به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امام جمعه بخش چترود، در سومین شب از مراسم نخستین سوگواره تعزیه روستای ده زیار، هنر تعزیه را یک هنر کاملاً اسلامی خواند که همواره مورد توجه شیعیان و ارادتمندان به اهل بیت(ع) قرار گرفته است.
حجت الاسلام علی اکبر سام نژاد با اشاره به اینکه تعزیه در لغت به معنای اقامه عزاست، ادامه داد: این هنر اسلامی همواره دلها و قلوب مسلمین را به سوی شهادت سوق می دهد و در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بسیار اثر گذار است.
وی با بیان اینکه تعزیه در حقیقت یادآوری مصیبت هایی است که در طول سالیان متمادی به اهل بیت عصمت و طهارت (س) و اصحاب باوفای ایشان وارد شده است؛ تصریح کرد: مردم چنان تحت تاثیر تعزیه قرار می گیرند که در مدت زمان اجرای تعزیه گویی با امام حسین(ع) و اصحابش بودند.
امام جمعه چترود، خطاب به تعزیه خوانان و برگزار کنندگان تعزیه، گفت: دست اندر کار در تعزیه باید تزکیه درونی و مبرا کردن خود از هر خطایی را سر لوحه کار قرار دهد.
وی با اظهار به اینکه در بسیاری از مواقع، مردم تعزیه خوانان را به دلیل آن عشق و ارادتی که به ساحت مقدس امام حسین(ع)دارند، الگو و اسوه خود قرار می دهند، تاکید کرد: اخلاص عمل در تعزیه بسیار مهم است که باید از سوی تعزیه خوان رعایت شود.
امام جمعه چترود، تعزیه خوانان را هنرمندان حسینی معرفی و خاطر نشان کرد: هر نقشی که تعزیه خوان از موافق تا مخالف اجرا می کند، در باطن به قصد قربت و در راستای معرفی سیره اهل بیت (ع) است و این کار بسیار ارزشمند است.
وی با تأکید بر اینکه یک تعزیه خوان باید برای هر چه بهتر اجرا کردن هر نقشی که دارد آگاهی و شناخت کامل از زندگینامه و خصوصیات اخلاقی و رفتاری آن فرد داشته باشد، بیان داشت: اجرای نقش امام (ع) بسیار حساس است که نیازمند تأمل و تحقیق بیشتر در سیره و رفتار آن حضرت دارد.
گفتنی است، اولین سوگواره تعزیه روستای ده زیار همزمان با ایام عزاداری فاطمیه، با حضور هشت گروه تعزیه از شهرستان کرمان، از چهارشنبه( 23 فروردین) آغاز و تا پنجشنبه( 31 فروردین) ادامه دارد؛ این مراسم هر شب بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء با اجرای یک مجلس تعزیه در محل سقاخانه و دارالشفاء روستای ده زیار از توابع بخش چترود، برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما