به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مهدی جعفری شامگاه پنج شنبه (۱۹ آبان) در شورای اداری استان که با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: استان فرهنگی و کمتر توسعه یافته اقتصادی خراسان جنوبی افتخار دارد که مأمن پرورش نیروهای انسانی توانمند، مومن و انقلابی در دولت و قوه قضاییه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: در این استان پنج حوزه پیشران اقتصادی شامل کشاورزی، معدن، گردشگری، اقتصاد مرز و خدمات وجود دارد که اکثر مردم استان امرار و معاش آنان از طریق کشاورزی و دامپروری است.
وی با اشاره به ظرفیت های استان ادامه داد: در حوزه کشاورزی دارای رتبه اول تولید زرشک جهان با ۹۸ درصد به میزان ۹۰ هزار تن در سال، رتبه اول تولید عناب با ۹ هزار تن در سال و رتبه دوم تولید زعفران با ۷۰ تن هستیم.
جعفری به وجود ۶ هزار و ۹۸۳ قنوات و هفت شرکت سهامی زراعی در استان اشاره و عنوان کرد: مقام دوم جمعیت شتر، صندوق های خرده زنان روستایی، رتبه سوم تنوع گیاهان دارویی با ۸۰۰ گونه معرفی شده، تولید کننده برتر در گوشت مرغ و تخم مرغ، گوشت قرمز و شیر با ۷۰ درصد تولید مازاد بر مصرف بخشی دیگری از ظرفیت های خراسان جنوبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۸۲ هزار و ۸۹۶ خانوار بهره بردار در بخش کشاورزی استان، افزود: ۷۲۷ معدن با تنوع ۵۵ ماده معدنی در استان وجود دارد و ۱۱۷ هزار نفر در این بخش مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی در حوزه گردشگری دارای چهار اثر جهانی ثبت یونسکو،۹۸۲ اثر ملی ثبت شده، ۱۹۱ تاسیسات گردشگری فعال، ۱۲۰ رشته صنایع دستی فعال، شهر ملی صنایع دستی(خوسف در پارچه مله) و روستای جهانی خراشاد در توبافی و روستای ملی (خور) در گوهر سنگ است.
جعفری به وجود چهار بازارچه مرزی در استان اشاره و تصریح کرد: اکنون فقط بازارچه ماهیرود فعال است و یک سوم صادرات ایران به افغانستان از این مرز انجام می شود. ۵۷ هزار نفر خانوار مرز نشین عشایر داریم که سیاست های توسعه ای برای استفاده از ظرفیت های کشور همسایه کمک خوبی به تثبیت این جمعیت خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به اقدامات شاخص یکساله دولت در استان اشاره کرد و افزود: تکمیل زیرساخت های نهضت گلخانه از ۱۸۰ به ۲۲۰ هکتار، افزایش بهره وری آب با اجرای سامانه های نوین آبیاری، احیا و مرمت ۳۵۳ رشته قنات، اجرای کشت قراردادی گیاهان علوفه ای در سطح ۱۵ هزار هکتار، رفع تداخلات اراضی و اجرای کاداست اراضی ملی به میزان ۹۹ درصد، خرید تضمیمی زعفران، خرید حمایتی زرشک و انار، تنظیم بازار کالاهای اساسی در استان با تأمین و عرضه به موقع ۵۱ هزار و ۹۴۵ تن انواع کالا از جمله این اقدامات بوده است.
وی در ادامه خواستار تعیین تکلیف برنامه ششم توسعه مبنی بر انتقال پرونده های مالیاتی مودیان معدنی به استان محل استقرار شد و بیان کرد: ورود ویژه و رفع مشکلات حقوقی صنایع راکد استان و احیای مجدد کمیسیون ماده واحده اراضی ملی از دیگر درخواست ها است.
نظر شما