به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «مهدی صفری» امروز در بیست و ششمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز با بیان اینکه سیاست وزارت امور خارجه بستر سازی برای ارز آوری است، اظهار داشت: سیاست وزرات امور خارجه بر محور توسعه صادرات غیرنفتی است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: افزایش صادرات،سرمایه گذاری در داخل کشور، توجه به واردات، انتقال تکنولوژی و توجه به تامین زیر ساخت های نرم افزاری از جمله اولویت های وزارت امور خارجه در توسعه و رشد صادرات و ارز آوری برای کشور است.
وی، تعامل با کشور های همسایه را اولویت ایران برای توسعه روایط تجاری دانست و از احیا سوآپ نفت پس از ۱۲ سال خبر داد و افزود: بزودی پروژه انتقال برق به شبکه قزاقستان و ترکمنستان نیز اجرایی خواهد شد.
صفری توجه به ظرفیت تولید مصالح ساختمانی در استان آذربایجان شرقی برای صادرات در کنار سایر تولیدات غیرنفتی را برای بخش صادرات ضروری دانست و ادامه داد: آذربایجان شرقی می بایست از ظرفیت بالای خود در حوزه صادرات غیر نفتی نهایت بهره برداری را کرده و خود را محدود به کشور های همسایه نکند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه از سرمایه گذاری دولت در کشورهای قزاقستان،ترکمنستان و ازبکستان خبر داد و اضافه کرد: راه های ارتباطی خاص مالی برای گسترش ارتباط تجاری با کشورهای منطقه تعریف شده است تا علاوه بر بهره مندی از ظرفیت این کشورها، از فرصت های صادرات به ویژه در بخش دانش بنیان و مهندسی بهره مند شویم.
وی تصریح کرد: توجه به صدور خدمات مهندسی و دانش بنیان از مهمترین کارهایی است که می توان برای تجارت بهتر و پایدار بهره برد. سیاست های وزرات امور خارجه بر محور بستر سازی برای صادرات و صدور خدمات محصولات با جدیت دنبال می شود.
همچنین «عابدین خرّم» استاندار آذربایجان شرقی در سخنانی اظهار داشت: آذربایجان شرقی به عنوان قطب تولید و تجارت در کشور شناخته میشود و سابقه تاریخی درخشانی در این حوزه دارد، بنابراین تلاش ما این است تا بتوانیم گذشته این استان را در حوزه کسب و کار دوباره احیا کرده و به عنوان پیشگام در حوزه صنعت معرفی کنیم.
خرّم، تولید و صادرات را به عنوان ستون اصلی کشور عنوان کرد و افزود: دو مسئله به عنوان راهبردی ترین مسائل جز سیاست های اقتصادی کشور هستند که مرتباً مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارند؛ یک بسته شدن چاه های نفتی با اتکا بر صادرات و تولید غیر نفتی و دوم قوی شدن ملت و دولت ایران.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر فعالسازی حوزه اقتصادی در کشور تصریح کرد: حوزه اقتصادی به عنوان مهمترین شاخص توسعه مطرح است و اگر این حوزه تقویت شود، سایر بخش ها به عنوان مکمل در کنار آن می توانند منجر به رشد و پویایی و بالندگی کشور شوند.
نظر شما