فرهنگ غربی علت اصلی عدم تمایل به فرزندآوری

اقدامات و طرح‌های متنوعی امسال در استان سمنان در راستای اجرای سیاست جوانی جمعیت و حمایت از فرزند آوری از طریق بنیاد ۱۵ خرداد اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان سمنان:

 

فرزندآوری نعمتی است که بنا به گفته کارشناسان باعث استحکام خانواده و ادامه زندگی زوج‌های جوان می‌شود، هرچند این روزها به خاطر مشکلات باروری و دیگر مسائل، داشتن یک فرزند بزرگ‌ترین حسرت زندگی برخی افراد شده است؛ اما از طرفی عده‌ای با وجود دارا بودن سلامت جسمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آوردن فرزند را بزرگ‌ترین اشتباه زندگی خود می‌دانند!

 

داشتن فرزند فارغ از اینکه چه اثراتی را در زندگی فردی انسان می‌گذارد، به نگاه کلان‌تری در این فضا نیز ربط پیدا می‌کند و آن سیاست‌های کلی جمعیتی و مدیریت حاکمیت‌ها بر مردمان یک سرزمین است.

 

تمایل به فرزندآوری در طی سال های گذشته کاهش محسوس و نگران کننده ای داشته است در حالیکه داشتن فرزند در جامعه ما یک امر ارزشمند محسوب می‌شود اما زوج‌هایی را می‌بینیم که هر وقت صحبت از فرزندآوری می‌شود، می‌گویند تصمیم گرفته‌اند بچه‌دار نشوند؛ دلایل زیادی هم برای تصمیم خود می‌آورند. اما دلیل اصلی این کاهش تمایل به فرزندآوری در چیست؟

 

 

 

نگرش فرزند کمتر باعث رفاه و آسایش بیشتر است را تغییر داد

حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی در آئین اهدای بسته‌های حمایتی به جمعی از خانواده‌های دارای فرزند سوم و بیشتر متولدین سال ۱۴۰۱ استان سمنان با بیان اینکه در خصوص کم‌جمعیتی و کاهش نسل عاملی که ابتدا به ذهن متبادر می‌شود، فقر و مسائل اقتصادی است، گفت: علت اصلی عدم تمایل به فرزندآوری فقر و نداری نیست.

 

نماینده ولی فقیه دراستان سمنان با طرح این سوال مطرح که در حال حاضر چند درصد از جلوگیری از ازدیاد نسل از روی نداری و فقر است؟ افزود: کسانی که اوضاع مالی مناسبی ندارند تعداد فرزندانشان بیشتر است؛ در حالی که در مناطق مرفه‌نشین، تعداد فرزندان خانواده‌ها کمتر است.

 

وی خداوند را تضمین کرده که روزی‌رسان همه موجودات  دانست وگفت: در قرآن نیزاین موضوع در آیاتی مورد تأکید قرار دارد.

 

حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی بیان کرد: در گذشته یکی از علل کم‌جمعیتی امنیت، جنگ‌های متعدد و ترس از اسارت بود، در صورتی که امروز مشکلی در امنیت نداریم.

 

امام جمعه سمنان با بیان اینکه مسأله‌ای که امروز در کم‌جمعیتی با آن مواجه هستیم، مسائل فرهنگی است، اضافه کرد: تشریفات و هزینه‌های نابه‌جایی که اغلب آن‌ها سوغات غرب و برگرفته از فرهنگ غربی است، باعث شده تا بسیاری از کسانی که مایل به فرزندآوری هستند، دچار تردید شوند.

 

وی با تأکید بر اینکه باید این نگرش را که فرزند کمتر باعث رفاه و آسایش بیشتر است را تغییر داد و در این موضوع بخش‌های مختلفی نقش دارند، ادامه داد: نباید موانع مادی و پزشکی را نیز نادیده گرفت؛ بسیاری از کسانی که مایل به فرزندآوری هستند، با مشکلات پزشکی روبه‌رو هستند که در استان سمنان در این خصوص اقداماتی در حال پیگیری است.

 

حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی با ابراز تأسف از اینکه استان سمنان در ازدواج، طلاق و فرزندآوری آمار خوبی ندارد بیان کرد: جای دارد در استانی که در موضوعات فرهنگی حرف برای گفتن دارد، شاهد بهبود این شاخص‌ها باشیم.

 

نماینده ولی فقیه دراستان سمنان با تأکید بر لزوم همراهی مسئولان برای افزایش نرخ رشد جمعیت در کشور از طریق اختصاص تسهیلات تشویقی برای افزایش فرزندآوری گفت: بخش‌های مختلف کشور باید بیش از گذشته موضوع فرزندآوری را موردتوجه قرار داده و در فرهنگ‌سازی هرچه بیشتر برای ترغیب جامعه به افزایش فرزندآوری تلاش بیشتری کنند؛ چراکه امروز موضوع فرهنگ‌سازی در این زمینه یک فریضه مهم است.

 

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در این زمینه قانون خوبی تصویب کرده، اما باید در اجرای این قانون توجه بیشتری از سوی مسئولان صورت گیرد.

 

حجت الاسلام مطیعی یادآور شد: گام نخست حل بحران جمعیت آگاهی تمام اقشار جامعه، دانشگاهیان، مدیران ذیربط و مردم از نقص و مشکل کاهش جمعیت است سپس باید با ترویج آموزه‌های دینی و فرهنگ سازی زمینه ازدواج و فرزندآوری جوانان را فراهم کرد.

 

 

 

 

اجرای پویش «لبخند مادری» با هدف تشویق به فرزندآوری

حامد احمدی با بیان اینکه نسل بشر با روحیه فرزندآوری حفظ می شوداضافه کرد: فرهنگ‌سازی و آگاه سازی خانواده ها با آثار مثبت افزایش جمعیت  زمینه‌ساز رشد جمعیت در کشور و در استان است.

 

مدیرکل ستاد اجرایی استان سمنان با اشاره به آغاز پویش «لبخند مادری» با هدف تشویق به فرزندآوری، افزایش نرخ رشد جمعیت و حمایت از خانواده‌های دارای فرزند ۳ قلو و بیشتر که در سال ۱۴۰۱ متولد شده‌اند،گفت: طابق منویات مقام معظم رهبری خانواده‌ها و مسئولین باید زوج های جوان را ترغیب به فرزندآوری كنند و به صورت جهادی در بحث افزایش جمعیت كار كنند.

 

نیز در این نشست از برگزاری پویش لبخند مادری در استان خبر داد و گفت: ۲۰۰ هزار بسته حمایتی مورد نیاز مادر و نوزاد بین خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر در استان توزیع می‌شود.

 

احمدی با بیان اینکه در کنار این بسته‌های تسهیلات نیز برای فرزندآوری در نظر گرفته شده است، بیان داشت: اعطای ۲۰۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به ارزش هر وام ۱۵ میلیون تومان، همراه با اعطای یک میلیون تومان کارت هدیه به مادر و افتتاح حساب پس‌انداز بنام فرزند به ارزش دو میلیون تومان، به خانواده‌های کم برخوردار و نیازمند در استان سمنان از دیگر اقدامات بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی است.

 

با پیگیری مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان سمنان بعد از تصویب ورود ستاد در بحث جمعیت و فرزند آوری بعنوان یکی از مسائل اولویت دار استان در شورای اجتماعی ستاد در استان، مبلغ ۵ میلیارد ریال جهت تجهیز مرکز درمان ناباروری بیمارستان امیرالمومنین (ع) سمنان از سوی بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اختصاص یافت.

 

 

 

 

دین مبین اسلام به اهمیت خانواده و فرزندداری عنایت ویژه‌ای کرده است

فرزند مايه زينت زندگي،يار و مددکار انسان، يادگار و جانشين پدر و مادر در دنيا و سبب آمرزش و نيکبختي والدين در حيات اخروي است. وجود اين مقدار تأکيد و ترغيب کافي است تا انگيزه توليد نسل و داشتن فرزند را در انسان تقويت کند.

 

تردیدی نیست که دین مبین اسلام به‌عنوان برترین دین آسمانی در معارف الهی خود به اهمیت خانواده و فرزندداری عنایت ویژه‌ای کرده است و قرآن‌ کریم و روایات اهل‌ بیت(ع) به‌عنوان سرچشمه و منبع اصلی احکام این دین مبین در زمینه‌های مختلف از جمله مسائل جمعیت‌ شناسی به‌شمار می‌روند.

 

با توجه به این‌که موضوع افزایش جمعیت و فرزندداری در سبک زندگی دینی به الگویی شایسته نیاز دارد، بررسی نظر دین اسلام به‌عنوان کامل‌ترین دین در این مورد حائز اهمیت فراوان است.

 

طبق بررسی‌های انجام گرفته، نظر قرآ‌ن‌ کریم به‌عنوان منشأ و اساس دین اسلام ‌ نسبت به فرزند‌آوری و تکثیر اولاد مثبت است چراکه زندگی با فرزند صالح فواید و آثار مثبتی در پی دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به کمک و دستاری والدین، ادامه دهنده‌ راه والدین اشاره کرد.

 

 

 

کد خبر 1232061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha