مشروعیت نظام سیاسی را در موقعیت ممتازی قرار نداده‌ایم

عضو اندیشکده فرهنگ سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: هنوز نتوانسته‌ایم مشروعیت نظام سیاسی را در موقعیت ممتازی قرار دهیم و آنچه مسلم است آرمان‌هایی برای نظام جمهوری اسلامی داریم که دشمن تلاش دارد در نقاط ضعف ایران پیشروی و از آن بهره‌برداری کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی، فاطمه مقدسی:

 

در حوادث و اتفاقات اخیر کشور شاهد بودیم که برخی از افراد کاملاً سازماندهی شده اموال عمومی را تخریب کرده، اقدامات ساختارشکنانه انجام داده و حتی به برخی از افراد مظلوم حمله کرده و آنان را کشته و یا مجروح کردند که این افراد حتماً باید پاسخگوی اقدامات بی پایه و اساس و ساختارشکنانه خود باشند.

 

مطالبات اساسی مردم با اغتشاش تفاوت اساسی دارد، در جمهوری اسلامی ایران بستر لازم برای بیان اعتراضات و مطالبات مردم وجود دارد و نظام جمهوری اسلامی هیچ منعی برای بیان مطالبات و اعتراضات مردم نگذاشته است. قاعدتاً بیان اعتراض باید در چارچوب قانون باشد و نباید افراد برای بیان اعتراض و مطالبات خود دست به اقدامات ساختارشکنانه بزنند و یا اینکه اموال عمومی و بیت‌المال را مورد حمله و تخریب قرار دهند.

 

اعتراض مسالمت‌آمیز با اغتشاش و ایجاد ناآرامی در کشور تفاوت دارد و باید با افرادی که در کشور آشوب به پا می‌کنند و اقدامات ساختارشکنانه انجام می‌دهند، برخورد قاطع شود. البته مردم ما چندین بار به صحنه آمدند و به جهانیان نشان دادند که صف آنان از عده‌ای اغتشاشگر جداست و پایبند به نظام جمهوری اسلامی و ارزش‌های آن هستند.

 

دشمن در ایجاد فتنه و انتقام از پاسخ دندان شکن مردم، امنیت آنها را هدف گرفته ولی مردم یقین دارند که خادمان آنها در نهادهای انتظامی، نظامی و امنیتی در راه دفاع از امنیت جامعه تا پای جان ایستاده اند و دشمنان را با یاس و ناامیدی مجبور به شکست کرده اند.

 

تمامی اقوام ایرانی در دفاع از آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تمامیت ارضی کشور همدل و یکصدا و با ایمانی راسخ در مقابل دشمنان ایستاده اند.

 

اکنون نظام سلطه و ایادی استکبار در هفته‌های اخیر تمام تلاش خود را انجام داده تا با سوءاستفاده از برخی بهانه‌ها که خود در خلق آن نقش بسزایی داشته اند به دنبال تفرقه افکنی و آتش افروزی در جامعه هستند و غافل از اتحاد و پیوند ناگسستنی شیعه و سنی؛ فتنه‌های همیشگی خود را شعله ور کرده اند اما با هوشیاری مردم انقلابی، بصیر و ولایتمدار کشور اعم از عرب، ترک، لر، بلوچ و فارس و سایر اقوام در تمام مذاهب اعم از مسلمان و غیرمسلمان و شیعه و سنی توطئه خبیثانه دشمن بار دیگر خنثی شده و آنها از این اتحاد مردم سخت ناراحت هستند و به دنبال انتقام از مردم همیشه در صحنه برآمده اند.

 

بر همین اساس گفت‌وگویی با «حسن بنیانیان» عضو اندیشکده فرهنگ سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت صورت گرفته که در ادامه می خوانید.  

 

 

تحلیل شما از اتفاقات اخیر چیست و تا چه حد ضعف نهادهای فرهنگی را در بروز این اتفاقات دخیل می دانید؟

در تحلیل هر پدیده جدید در دنیای امروز یک علت خارج از مرزها وجود دارد که روی آن تحلیل شده اما فاصله اشتباهاتی که در حوادث اخیر در الزام مدیریت و رفتار شکل گرفته مشکلات ریشه ای وجود دارد و در پیوند با عوامل بیرونی آن پدیده، بروز و ظهور پیدا کرده است. 

 

ما در شکل گیری این پدیده نتوانستیم مردم را اقناع کنیم و مشروعیت نظام سیاسی را در موقعیت ممتازی قرار دهیم که تبدیل به اغتشاش و بی تفاوتی در مردم نشود اما آنچه مسلم است اهداف و آرمان هایی برای نظام جمهوری اسلامی داریم که دشمن تلاش دارد در نقاط ضعف ایران پیشروی و از آن به نفع خود بهره برداری کند.

 

یکی از نقاط ضعف ما این است که مساله تربیت و فرهنگ سازی جدی گرفته نشده و از سویی یک نظام انتخاباتی مسائل ریشه ای را به حاشیه می برد همچون مسائل ریشه ای آموزش و پرورش که هیچ وقت به دولت ها و مجلس راه پیدا نکرده تا درمانی برای آن وجود داشته باشد و یا مسائل و مشکلات رسانه ملی که مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است.

 

مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر توجه و لزوم فرهنگ داشته اند که ساختار فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد اما ساختار فرهنگی ما برای مقابله با دشمن تناسب ندارد و این حوزه نیازمند توجه، اصلاح، ارائه سبک و نگاه مدیریت کلان جامعه به کشور است نه جبران آن از طریق مالی و تا زمانیکه مسائل فرهنگی مورد عنایت ویژه نمایندگان و دولت قرار نگیرد، موفق نخواهیم بود.

 

البته باید به این نکته هم توجه شود که فضای فرهنگی دانشگاه را باید رصد کرد چراکه نقشی که رسانه و فضای مجازی در بین مردم و دانشگاه ها  دارد را نمی شود با سایر مسائل در حوزه های مختلف جبران کرد.

 

 

چه عاملی باعث شد اعتراضات مردمی از مسیر اصلی خارج شود؟ و اساساً اعتراض چگونه تبدیل به اغتشاش می شود؟

دشمن با این میزان علمی که در اختیار گرفته می خواهد فضایی القاء کند که جوانان و نوجوانان با مداخله در این امر احساس قهرمانی به آنان دست دهد و در صحنه حضور یابند که خود دچار اختلاف و اغتشاش می شود و این مسئله احساسات نوجوانان را تحریک می کند، این موضوع کار رسانه های قدرتمند دشمن است و نقاط ضعفی که ما در رسانه ملی داریم به جهت عدم حمایت از رسانه ملی و عدم جلب توجه مردم است به طوری که با توجه به افزایش مشکلات اجتماعی در خانواده، افزایش آمار طلاق و غیره اگر رسانه ملی حمایت می شد و می توانست در این راستا و در حل مشکلات اجتماعی مردم به درستی وارد عمل شود، اعتماد به رسانه بیشتر و تاثیرگذاری آن هم قطعا مضاعف می شد.

 

 

چه ضعف و نقصی در مدیریت های فرهنگی گذشته و حال را در بروز این حوادث اثرگذار می دانید؟

چون نظام مدیریتی کوتاه مدت است نتیجه کارهایی که در هر دولت انجام می شود، آنی مشخص نیست و آثار آن در دولت های بعد ظاهر می شود، از طرفی دولتی که عمر کوتاهی دارد و خود را موقت می داند سرمایه خود را صرف آینده نمی کند لذا 40 سال است که مسئله تحولات فرهنگی به صورت علمی دنبال نمی شود و برخی موفقیت های جزئی را بزرگنمایی می کنیم.

 

روند تحولات فرهنگی ما دچار مشکلاتی است که هشدار دهنده است اما مسئله جهاد تبیین که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشته اند می تواند راهگشا باشد و تحقق این مهم  با رشد علمی مدیران جبران می شود.

 

 

کد خبر 1232448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha