به انرژی هسته‌ای است.

نماینده مردم قائم‌شهر و سوادکوه با بیان این مطلب که این گروه به مقتضای شرایط رفتار هسته‌ای خود را با ایران تنظیم می‌کند، تصریح کرد: همه گروه‌های سیاسی با داشتن انرژی هسته‌ای ایران موافق هستند جز همین کشورهای 5+1 که این اجماع سیاسی باعث شده این گروه همه عقب‌نشینی کند و ایران حرف خود را به کرسی بنشاند.

وی ادامه داد: اساس و فلسفه 1+5 فلسفه فنی و حقوقی نیست بلکه فلسفه سیاسی و لابی نظامی سیاسی صهیونیستی حاکم بر برخی سازمان‌های مرتبط با این موضوع تلقی می‌شود.

ادیانی‌راد اضافه کرد: این گروه چون دارای ماهیت سیاسی‌اند در فعالیت‌های خود در برابر ایران شکست خورد. همچنین سازمان غیرمتعهدها در برابر این گروه موضع‌گیری کرده و داشتن انرژی هسته‌ای را جزء حق طبیعی ملت‌ها دانسته‌اند.

به این ترتیب مذاکرات ایران و غرب در حالی برگزار خواهد شد که فضای غالب همچنان مبهم است و رسیدن به توافقی میان دو طرف به طور مستقیم به خواسته‌ها و نکات مطرح‌شده در برابر مذاکرات بستگی دارد اما در این میان آنچه مشاهده می‌شود گویای هیچ تغییر شگرفی برای امیدواری به ازسرگیری با ثمردهی گفت‌وگوها نیست.

پایان پیام/
 

کد خبر 123091

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha