حجتالاسلام والمسلمین «محمدمهدی مسلمیفر» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اولویت کاری ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، اظهار کرد: در طول بیش از یکسالی که از آغاز به کار این ستاد می گذرد، سه راهبرد را در حوزه مدیریت مسجد دنبال کرده ایم، شامل مدیریت بر مسجد، مدیریت در مسجد و مدیریت از مسجد که هر سه مورد به تامین زیرساخت نیاز دارد و به نهضت بازگشت به مسجد کمک می کند.
ثبت اطلاعات 24 هزار مسجد
دبیر ستاد راهبری مساجد مرکز مدیریت حوزههای علمیه ادامه داد: در راستای تامین زیرساخت ها، اپلیکیشن مسجدیها طراحی و فعال شد تا در گام نخست آمار دقیقی از میزان ائمه جماعات و مساجد به دست آید؛ که تا کنون اطلاعات 24 هزار مسجد در آن ثبت شده و هشت هزار امامجماعت در آن صفحه اختصاصی دارند و مباحث مختلف آموزشی، خدماتی و ... را از این طریق ارائه می کنند.
وی درباره بخشها و خدماتی که در اپلیکیشن مسجدی ها فعال است، گفت: این پلتفرم جامع با حمایت از مساجد و عموم مردم به صورت رایگان از کافهبازار قابل دانلود است؛ از بخشهای اصلی آن «مسجدیاب» است، علاوه بر ثبت مسجد جدید اطلاعات همه مساجدی که بر اساس نوع فعالیت تیپ بندی و با دو رنگ فیرزوهای و قرمز مشخص شده اند، در این بخش در دسترس قرار دارد.
امتیازات اپلیکیشن مسجدیها
حجتالاسلام مسلمیفر ادامه داد: در این اپلیکیشن صفحه اختصاصی مساجد نیز فعال است و اطلاعاتی از برنامه ها و فعالیت های آنها را در کنار تصاویر به کاربران ارائه می کند؛ بخش ارتباط با مسئولان ویژه طرح خصوصی مشکلات با امام جماعت، منبر دوقیقهای شامل محتوایی که توسط تیمی مجرب تهیه و روزانه بارگذاری می شود، و مسجدنیوز که امکان انتشار اخبار مساجد مختلف از سراسر کشور با تایید مدیر را فراهم کرده از دیگر بخش های اپلیکیشن مسجدی ها است.
دبیر ستاد راهبری مساجد مرکز مدیریت حوزههای علمیه اضافه کرد: مقالات مسجدی، درس خارج مسجد، مسجدتیوی، مرکز آموزش مجازی در موضوعاتی همچون رسانه و تبلیغ و خانواده، احسان ماندگار با محور نذورات مسجدی و ...، مرکز مشاوره، خدمات، سفیران مسجدمحوری ویژه علاقمندان مردمی گسترش فعالیت های مسجدی، مدارس مکمل ویژه مساجدی که قصد راه اندازی برنامه تربیتی مدون را دارند نیز جزء بخش هایی است که در اپ مسجدی ها تعبیه شده و فرصت انجام فعالیت های مسجدی در فضای مجازی را فراهم می کند.
وی تاکید کرد: اپلیکیشن مسجدی ها همچنین مجهز به سامانه جامع آموزش و اعزام ائمه جماعات به دو شیوه مجازی و کارگاه حضوری نیز است، پروفایل شخصی نیز برای ملاحظه مشخصات و نوع عضویت و سمت و قوانین و ارتباط با مجموعه مسجدی ها و تغییر و تعیین مسجد خود و مشاهده امتیازات جمع آوری شده در صفحه اصلی اپ تعبیه شده است؛ کوشیده ایم در این پلتفرم که به همه مسجدی ها تعلق دارد شرایط ارتباط با مساجد و انجام فعالیت های مسجدی آسان شود.
تدوین طرح جامع برای ارائه به مسجد
حجت الاسلام مسلمیفر در ادامه با بیان اینکه مدیریت بر مسجد نیازمند قوانین است، گفت: قوانین بالادستی بعضا قدیمی شده و در برخی موارد دچار نقص است لذا در ستاد راهبری مساجدِ مرکز مدیریت حوزههای علمیه کمیته ای تشکیل شده و روی این قوانین کار می کنند و طرحی جامع برای عرضه به مجلس برای قانونگذاری در حوزه مساجد در دست تدوین است.
وی با بیان اینکه از ارکان اصلی رشد و ارتقای مسجد، امام جماعت است، گفت: آموزش و رشد و ارتقای امام به رشد و ارتقای مسجد کمک می کند، از این رو، ستاد راهبری دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت امام جماعت و مسجدداری را ویژهی طلاب برگزار می کند.
احیای کارکردهای مسجد
حجتالاسلام مسلمیفر با بیان اینکه مدیریت از مسجد ناظر بر اعمال این مدیریت بر محله است، ابراز کرد: در این رویکرد فعالیت های خیریه، آموزش و دیگر عرصه ها با محوریت مسجد به مرور زمان فضایی را شکل می دهد که تکتک کارکردهای فراموششده مسجد احیاء و تقویت شود.
وی احیاء و تقویت جایگاه امام جماعت را از رویکردهای ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه های علمیه معرفی و بیان کرد: امام جماعت برای آنکه امامِ محله شود باید فرصت کافی داشته باشد و به دیگر مشاغل سرگرم نشود. اگر زیرساخت های لازم تامین و ریلگذاری صحیح انجام شود، می توانیم نهضت بازگشت به مسجد را محقق کنیم.
تامین منابع پایدار برای مساجد
حجتالاسلام مسلمیفر در پایان خاطرنشان کرد: به همت ستاد راهبری، کمیته این طرح ها تشکیل شده و بعضاً کار را کلید زده اند. با برخی ارگان ها نیز به منظور تامین منابع پایدار برای مساجد رایزنی کرده ایم البته اگر همه فعالیت های مسجد به حمایت های دستگاهی وابسته باشد، استقلال مساجد زیر سوال می رود. ما در این طرح درصدد هستیم منابع پایدار همچون موقوفات و رقبات آنها را برای مساجد فعال کنیم تا بتوانند مستقلاً هزینه های خود را تامین کنند.
نظر شما