به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی در نشست خبری همایش بین المللی مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت با بیان این که این همایش در ۱۸ محور برگزار میشودگفت: مقالات این همایش به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی ارائه میشود.
رئیس همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» افزود: این همایش به دنبال آن است که دستاوردهای دین بزرگ اسلام و مسیحیت برای اخلاق عملی جامعه چیست و در مقایسه این دستاوردها نوعی مباحث الهیات را هم رقم بزند، گفت: این همایش حاصل مطالعات چندین ساله محققان در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و سایر مؤسسات علمی است و پیشینه بیش از هفت سال دارد؛ همچنین این همایش حاصل مجموعهای از مراودات میان محققان و حوزویان قم با مراکز علمی مختلف در جهان است.
وی به محورهای برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: نقش باورهای بنیادین اعتقادی در اخلاق در اسلام و مسیحیت، نقش متقابل دین و اخلاق در اسلام و مسیحیت، نقش توارث و مبانی پیشامعرفتی در اخلاق در اسلام و مسیحیت، رذایل و فضایل اخلاقی در اسلام و مسیحیت، مبانی انسانشناختی اخلاقی در اسلام و مسیحیت، اخلاق تعامل با پیروان ادیان دیگر و اخلاق دینداری از محورهای این همایش است.
رئیس همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» خاطرنشان ساخت: آداب معاشرت، اخلاق خانواده، اخلاق آموزش و پژوهش، اخلاق فنآوری اطلاعات، اخلاق اقتصادی، اخلاق جنگ و صلح، اخلاق محیط زیست، اخلاق زیست پزشکی، اخلاق حکمرانی، قدرت و سیاست، اخلاق دانشورزی و اخلاق رسانهای در اسلام و مسیحیت از دیگر محورهای همایش است.
وی افزود: همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» میتواند الگویی برای نوع تبادل میان گفتمان بین ادیان باشد بهگونهای که در زندگی بشر امروز کاربردی باشد؛ رقابت و اثبات و توجیه حقانیت یک دین نسبت به دین دیگر همواره موضوعات گفتمان بین ادیان بوده است؛ همچنین علم کلام و الهیات بهدنبال بررسی و مقایسه اندیشههای ادیان میپردازد.
رئیس همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» گفت: این همایش در بهمنماه ۱۴۰۲ به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی در قم برگزار میشود.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت تاکید کرد: محققان و اساتید در عرصههای مختلف علوم انسانی میتوانند در این همایش نقشآفرینی کنند و از نوع نگاه خود به موضوعات بپردازند و لذا به نوعی میتوان گفت این همایش گفتمان بین محققان علوم انسانی هم است.
حجتالاسلام والمسلمین سبحانی در پایان سخنان خود گفت: سرفصلهای ارائه شده در این همایش علایق نسل جوان محققان را برمیانگیزد و آنان میتوانند با شرکت در این همایش زمینه تحقیقات و مطالعات خود را در آینده تضمین کنند.
حجتالاسلام محمد صحاف کاشانی،در ادامه این نشست گفت: قرآن کریم راهکارهای اصولی در مواجهه با باطل را بیان کرده است و امروز که خط استعمار و شیطانی و سرمایهگذاری دوگانه در حال پیشروی است، باید به این موضوع توجه ویژه ای صورت بگیرد.
وی با اشاره به ضرورت برپایی همایش بینالمللی«مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» خاطرنشان ساخت: همواره ادیان دینی در معرض آسیبهای جدی بیخدایی و افراط و تندروی دینی قرار دارند و برای مقابله با این دو جریان نیاز به همراهی و گفتمان داریم.
حجت الاسلام کاشانی تصریح کرد: در طول تاریخ اسلام، بیشتر مباحثات و موضوعاتی که بین بزرگان اسلام و مسیحیت صورت گرفته است، در ارتباط با کلام و تاریخ بوده است و کمتر به موضوعات اخلاق و ادعیه پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه جامعه دینی را باید به اخلاق و تعادل بازگردانیم، افزود: در این گفتمان برآن هستیم تا ضمن پذیرش اختلافات یکدیگر، اشتراکات دیدگاه یکدیگر را بشناسیم و در همان مسیر دستورات خداوند را پیاده و اجرایی کنیم.
حجت الاسلام صحافکاشانی تصریح کرد: یکی از نیازهای جامعه بشری مسئله کارکردگرا بودن و ایدئولوژی منفعترسانی دین به انسان است، بنابراین در رقابت بین ادیان اسلام و مسیحیت باید کارکردگرا بودن خود را به نمایش بگذارد، اسلامی که در جوامع غیر مسلمان ترویج میشود گرایش به خشونت دارد و متأسفانه جنبه اخلاق دین معرفی نشده است.
دبیر علمی همایش بینالمللی «مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت» گفت: ما باید تفکرات اسلام و مسیحیت درباره هر موضوع را به جوانان منتقل کنیم تا آنها بتوانند از نظر علمی و به صورت آگاهانه راه خود را انتخاب کنند.
وی با بیان این که همایش مذکور در بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار میشود، گفت: علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر از جرئیات به این همایش میتوانند به نشانی اینترنتی icethics.isca.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما