جای پای نخبگان در کانون فرهنگی هنری خاتم الانبیا(ص) بیرجند

مدیر کانون فرهنگی هنری خاتم الانبیا (ص) بیرجند اسم هرکدام از فعالان ونخبگان مسجدی را که می‌آورد، می گوید: «این افراد افتخار مسجد و محله» هستند. یکی در حوزه تولیدات چند رسانه ای حرف برای گفتن دارد و دیگری در حوزه نرم افزار و آن یکی در دانشگاه یا حوزه.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب رمضانی

 

در نگاه اول مثل دیگر مساجد به نظر می‌رسد. نظم و هارمونی رنگ سبز داخل مسجد از فرش و پرده‌ها و محراب گرفته تا حایلی که بین قسمت آقایان و خانم‌ها کشیده شده است،‌ آرامش را بر دل‌ها حاکم می‌کند.

 

با طنین انداز شدن صدای اذان، شور و اشتیاقی در مسجد حضرت محمد رسول الله صلي الله عليه وآله و سلم برپا می‌شود؛ بچه‌ها در این شورآفرینی سهم ویژه‌ای دارند، یکی مکبر می‌شود و دیگری موذن؛ یکی هم بعد از نماز، مسئول توزیع و جمع‌آوری قرآن‌هایی که قرار است آیاتی به رسم هر روز در قالب طرح تلاوت نور، قرائت شود.

 

پای صحبت نمازگزاران و مسئولان مسجد که می نشینم، مشخصات و ویژگی‌های یک مسجد طراز اسلامی را در این مسجد حس می‌کنم. امام جماعت، هیات امنا،‌ بسیج، کانون فرهنگی و هنری و حتی مرکز نیکوکاری که در جوار مسجد حضرت محمد رسول الله (ص) هستند؛ یکدل و یکصدا هستند؛ یک هدف «جذب جوانان به مسجد» دارند و برای تحقق آن، همدل و همراه.

 

میدان کارها را به جوانان و نوجوانان واگذار کرده اند تا در پرورش مدیران آینده کشور، سهمی موثر ایفا کنند و در این میان، از تجارب،‌ بزرگان و ریش‌سفیدان مسجد، غافل نمی‌شوند.

 

کانون فرهنگی هنری خاتم‌الانبیا (ص) بیرجند که چند سالی است در زمره کانون‌های فعال و موفق و در رتبه‌های نخست رویداد ملی فهما قرار می‌گیرد؛ با یک مدیر جوان و پا به کار، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های مسجد را در قالب‌ برنامه‌های مختلف به دوش می‌کشد. «محمدرسول باباییان» که در هیچ از یک از مناسبت‌های ملی و مذهبی و یا روزهای هفته،‌ بدون برنامه نیست و پای نوجوانان را به هر بهانه‌ای به مسجد باز می‌کند،‌ این روزها با افتخار می‌گوید که کانون در پرورش نخبگان، سهم بسزایی ایفا کرده است.

 

اسم هر کدام از فعالان و نخبگان مسجدی را که می‌آورد، رزومه‌ی کاملی از آنها می گوید و تاکید می‌کند «این افراد افتخار مسجد و محله» هستند. پای صحبت‌های برخی از این افراد که می‌نشینیم، ساعت‌ها حرف برای گفتن دارند.

 

مدیریت فضای مجازی مسجد در اختیار یک دهه هشتادی‌

امیرحسین نوایی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه عضو کانون خاتم الانبیاء هستم و بیشتر در طراحی کلیپ و تراکت‌های مسجد و کانون همکاری دارم، گفت: متولد ۱۳۸۳ هستم و از صفر تا ۱۰۰ کار طراحی تراکت و کلیپ را از طریق فضای مجازی یاد گرفتم و با گوشی تلفن همراه کلیپ تولید می‌کنم.

 

وی با بیان اینکه مدیریت فضای مجازی مسجد و کانون با من است، افزود: تدوین فیلم‌های هیات و برنامه‌های مختلف در مناسبت‌های ملی و مذهبی را انجام می‌دهم.

 

 

نوایی مسجد را اولین پله برای رفتن به سمت و سوی تدوین می‌داند و با اشاره به سختی‌های این کار می‌گوید: تدوین فیلم‌هایی که فیلمبردار تخصصی در حوزه این کار ندارد سخت است مخصوصا اگر زوایای خوبی انتخاب نشده باشد.

 

به گفته وی، بیش از ۹۰ کلیپ و ۲۰۰ تراکت تولید کرده‌ام که یک سوم آن مربوط به فعالیت های کانون فرهنگی هنری خاتم‌الانبیاء است.

 

این جوان هنرمند با اشاره به اینکه پیشنهاد برگزاری یک مسابقه از تولیدات بچه های مسجد در روز ۲۲ بهمن را داده ام، یادآور شد: آمادگی برگزاری دوره آموزشی برای اعضای کانون‌های فرهنگی هنری در زمینه تدوین موبایلی را دارم.

 

طراح نرم افزار صراط

علی عبداللهی دیگر نخبگان کانون فرهنگی هنری خاتم‌الانبیاء (ص) است که از ارتباط دیرینه خود با مسجد و کانون به خبرنگار شبستان می‌گوید و ادامه می‌دهد: از کودکی با مجموعه کانون آشنا شدم. بزرگتر که شدم در حوزه برنامه نویسی ورود پیدا کردم و نیازهای کانون را درک کردم،‌ به فکر طراحی یک نرم‌افزار مختص کانون افتادم.

 

وی با اشاره به اجرای طرح کارت امتیاز در مسجد برای برنامه‌های مختلف «نماز، حلقه‌های صالحین، خدمت به مسجد، نظم در مسجد، خدمت به والدین و ...» افزود: همین برنامه، جرقه طراحی یک نرم‌افزار را در ذهنم زد که بتواند امتیازهای نوجوانان شرکت‌کننده در این طرح را به صورت آنلاین محاسبه کند.

 

عبداللهی افزود: قبلا در یک کاغذ رنگی این موارد نوشته و امتیازها ثبت می‌شد اما هزینه چاپ کاغذها و محاسبه امتیازها، گاهی ۲ هفته به طول می‌انجامید ولی با طراحی نرم‌افزار «صراط» که نسخه آزمایشی آن در مرحله اجرا است، امتیازات در پنج دقیقه قابل محاسبه است.

 

 

وی با اشاره به اینکه اسامی صد نفر در مرحله کاغذی این طرح شرکت کرده‌ بودند که به نرم‌افزار منتقل شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه بیرجند هستم این اولین نرم افزاری بود که طراحی کردم.

 

وی با تاکید بر اینکه برخی از مجتمع‌های فرهنگی مذهبی شهر بیرجند متقاضی دریافت این نرم‌افزار هستند، یادآور شد: این عرضه و تقاضا، باعث می‌شود به درآمدزایی نسبی هم برسیم.

 

عبداللهی گفت: پیشنهاد طراحی نرم‌افزار «مدیریت منابع و اعضای کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد» هم به ستاد استان داده شده است که قابلیت تحت پوشش قرار دادن همزمان تمامی کتابخانه‌های مساجد سطح استان را دارد؛ با توجه به اینکه تمام کانون‌های مساجد از یک نرم‌افزار یکپارچه استفاده می‌کنند، همزمان موجودی یک کانون را می‌تواند دریافت کرد.

 

وی با بیان اینکه تیم‌هایی را برای آموزش برنامه‌نویسی و حوزه رسانه تشکیل داده‌ایم، افزود: باید برای درآمدزایی کانون قدمی بردارم چرا که اگر مسجد و کانون نبود قطعا در اندیشه طراحی یک نر‌م‌افزار برنمی‌آمدم ولی به لطف حضور در این فضاها، در این چالش قرار گرفتم و دریافتم که استقبال مسجدی‌ها خیلی زیاد بود.

 

این نخبه کانونی یادآور شد: این نرم‌افزار تحت وب هست که نسخه ۱.۱ در حال اجرا است، و قرار است در آپدیت‌های بعدی، به دیگر مجتمع‌های فرهنگی هنری هم ارائه شود.

 

عبداللهی به تجربه موفق خود در طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم در ایام شیوع کرونا اشاره ‌ای کرد و گفت: در آن روزها، با حضور در درب منازل مردم محله،‌ افراد مبتلا به کرونا را بر روی نقشه ثبت می‌کردیم که به صورت آنلاین، قابلیت استخراج میزان شیوع این بیماری در یک محله قابل دریافت بود.

 

مسجد دریچه ای برای ورود به حوزه علمیه

محمدجواد محسنی‌پور هم که الان سال آخر سطح یک حوزه علمیه رضویه بیرجند است، از روزهای کودکی خود می‌گوید که با تشویق مادر، پایش به کلاس‌های قرآن و مسجد باز شد و بعد از گذراندن کلاس‌های روخوانی و روانخوانی به سمت ترتیل و اذان هدایت شد.

 

کلاس‌ هفتم بود که در مسابقات قرآن شهرستان و استانی حائز رتبه شد و در سال ۱۳۹۵ برای اولین بار در مسابقات کشوری به رتبه چهاردهم دست یافت. همان ایام بود که وارد حوزه علمیه شد و کم کم تمرکزش بر روی درس بیشتر شد اما تلاش کرد که جزء آخر و اول قرآن را هم حفظ کند.

 

 

محسنی پور تلاوت قرآن و درک معانی آن را در زندگی روزانه و سیر و سلوکی که یک انسان باید در مسیر رسیدن به سعادت کسب کند، بسیار مهم می‌داند و تاکید می‌کند: وقتی به معنی آیات قرآن «چه چیز تو را در برابر خداوند مغرور می‌کند» دقت‌ می‌کنیم باعث می‌شود که شاخ غرور در انسان شکسته شود.

 

وی که هم‌اکنون کلاس خصوصی برای متربیان خود در حوزه قرآن برگزار می‌کند، اعلام آمادگی کرد در روزهای آخر هفته که درس‌های حوزه کمتر باشد برای دیگر بچه‌های مسجد هم کلاس‌های قرآنی برگزار کند.

 

کسب رتبه ۱۲۸ منطقه ۲ در کنکور سراسری

علیرضا سالاری‌فرد هم که امسال در کنکور سراسری موفق به کسب رتبه ۱۲۸ منطقه ۲ شد و هم اکنون در رشته برق دانشگاه علم و صنعت تهران مشغول تحصیل است، به خبرنگار شبستان گفت: یک‌سال آخر تحصیل تلاش کردم که از ابتدای مهرماه ارتباط خود را با بیرون کمتر و تمرکز خود را بر روی درس‌ها بگذارم به طوری که اوایل روزی پنج ساعت اگر مطالعه داشتم در روزهای منتهی به آزمون کنکور به ۱۱ ساعت در روز رسید.

 

 

وی با تاکید بر اینکه در این ایام تلاش کردم که ارتباط خود را در فضای مجازی به حداقل ممکن برسانم، افزود: قطعا در این روزهایی که ارتباط با دوستان و فامیل کم می‌شود و تمرکز بر روی درس‌ها اولویت بود، برقراری ارتباط با خداوند از طریق نماز و ... باعث آرامش قلب و روحم می‌شد.

 

سالاری فرد اظهارامیداوری کرد در شرایطی که فرصت زمانی مناسبی داشته باشم تلاش خواهم کرد برای بچه‌های مسجد کلاس‌های آموزشی برگزار کنم و یا در قالب گروه‌های جهادی تجارب خود را به دیگران منتقل کنم.

 

 

کد خبر 1232104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha