سیدرضا مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان با اشاره به مشکلات و چالش های شهر نشینی اعم از مشکلات مسکن شهری، مهاجرت و حاشیه نشینی، ضعف طراحی و برنامه ریزی مدیریت شهری، نقایص و راهبردهای توسعه شهری، کاستیها در حفظ مولفه های هویتی شهر، مشکلات آلودگی هوا و پسماند، حفظ سرمایه های اجتماعی و فرهنگی، تأمین زیرساختها و اقتصاد شهر، اظهار کرد: در مورد برخی مشکلات اساسی ساده اندیشی می کنیم و در گیر و دار تصمیمات انجام نشدنی گرفتار میشویم درحالیکه سه مولفه اساسی و تأثیرگذار شهر، مردم و سیاست ها و برنامه های اعمالی در اداره شهر هویت شهر را شکل می دهند.
استاندار اصفهان افزود: شناخت صحیح این سه مولفه اساسی و لحاظ کردن نقش هرکدام در مدیریت شهری موفقیت در اجرای تصمیمات را به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول با تأکید بر تعریف مؤلفه های آرمان شهر اسلامی، بیان کرد: تعریف کردن یک آرمان برای شهر و مؤلفه این افق برای مردم و جای مشارکت شهروندان بر باور به این آرمان و تدوین سیاست ها می تواند مسیری راهگشا برای پیشرفت شهر فراهم کند.
مرتضوی در خصوص شهر آرمانی، خاطرنشان کرد: در این شهر به شأن واقعی انسان توجه می شود؛ در آرمان شهر اسلامی سعادت توحیدی در گرو برپایی عدالت و نابودی ظلم و فساد است؛ در این آرمان شهر آراسته بودن انسان ها به زیور علم و تقوا یک راهبرد اساسی برای ضمانت رستگاری آنهاست.
وی اضافه کرد: در آرمان شهر اسلامی هرگونه تصمیم در مورد کالبد، اقتصاد و آبادانی ظاهر شهر گرفته می شود ابتدا با سنجه تأثیر آن در رستگاری شهروندان ارزیابی می شود. نیکی، خیرخواهی و دستگیری از دیگران از آموزه های ابتدایی این آرمان شهر اسلامی است.
استاندار اصفهان گفت: در آرمان شهر اسلامی طهارت و پاکی در ظاهر و باطن همه برنامه های شهر را معنا می کند. همچنین امنیت شغلی، اجتماعی، فرهنگی، حقوقی و ... جایگاه ویژه ای دارد و دغدغه اصلی همه مدیران است.
مرتضوی با اشاره به اینکه سیاست های اتخاذی و برنامه ها باید در مسیر تحقق آرمان شهر اسلامی باشد، بیان کرد: در چنین شرایطی وحدت و همدلی مردم حول این آرمان متعالی و مسیر را به سمت شهر توحیدی فراهم می کند.
وی عنوان کرد: در ادوار گذشته مکرراً به جنبه های مختلف نیازهای شهر پرداخته شده است اما تنها این آرمان متعالی راه رستگاری را برای همگان می گشاید.
نظر شما