فاطمه رحمتی ملایر
به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر اختتامیه نخستین همایش بینالمللی نهضت ترجمه و انتشار مفاهیم ارزشی دفاع مقدس با عنوان "پرواز اندیشهها، روایت ماندگار" روز پنجشنبه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، استاندار همدان، فرمانده سپاه انصارالحسین(ع)، مدیرکل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان، فرماندار ویژه ملایر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمع کثیری از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی و فرهیختگان از ۲۰ کشور جهان در دانشگاه ملی ملایر برگزار شد.
محمد علی زلفی گل در اولین اختتتامیه همایش بین المللی نهضت ترجمه در ملایربا اشاره به سال هایی که انقلاب اسلامی تازه پیروز شده بود، گفت: آن زمان دنیای سلطه تازه متوجه شدند نظامی شکل گرفته که قرار است شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را محقق کند.
وزیر علوم ، تحقیقات و فنآوری افزود: نظامی که قرار است نه شرقی و نه غربی باشد بلکه خودش باشد و درون مرزهای جغرافیایی خودش برای مدیریت کشورش تصمیم بگیرد.
زلفی گل با تاکید بر اینکه دنیای سلطه و استکبار معمولا کشورها را بصورت مستقل نمی پذیرد، گفت: دنیای سلطه تلاش می کند کشورها به ویژه کشورهایی که دارای منابعی باشد را تحت سلطه خود داشته باشد تا از آن منابع برای اهداف خود استفاده کند.
وزیر علوم با بیان اینکه همین دنیا استکبار بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، جنگ را به ایران تحمیل کرد، افزود: پشت صدام و صدامیان تمام دنیای استکبار بود و آنها تمام تلاش خود را بکار گرفتند که این کشور را سرنگون کنند اما جوانان، ایران و مادران و خواهران آن روز هر کس به فراخور توان خود در دفاع مقدس شرکت کرد و اجازه ندادند وجبی از خاک این سرزمین به دشمن واگذار شود.
وی با تاکید بر اینکه نخبگان شهید دوران دفاع مقدس، اگر امروز در جامعه حضور داشتند حتما افراد بسیار تأثیرگذاری بودند، افزود: همه شهدای ما انسان های اثربخشی در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی و علمی بودند که خالصانه جان خود را در طبق اخلاص قرار داده و از کیان اسلام دفاع کردند.
زلفی گل با تاکید بر اینکه یادمان باشد جمهوری اسلامی راحت بدست نیامده است، مطرح کرد: یادمان نرفته است که شهرهای ما زیر بمباران هوایی دشمن تخریب شدند؛ یادمان باشد ساختن هزینه بر و زمان بر و تخریب آسان است.
وزیر علوم ساخت دانشگاه ملایر را مولود انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: امروز به وجود دانشگاه ملایر افتخار می کنیم که به یک شهرک دانشگاهی تبدیل شده است و با پیشنهاد دکتر هادی بیگی نژاد، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، هئیت امنا و هییت ممیزه دانشگاه ملایر مستقل شد.
وی ادامه داد: استقلال هییت امنا و و هییت ممیزه دانشگاه یعنی این دانشگاه به بلوغ رسیده و خودش میتواند برای خودش تصمیم بگیرد.
داشته های انقلاب اسلامی بیان شود
زلفی گل با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم جهاد تبیین گفت: ما به چه میزان این پیشرفت های جمهوری اسلامی را قدر می دانیم و تا چه اندازه در راستای جهاد تبیین گام برداشتیم.
وزیر علوم مطرح کرد: چرا همیشه یاس و ناامیدی را به جامعه تزریق کنیم؟ مشکلات و محدودیت های زیادی داریم که باید بپذیریم و رفع کنیم اما داشته های خیلی زیادی هم داریم.
وی با اشاره به پیشرفت های چشمگیر کشور طی چهار دهه اخیر در عرصه های مختلف علمی، نانو، بایو و علوم نو پدید، بیان کرد: چرا این پیشرفت ها را به نسل جوان منعکس نمی کنیم؟
زلفی گل با تاکید بر اینکه در حال حاضر پیشرفته ترین وسایل و تجهیزات در کشور ساخته می شود، گفت: قبل از انقلاب اسلامی، در دانشگاه ها دوره های دکتری نداشتیم اما در حال حاضر دوره های پسا دکتری و شرکت های دانش بنیان بسیاری داریم.
دانشمندان ایرانی در جهان سرآمد هستند
وی وجود ۸۴۰ دانشمند یک درصد بین المللی در کشور را مایه افتخار و مباهات دانست و بیان کرد: دانشمندان دو درصد بین المللی در کشور تقریبا دو برابر این تعداد است.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه این دانشمندان با شاخص ها و استانداردهای سخت گیرانه بین المللی انتخاب شدند، گفت: وجود این دانشمندان به این معنا است که جمهوری اسلامی با مرجعیت علمی در دنیا شناخته شده است.
زلفی گل همچنین به کسب رتبه های برتر توسط دانش آموزان کشور در المپیادهای بین المللی اشاره و خاطرنشان کرد: دنیا مرجعیت علمی ایران و دانشمندان ایران را به رسمیت می شناسد پس انتظار داریم صدا و سیما و رسانه های مختلف این توفیقات را مقایسه و معرفی کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید به جوانان کشور امید دهیم، مطرح کرد: با استفاده از جوان گرایی در سیستم اداری و مدیریتی کشور، روحیه و نشاط جوانی را به سیستم تزریق می کنیم که حتما آن سیستم را کمک می کند.
زلفی گل با بیان اینکه امروز کشور ما در منطقه رتبه اول علمی دارد، ادامه داد: دانشگاه های ما در رتبه بندی دنیا جایگاه های بسیار ارزشمندی دارند.
وزیر علوم تصریح کرد: باید شخصیت یک جامعه شخصیت جامع الاطراف باشد یعنی باید از هر قشری یک الگو معرفی شود وگرنه اگر معرفی موفقی نداشته باشیم الگوها کاریکاتوری می شود
وی گفت: امسال برای توزیع متوازن استعدادها با بنیاد علمی نخبگان برنامه ریزی کردیم افرادی که در المپیادهای بین المللی مدال کسب کردند، در دانشگاه نیز در همان رشته تحصیل کنند.
زلفی گل برگزاری همایش بین المللی مفاهیم ارزشی دفاع مقدس را برنامه فرهنگی دانست که باید به نسل جوان منتقل شود و افزود: این تجربه نگاری که از دوران
دفاع مقدس انجام می دهند بسیار ارزشمند بوده و فرهنگ کشور را به دنیا معرفی می کند.
وی با تاکید بر اینکه این پرچم افتاده ای است که مترجمان به اهتزاز درآوردند، تصریح کرد: باید در همه زمینه ها تجربه نگاری کنیم.
وزیر علوم مطرح کرد: علم تاریخ به ما کمک می کند برای یک بحران و مشکل چند بار هزینه نکنیم و با بررسی نقاط قوت و ضعف، تصمیم اشتباه را دوباره تکرار نکنیم.
زلفی گل تجربه نگاری در دنیای پیشرفته را جز اصول مسلم دانست و تاکید کرد: جوانان به امید، نشاط، تقویت و هویت مداری دارند که با معرفی داشته ها و هم فکری با جوانان و استفاده از ظرفیت آنها برای آینده کشور ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه کشور ما ظرفیت پیشرفت در عرصه های مختلف را دارد، خاطرنشان کرد: مسئولیت امروز ما به واسطه ایثار و گذشت شهدا و آزادگان ما است.
مردم ما مسیر خود را انتخاب کردند و هرگز از این مسیر فاصله نمی گیرند.
در ادامه علیرضا قاسمی فرزاد اظهار کرد : نهضت ترجمه طبق فرمایش رهبری نه از بیرون بلکه باید از درون اتفاق بیفتد.
استاندار همدان با بیان اینکه اگر امروز دشمنان ما تلاش میکنند در کشور ما اغتشاشات را ایجاد کنند گفت :این به خاطر کینه توزی است و به خاطر رشد و تعالی کشور ما ناراحت هستند و آنها نمی خواهند که ما یک اسوه باشیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه ما در استان همدان 8 هزار شهید داریم افزود این استان ده ها سردار شهید به خون خفته است که خون پاکشان ر ا برای این کشور دادند.
وی تصریح کرد :دشمنانی که در خواب و خیال هستند. و میخواهند در کشور ایجاد اشوب کنند کور خواندند و امروز باید ارزشهای دفاع مقدس را به جهان معرفی کنیم و این آثار گرابها بابد ترجمه شود و نمونهای و اسوه ای برای سایر کشورها شود
قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه باید ارزش های خود را به دنیا معرفی کنیم، گفت: آنچه که مایه مباهات کشور است، بعنوان میراث گرانبها از شهدا به ما ارث رسیده است.
وی با بیان اینکه امروز دنیا باید بداند ملت ایران و تمدن ایران اسلامی با حقوق بشری که از آن سخن می گویند، متفاوت است ، افزود: کسانی که ضد بشری ترین و ضد انسانی ترین اقدامات را انجام می دهند امروز با کشور ما مبارزه می کنند.
وی با اشاره به اینکه این دشمنان نمی خواهند نمونه و الگویی برای دیگر کشور ها ایجاد شود، افزود: درخشش هزاران ستاره در آسمان پر فروغ این کشور از تلالو خون پاک شهیدان مایه مباهات و افتخار کشور است.
وی افزود :مردم ما مسیر خود را انتخاب کردند و هرگز از این مسیر فاصله نمی گیرند،
الگوهایمان را به دنیا معرفی کنیم
در ادامه مهدی مجذوبی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: شهدا الگوی کامل و مجسمی هستند که باید رفتار و منش آن ها به رشته تحریر درآید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ی ادامه داد: امروز در نهضت ترجمه کسانی که هنرش را دارند، بخشی از این الگوها را به رشته تحریر درآوردند.
مجذوبی با بیان اینکه الگوهای بزرگی چون ائمه معصومین را هم می توانیم در نهضت ترجمه به دنیا معرفی کنیم، تاکید کرد: باید بتوانیم الگوهای خود در زمینه دینداری و اخلاق را بعنوان یک نمونه ناب فرهنگی به سایر جوامع معرفی کنیم.
وی ضمن تاکید بر توجه به سبک زندگی شهدا، خاطرنشان کرد: در زمینه تبیین سبک زندگی خانواده شهدا خیلی کار نشده است و ضروری است توجه قرار گیرد. ییس جمهور کشورمان تاکید کرد: راه اندازی نهضت ترجمه، آثار ارزشمند مکتوب در حوزه دفاع مقدس و تبیین هنرمندان آنها برای جهانیان می تواند الهام بخش ارزش های متعالی انسانی و اسلامی از جمله اتکال به خداند لایزال، استکبار ستیزی ، آزادی و آزادگی و دفاع از مظلوم برای ملت ها باشد.
در ادامه متن پیام رئیس جمهور نیز توسط وزیر علوم قرائت شد
در این آئین از ترجمه کتابهای «حاج جلال» در وصف زندگینامه پدر شهیدان حاجی بابایی و «الکرخ»، ترجمه کتاب شهید «الکرخ» در وصف شهید «احمد روستایی» و «من رضا هستم» در وصف زندگینامه شهید «داریوش (رضا) ساکی» رونمایی شد.
این سه کتاب به پنج زبان دنیا عربی، انگلیسی، اردو، کردی سورانی و اسپانیایی تر جمع شده است.
کتاب حاج جلال» توسط "لیلا گودرزیان فرد، «الکرخ» مهدی مصیبی، و«من رضا هستم» لیلا نظری گیلانده نوشته شده است.
همچنین ازخانواده های شهید خلبان غلامحسین عروجی، شهید احمد روستایی، شهید رضا ساکی، شهیدان حاج بابایی، شهید محمد حسین سنجری، شهید محمدرضا یوسفی، شهید حمیدرضا دماوندی، شهیده روشنک روحی، شهید جمشید بیان، علی ایمن، محمود اجاق، ترکاشوند رضا صالحی با دان هدایای سنتی از سوی دانشجویان دانشگاهای مختلف حاضر در مراسم تجلیل شد .
خانم گودرزیان فرد خانم گیلان ده و آقا ی مهدی مصیبی نویسندگان کتاب های ترجمه شده نیز تجلیل شد.
نظر شما