به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، هفته قرآن و عترت گیلان و جام قرآنی«ضحی» برای نخستین بار به شکل تیمهای قرآنی و نه انفرادی با هدف توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در دو بخش خواهران و برادران در گیلان برگزار شد.
این مسابقات قرآنی در سه گروه قاریان، حافظان، کودکان و نوجوانان در قالب تیم برگزار که کودکان و نوجوانان در دو گروه کودکان(۷ تا ۱۱ سال) و نوجوانان(۱۲ تا ۱۵ و ۱۶ تا ۱۸ سال) اجرا شد و هر تیم متشکل از یک قاری، یک حافظ با حداقل پنج جز بود.
آیین اختتامیه این هفته قرآنی شب گذشته(۲۹ آبان) در تالار مرکزی رشت برگزار شد و رضا ثقتی در این آیین بر لزوم بهره گیری از ابزار هنر و رسانه بهمنظور ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه تاکید کرد.
*فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد احیا و تقویت شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان قرآن را زبان مشترک همه مسلمانان و عامل وحدت اجتماع دانست و بیان کرد: قرائت قرآن باید همراه با تدبر در آن باشد و جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به تدبر در آیات قرآنی نیازمند است.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در تدبر در قرآن بر بهرهگیری از ابزار هنر برای ترویج این مهم تاکید کرد و افزود: قرآن نسخه شفابخشی است که ما از ظلمت و تاریکی میرهاند و سیاست ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایجاد آرمانشهر قرآنی است که با تلاش فعالان قرآنی حاصل میشود.
ثقتی تسهیل در صدور مجوز موسسات قرآنی، حمایت از موسسات مردمی و ایجاد فضای رقابتی را عاملی مهم در ترویج فرهنگ قرآنی برشمرد و خواستار حمایت از کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان پایگاه ترویج معارف دین با بهره گیری از ابزار هنر و نقویت فعالیتهایشان شد.
* جشنواره قرآن و عترت تبلور بارز جهاد تبیین است
امیرحجت مرادی نیز در این آیین با اشاره به نامگذاری هفته قرآن و عترت گفت: در بازه زمانی عید غدیر تا روز مباهله( ۱۸ تا ۲۴ ذیالحجه) که بیشترین آیات قرآن نازل شده، پیشنهاد نامگذاری هفته قرآن و عترت استان با هدف دفاع از مبانی قرآن به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد که مورد تصویب قرار گرفت.
دبیر اجرایی هفته قرآن و عترت گیلان ادامه داد: این جشنواره در هشت بخش هنری، فرهنگی و رسانهای به منظور خلق آثار ماندگار با بهرهمندی از مبانی قرآن و اهلبیت(ع) برگزار شد.
وی با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت با برگزاری جام قرآنی و محافل انس با قرآن در سراسر استان تبلور بارز جهاد تبیین است اذعان کرد: برای اولین بار مسابقات قرآن به صورت تیمی با حضور ۶۵ تیم قرآنی از مؤسسات و فعالین قرآنی برگزار و همه تیمهای قرآنی بهنام شهدای قرآنی که ۱۸۰ شهید قرآنی در استان داریم، نامگذاری شد.
مرادی از حمایت از آثاری که قابلیت تولید فیلم و اجرای صحنه را دارند، تاکید کرد و گفت: با پشتیبانی از جامعه هنری میتوان تحولی اساسی در عرصه جهاد تبیین و خلق مبانی فاخر و ماندگار قرآنی ایجاد کرد.
در پایان این مراسم برگزیدگان این جشنواره در بخشهای مختلف با اهدای لوح تجلیل شدند.
نظر شما