به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، عباس کاظمی در جلسه بازآفرینی شهری که امروز (یکشنبه ۲۲ آبان) در سالن جلسات فرمانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: مسئله مسکن یکی از مسائل مهم کشور است که مردم در این زمینه گلایه های به حقی دارند، دولت سیزدهم هم به وعده ای که به مردم داده پایبند است و ساخت مسکن را در اولویت خود قرار داده است و ظرفیت بافت های فرسوده فرصت مناسبی برای جبران عقب ماندگی ها در ساخت مسکن ارزان قیمت است.
فرماندار قزوین ادامه داد: برای عملی شدن وعده دولت در حوزه مسکن نیازمند تصمیمات ویژه هستیم، با اقدامات کلیشه ای نمی توان موتور ساخت مسکن را روشن کرد، امروز شاهد اتفاقات خوبی در حوزه مسکن هستیم و باید مسیر بازنگری در قوانین مزاحم بیش از گذشته هموار کرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر عدد تورم در کشور ۴۲ درصد است این در حالی است که در قزوین عدد تورم ما ۴۵ درصد است، علت اصلی آن هم گرانتر بودن مسکن در قزوین به نسبت میانگین قیمت کشوری است، این موضوع دلایلی دارد و یکی از آن ها کمبود زمین برای ساخت مسکن در محدوده شهر قزوین است که باعث شده هزینه های زیادی به سبد هزینه های زندگی مردم تحمیل شود.
کاظمی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیتهای حوزه مسکن، بازآفرینی است و برگزاری جلسات بازآفرینی شهری در سطح شهرستان و بعد استان فرصتی است که مدیران شهری و دستگاه های مربوطه بر اساس تصمیمات ملی بتوانند با سرعت بیشتری مسیر را برای احیای بافت فرسوده طی کنند.
وی تصریح کرد: شهرداری قزوین در سالهای متوالی بازآفرینی شهری را پیگیری کرده و در بخش هایی از شهر هم موفق بوده که جای تقدیر دارد، اما امروز ما با بیش از ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده که بیشتر هم جزء بافت تاریخی شهر محسوب می شود مواجهایم که می تواند مخاطرات گوناگونی را داشته باشد، باید بازآفرینی شهری از امری ثانویه به موضوعی اولویت دار برای همه مدیران شهری تبدیل شود.
وی گفت: به منظور حل مشکلات حوزه بازآفرینی باید از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم، در این زمینه شاهد ضعف در اطلاعرسانی خدمات هستیم و بسیاری از تصمیمات خوبی که در کارگروه های مختلف و به نفع مردم گرفته می شود به گوش مخاطب نمی رسد، تشویقات، تخفیف ها و تسهیلات ارزان قیمت خوبی برای ساخت و ساز در بافت های فرسوده وجود دارد که عموم مردم نسبت به آن اطلاعی ندارند.
فرماندار قزوین تأکید کرد: برای حل این مشکلات علاوه بر شهرداری باید همه دستگاه ها به خصوص دستگاه های خدمات رسان مثل آب، برق و گاز ارائه خدمات شان را در بافت های فرسوده تسهیل کنند و فرایندهای اداری به نفع مردم محروم این مناطق تغییر کند، جلسات بازآفرینی شهری با همت دبیرخانه باید به صورت مستمر برگزار شود تا اگر نیاز به تصمیم جدیدی بود در کمترین زمان ممکن آن تصمیم خاص لحاظ شود.
کاظمی در پایان یادآور شد: در حال حاضر قزوین حدود ۵۲۳ هکتار بافت فرسوده دارد که بخش اعظم آن بافت تاریخی است، گسل شمالی قزوین زنگ خطری برای بافت فرسوده است و اگر خدای ناکرده اتفاقی رخ دهد بیشترین آسیب را خواهیم دید، باید قبل از این که بحرانی پیش بیاید مشکل موجود را علاج کنیم و از همه ظرفیت ها برای ساکن مسکن مقاوم در بافت های فرسوده استفاده کنیم.
نظر شما