به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، حجّتالاسلام سیّدمحمود مرعشی نجفی در مراسم گرامیداشت عالم خدمتگذار کتاب و کتابخوانی، آیتالله مرعشی نجفی که همزمان با دوّمین روز هفته کتاب و به میزبانی کتابخانه ملّی ایران برگزار شد، گفت: مرحوم مرعشی پس از کسب علوم از اساتید برجسته در نجف اشرف به حوزه علمیّه قم آمدند. ایشان نیّت داشتند به نجف بازگردند، ولی به خواسته آیتالله حائری و بنابر شرایط سخت و سختگیری حکومت پهلوی، در حوزه علمیّه قم ماندگار شده و به تدریس پرداختند، به طوری که روزانه تا ۱۲ ساعت تدریس داشتند.
وی افزود: ایشان با اساتید دانشگاه نیز مرتبط بودند و روزانه اساتید متعدّدی از دانشگاه های تهران، به بیت ایشان مراجعه میکردند و برخی اساتید مانند دکتر زریاب خویی، طلبه درس ایشان بودند و اساتیدی مانند بدیع الزّمان فروزانفر و ... ارتباط مستمر داشتند.
سیّد محمود مرعشی عنوان کرد: ایشان مقیّد به برپایی عزاداری برای حضرت سیّدالشهدا بودند و در ایّام عاشورا با لباسی ساده، مشکی پوش و سر و صورت خود را گِل مالی کرده و در کوچههای قم به عزاداری می پرداختند.
فرزند آیتالله مرعشی نجفی تصریح کرد: ایشان در تحکیم وحدت بین مذاهب نیز پیشرو بودند و اجازه روایت از مذاهب اربعه اهل سنّت داشتند. آیتالله مرعشی ۴۵۰ اجازه روایتی و اجتهادی داشتند که برخی مکتوب و برخی شفاهی بود.
وی اشاره کرد: ایشان ۲ سال به مطالعه علم طب پرداخته و به زبانهای عربی، انگلیسی و اردو نیز مسلّط بودند، علاوه بر علوم حوزوی، علوم متعدّد غیرحوزوی نیز فرا گرفته بودند.
فرزند آیتالله مرعشی نجفی خاطرنشان کرد: آیتالله مرعشی هیچ موقع لباس خارجی نپوشیده و معتقد بودند اگر لباس داخلی استفاده کنند و از تولیدات کشورهای اسلامی استفاده کنند، این تولیدات، بهبود یافته و موجب تقویت کشورهای اسلامی خواهد شد.
این نویسنده و پژوهشگر علوم دینی بیان کرد: ایشان ۷۰ سال نماز جماعت در صحن حضرت معصومه سلام الله علیها در سه وعده اقامه کردند و با اینکه قبری برای ایشان در سرداب مضجع حضرت معصومه سلام الله علیها تدارک دیده بودند، وصیّت کرده بودند در کتابخانه و زیر پای دانشپژوهان دفن شوند تا خاک پای پژوهشگران را توتیای چشم کنند.
نظر شما