توافق برای گشایش جبهه جدیدی در اثرگذاری دانشگاه ها و احیای معروفات

ستاد امر به معروف ونهی از منکر و دانشگاه پیام نور بر سر تشکیل گروه تخصصی جهت تاسیس دانشگاه های محله محور، انتخاب اساتید نخبه امر به معروف و نهی از منکر و استفاده از ظرفیت بین المللی این مرکز دانشگاهی در جهت ترویج معارف ارزشی و انقلابی به توافق رسیدند

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ این توافق در نشست رئیس، دبیر و معاون علمی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با رئیس و معاونان دانشگاه پیام نور حاصل شد.

در این نشست که در سالن شهدای امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد، آیت الله کاظم صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر ابراز امیدواری کرد که این نشست منشاء تحولی در دانشگاه ها و گشایش جبهه جدیدی در اثرگذاری و احیای معروفات قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در این 43 سال، سازوکار و بستری برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر در صحنه مطرح نشده است، گفت: بروز آسیب هایی که موجب آزار مردم و مایه امید دشمن شده و روزنه ای می بیند برای مقابله با دین و استقلال و عزت ایران اسلامی، به دلیل این است که آمادگی و بصیرت و روح ایمان، اخلاص، استقلال طلبی و عزت خواهی در قشر جوان و نوجوان و دانشگاهی و طلبه ما نهادینه نیست و غافلگیر می شویم.

آیت الله صدیقی با بیان اینکه خون شهدا و حکمت، هوشمندی، توکل و توسل امام راحل و مقام معظم رهبری تهدیدها را تاکنون به فرصت تبدیل کرده، افزود: با این حال آسیب هایی برای انقلاب ایجاد شده است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به تشکیل اتاق جنگ توسط گروهک ها در دانشگاه ها و مقابله رسمی با دین در اوایل انقلاب گفت: هر چند در وقایع اخیر با حضور قاطبه دانشجویان متعهد در دفاع از اسلام و عدم مشارکت اکثریت اساتید، دشمنان به اهدافشان نرسیدند ولی جای بازنگری و بازتولید معنویت و اسلامیت و تفکر انقلابی و عزت خواهی و استقلال طلبی در دانشگاه ها وجود دارد تا دچار اختلال، ارتجاع و عقبگرد نشویم.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر اگر چه به صورت قانون مصوب به ارگان ها ابلاغ شده ولی درباره این فریضه عظیم و سرنوشت ساز کار حوزوی و دانشگاهی جامعی صورت نگرفته است، تصریح کرد: این قانون آن‌گونه که خدای متعال امت واحده را مکلف کرده باید به صورت گفتمان مردمی و عمومی جریان داشته باشد و در کنار آن گروه ویژه ای بسترهای اجرای آن را تعریف و به روز کنند و برای اقشار و گروه های مختلف، خوراک متناسب و مسئله محور و نیازمحور فراهم کنند.

آیت الله صدیقی بازبینی علمی در سازوکارهای امر به معروف و نهی از منکر را تنها راه پیشرفت و جهش علمی و معنوی و استقلال کشور برشمرد و افزود: دانشگاه ها و حوزه ها بر اساس موضوعات و مسائل مورد نیاز جامعه در دو جبهه ایجابی و سلبی و معروفات و منکرات استاد و مربی تربیت کرده و اولویت هایی را در این زمینه برای پژوهش ها و پایان نامه ها تعیین و برای استعدادها محتوا تامین کنند.

وی تأکید کرد: اگر حوزه و دانشگاه دست به دست هم ندهند امر به معروف و نهی از منکر ناکارآمد خواهد شد.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر بازسازی آموزش و پرورش و دانشگاه ها با سبک و سیاق اسلامی را یک ضرورت دانست و افزود: تا دانشگاه ها و حوزه های ما با مردم پیوند نخورند و نیازهای آنها را به صورت علمی و تعریف شده شناسایی نکنند تضمینی برای استمرار انقلاب وجود ندارد.

وی این نشست را آغاز مبارکی برای استفاده از ظرفیت های دانشگاهی در همه ابعاد در فرصت روی کارآمدن یک دولت انقلابی برشمرد و افزود: ستاد امر به معروف و دانشگاه پیام نور با تمام توان و تشکیل یک اتاق اندیشه ورز مشترک، تخصص های مختلف را بکار گرفته و با تعریف رشته های جدید درسی و تشویق دانشجویان به نوشتن پایان نامه ها، تحول جدید را آغاز کنند تا به دانشگاه های دیگر هم توسعه یابد و شاهد یک حرکت منسجم دانشگاهی در تمامی ابعاد باشیم.

استقبال دانشگاه پیام نور از همکاری مشترک با ستاد

دکتر ابراهیم تقی زاده رئیس دانشگاه پیام نور در این نشست گفت: در حال حاضر نزدیک به 400 هزار دانشجو در 400 مرکز و واحد در سراسر کشور در حال تحصیل در این دانشگاه هستند و 3800 عضو هیئت علمی و 15 هزار استاد حق التدریسی کادر آموزشی آن را تشکیل می دهند.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد رشته های دانشگاه پیام نور علوم انسانی است، افزود: 87 رشته کارشناسی و نزدیک به 300 گرایش کارشناسی ارشد در رشته علوم انسانی است و 400 انجمن علمی- فرهنگی در این دانشگاه فعالیت می کنند.

رئیس دانشگاه پیام نور از پیشنهاد همکاری مشترک دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استقبال کرد و گفت: در محورهای مختلف می توانیم نقش خود را به خوبی ایفا نماییم و نقاط اشتراک خیلی زیادی داریم و از هر جهت آماده ایم.

به گفته وی، بیش از 60 درصد اساتید دانشگاه پیام نور در رشته های علوم تربیتی، روان شناسی، مشاوره و حقوق در گرایش های مختلف علوم اجتماعی فعالند که قطعا برای توسعه همکاری ها کمک می کنند و بدنه اساتید ارزشی در دانشگاه، قوی است.

دکتر تقی زاده بازنگری در منابع علوم انسانی را از مأموریت های دانشگاه پیام نور عنوان کرد و افزود: گروه اساتید و مولفان و مرکز انتشارات دانشگاه آمادگی کامل را برای همکاری با ستاد امر به معروف در زمینه تولید محتوای آموزشی دارند.

وی از تاسیس پژوهشکده روان شناسی و حقوق خانواده در دانشگاه پیام نور خبر داد و گفت: این دو مرکز علمی می توانند در استفاده از ظرفیت اساتید در محلات و مساجد و طرح دانشگاه های محله محور خیلی کمک کنند و دانشگاه پیام نور در اکثر شهرها واحد دارد و سعی کرده عدالت آموزشی را محقق نماید و مسیری باشد برای ارائه خدمات آموزشی به کل کشور چون کمترین میزان شهریه را دریافت می کند.

زمینه مطلوب همکاری ستاد با دانشگاه پیام نور

دکتر تقی زاده زمینه همکاری و هماهنگی ستاد امر به معروف با دانشگاه پیام نور را خیلی مطلوب توصیف کرد و افزود: برای اینکه بتوانیم دانشگاه را بیش از گذشته اسلامی تر و فرهنگی تر نماییم، این تعامل مفید است و به ارتقای سطح علمی اساتید نیز کمک می کند.

وی به فعالیت ها بخش بین المللی دانشگاه پیام نور پرداخت و با اشاره به استقرار دبیرخانه اتحادیه بین المللی دانشگاه مجازی جهان اسلام در این دانشگاه گفت: نماینده وزارت آموزش عالی در کشور افغانستان هستیم و در حدود 50 کشور دیگر نمایندگی داریم و در سه کشور سوریه، عراق و لبنان و پاکستان هم درصدد تاسیس دانشگاه هستیم و 57 کشور مسلمان دنیا دراتحادیه بین المللی دانشگاه مجازی جهان اسلام عضویت دارند و در این بعد هم اگر بتوانیم مشترکاً ایفای نقش نماییم بسیار عالی است و زمینه مثبت و مساعد است.

در پایان این نشست، با توافق به عمل آمده کارگروه تخصصی مشترک ستاد امر به معروف و نهی از منکر و دانشگاه پیام نور تشکیل و نمایندگان طرفین برای عملیاتی و اجرایی کردن امور معرفی شدند.

 

کد خبر 1235744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha