به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «محسن رحمتی باغکی»، از روحانیون عرصه جهاد و خدمت در شهر مشهدریزه از توابع شهرستان تایبادِ استان خراسان رضوی است؛ وی پنج سالی میشود که در تنها مسجد این شهر یعنی مسجد «چهارده معصوم(ع)»، به انجام فعالیتهای جهادی و تبلیغی مشغول است.
حاجآقا رحمتی از روزی که برای تبلیغ وارد این شهر شد، روایت میکند و میگوید: اوایل که از طرف سازمان تبلیغات اسلامی تایباد به اینجا آمدم، با وجود اینکه ۴۰_۵۰ خانواده شیعه در آن زندگی میکنند، و جمعیت اهل سنت آن نیز حدود ۳ هزار و ۵۰۰ خانواده است اما مسجد که نه، حتی نمازخانه هم در اینجا وجود نداشت؛ از یکی از بزرگان منطقه خواستم خانهای در اختیارم قرار دهند که نماز جماعت و مراسمات را برگزار کنم، اتاق یک خانه را در اختیار ما قرار دادند؛ با جمع آوری کمکهای خیرین خانه را گچکاری و سیستم صوتی تهیه کردیم و یک درب هم به داخل کوچه جهت تسهیل در رفت و آمد و عدم مزاحمت برای صاحبخانه باز شد؛ یک سال و نیم مرکز فعالیت و تبلیغ ما همان اتاق کوچک بود!
ساخت تنها مسجد شهر با همت جهادی
این روحانی جهادی پس از مدتی به یکی از دوستان خیّر و جهادی خود در اصفهان مراجعه میکند و این مسئله و اوضاع شهرستان را برای او توضیح میدهد، سپس آنها در قالب یک گروه جهادی، جهت بازدید منطقه به مشهدریزه آمدند و برای ساخت مسجد اعلام همکاری کردند؛ لذا زمینی در سال ۹۸ خریداری شد و نیروهای جهادی شروع به ساخت مسجد کردند و در اواخر سال، کار ساخت و ساز مسجد به پایان رسيد. اکنون دو سه سالی است که مراسم ها، نماز جماعت و ... در مسجد برگزار میشود. کلیه مراحل پیگیری تا اتمام کار مسجد بر عهده حاجآقا رحمتی بوده است.
ایجاد فصل وحدت در فضای مسجد
این طلبه جهادگر معتقد است با رویخوش و اخلاقخوب میتوان وحدت و همدلی را در بین شیعه و سنی ایجاد کرد، وی با همین دو رویکرد توانسته وحدت بین شیعه و سنی را در منطقه افزایش دهد؛ به طوریکه حتی در ساخت مسجد هم برادران اهل سنت در زمینههای مختلف کمکهایی داشتند و در مراسمات مسجد، حتی در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) نیز حضور پررنگی دارند.
حجت الاسلام رحمتی درباره فعالیتهای قرآنی خود در مسجد نیز میگوید: تا قبل از ساخت مسجد، کلاسهای قرآنی در همان خانه، به صورت یک بار در هفته برگزار میشد، با افتتاح مسجد، این کلاسها بسیار پرشورتر از قبل شده و نکته قابل توجه این است که بچههای اهل سنت هم در کنار شیعیان در این کلاسها شرکت میکنند؛ در تابستان این کلاسها روزانه برقرار است، اما در حال حاضر با توجه به فعالیت مدارس در آخر هفتهها برگزار میشود.
اکنون به همت حاجآقا رحمتی مسجد منطقه مأمن و مأوای اهالی بخش مشهدریزه شده و هر کدام از اهالی در هر زمینهای که با مشکلاتی مواجه شوند به آنجا پناه میبرند و مساعدت میطلبند و حاج آقا رحمتی نیز در زمینههای مختلفی ازجمله تحکیم خانواده و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی چون طلاق، اقدامات ارزشمندی را انجام داده است.
این روحانی دغدغهمند همچنین از ۵۰ خانواده نیازمند در بخش مشهدریزه و روستاهای اطراف آن حمایت میکند و علاوه بر تامین ماهیانه بسته های معیشتی، وجوه کمکی هم به حسابشان واریز میکند که توسط خیرین اصفهان این کمکها تامین میشود.
حجتالاسلام رحمتی علاوه بر فعالیتهای مذکور با کمک همین گروه جهادی اصفهانی توانسته منابعی را برای انجام فعالیتهای دیگری در سطح شهرستان نیز تأمین کند، از اقدامات مشترک وی و این گروه جهادی در زمینه درمان بیماران در زمان شیوع کرونا بوده است که در زمان اوج شیوع این ویروس تا سقف ۲۰ میلیون تومان در ماه، و اکنون تا سقف ۵_۶ میلیون تومان در ماه برای درمان بیماران نیازمند هزینه میشود.
از دیگر فعالیتهای این امام جماعت، تعمیر و بازسازی خانههای نیازمندان و افراد کم برخوردار بوده است که سالانه برای پنج سرپناه این اقدام صورت میگیرد؛ همچنین در زمینه تأمین جهیزیه نیز سالانه به ۱۰ زوج بیبضاعت و کمبضاعت کمکهای موردی صورت میگیرد.
ایجاد 400 فرصت شغلی با کشت زعفران
در حیطه اشتغالزایی نیز با پیگیریهای مجدانه حاج آقا رحمتی از بنیاد برکت، اقدامات قابل توجهی انجام شده که از مهمترین این اقدامات، انعقاد قرارداد با ستاد فرمان امام(ره) و بنیاد برکت است که طبق این قرارداد از سوی آنان آب و ۴۰ هکتار زمین برای کشت زعفران در اختیار اهالی قرار گرفته و اکنون چهار سال است که ۴۰۰ خانوار از این طریق مشغول به کار و صاحب درآمد شده اند.
حجت الاسلام رحمتی در زمینه اشتغالزایی همچنین با تهیه وام از بنیاد برکت و کمیته امداد امام خمینی(ره) زمینه ایجاد مشاغل خُرد دیگری را در ۱۵ مورد ایجاد کرده است.
نظر شما