به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، دکتر محمد مهدی اصفهانی، رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران شب گذشته (26 فروردین) در همایش طب و تغذیه از دیدگاه اسلام در جمع خانواده سپاه پاسداران استان سمنان اظهار داشت: طب سنتی، طب الهی است و بخش مهمی از این طب متأثر از نگاه توحیدی است.
رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: تأثیرات مثبت یا منفی غذاها نه فقط در خود فرد بلکه در نسل وی هم اثر خواهد گذاشت.
دکتر اصفهانی بیان کرد: در زندگی امروز غذاها اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان دارند، غذاها علاوه بر آنکه انرژی از دست رفته بدن را جبران میکنند، در سوخت و ساز، رشد، حرکت و ترمیم بافتها تأثیر میگذارند و با توجه به اثرات خاص و مزاجی خود، بر اعضای مختلف بدن و همچنین روح و روان انسان اثر گذاشته و کل موجودیت فرد را متأثر میکنند.
وی رعایت دستورات بهداشتی در خوردن و آشامیدن را از مهمترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر انسان معرفی کرد و افزود: اگر مردم بدانند که چه باید بخورند و چه نخورند، چه اندازه، چگونه و چه زمانی بخورند و نیز دانستههای خود را به کار گیرند، بی تردید بسیاری از بیماریها از جامعه بشری رخت برخواهد بست و انسان لذت و طراوت زندگی را خواهد چشید.
رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: امروزه بسیاری از مردم، سلامت، شادابی و حیات خود را فدای شکم میکنند و هیچگاه به نوع و کیفیت غذا توجهی ندارند.
وی به جایگزین شدن ظروف آلومینیومی به جای ظروف مسی اشاره کرد وافزود: استفاده از این ظروف در سیستم عصبی مؤثر بوده و باعث فراموشی زودرس میشود و در سیستم گوارشی و ایمنی نیز عوارض نامطلوبی ایجاد میکند.
دکتر اصفهانی در ادامه بیان داشت: اصلیترین وعده غذایی صبحانه است و وعده غذایی ناهار را میتوان به عنوان وعده اصلی در نظر نگرفت.
رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران در توصیه ای به مخاطبین گفت: برای اینکه از سنگینی معده رها شوید تا گرسنه نشدید غذا نخورید و خود را کاملاً سیر نکنید، غذا را کامل بجوید.
وی سلامتی بدن را شرط اول سعادت و خوشبختی انسان عنوان کرد و افزود: انسان در این جهان فقط با وجود سلامتی می تواند لذت زیستن را درک کند و به تعبیر قرآن بشر با تندرستی می تواند از سهم دنیوی خود بهرهمند شود.
دکتر اصفهانی افزود: در روایات از سلامتی به عنوان نعمتی مخفی یاد میکنند و انسان تا زمان برخورداری از این نعمت، ارزش آن را نمیداند و تنها زمانی به ارزش آن پی می برد که سلامتی خود را از دست داده باشد، پس باید قدر این نعمت را بدانیم و در حفظ و شکرگزاری این نعمت بکوشیم.
پایان پیام/
نظر شما