به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مدیرکل جدید میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان همدان در آئین معارفه خود گفت: پیگیری ثبت جهانی منظر تاریخی و فرهنگی از هگمتانه تا همدان، مهمترین اولویت است و تا پایان دی ماه پرونده این اثر برای یونسکو ارسال می شود.
محسن معصوم علیزاده افزود: توجه به توسعه گردشگری سلامت و مذهبی نیز از دیگر برنامههای پیش روی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.
وی با بیان اینکه باید تلاش زیادی برای به انجام رساندن رسالت خود در این حوزه خطیر داشته باشم، گفت: تدوین برنامه استراتژی و راهبردی برای میراث فرهنگی، توجه به طرح گردشگردی استان، ایجاد اتاق فکر، توجه جدی به حوزههای سرمایهگذاری و برندسازی و توجه به گردشگری سلامت و مذهبی از جمله برنامههای بنده است.
شناسایی 100 اثر تاریخی در طول هفت سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی استان همدان
مدیرکل پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در این آیین گفت: در حوزه صنایع دستی تعداد هنرمندان استان به ۴۵ هزار نفر افزایش یافت و در این حوزه رتبه نخست شهرهای جهانی و روستاهای ملی را در کشور به دست آوردیم.
علی مالمیر افزود: ثبت جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر و همچنین ثبت ملی مبلمان گلریز تویسرکان و مرواربافی روستای داویجان ملایر یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه صنایع دستی در استان همدان بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد کارگاههای صنایع دستی استان در این هفت سال به ۱۳ هزار واحد افزایش یافت، اظهار داشت: در حوزه گردشگری، انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا موجب برگزاری ۵۰ برنامه علمی، پژوهشی و همایشی در استان شد.
مالمیر تصریح کرد: میزبانی همدان از چهلمین نشست اعضای اجلاس جهانی (UNWTO) در سال ۲۰۱۸، نقطه عطفی در حوزه گردشگری استان همدان بود.
وی تاکید کرد: ۱۰۰ اثر تاریخی در طول هفت سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی استان همدان شناسایی شد و تعداد جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری استان به یک هزار و ۹۰۰ اثر افزایش یافت.
مدیر کل پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه مخزن امن غرب کشور به مساحت یک هزار ۸۰۰ متر مربع در همدان ساخته شد، ادامه داد: در حوزه ثبت جهانی، ۲ کاروانسرای استان در قالب پرونده کاروانسراهای ایران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد.
وی افزود: "پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی و فرهنگی از هگمتانه تا همدان" برای حفظ بافت تاریخی و توسعه اقتصاد گردشگری نقش تاثیر گذاری دارد.
مالمیر تاکید کرد: این پرونده مراحل پایانی خود را میگذراند و تا پیش از پایان سال میلادی ۲۰۲۲ به یونسکو ارسال میشود و تابستان سال ۱۴۰۲ با حضور ارزیابان یونسکو شاهد ثبت جهانی این اثر ارزشمند خواهیم بود.
نظر شما