به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، با تأکید بر این که ذکر صلوات و تکرار آن انسان را به مقام محبت و دوستی خداوند متعال میرساند، اظهار داشت: محبوب واقعی و رتبه نخست محبوبیت نزد خداوند متعال، پیغمبر و اهلبیت علیهمالسلام هستند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: امام هادی علیهالسلام در روایتی میفرمایند؛ «إنَّمَا اتَّخَذَ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ ابراهیمَ خَلیلاً لِکَثرَةِ صَلاتِهِ عَلی مُحَمَّدٍ و أهلِ بَیتِهِ علیهم السلام» خداوند متعال، ابراهیم علیه السلام را دوست خود برگرفت ؛ زیرا او بر محمّد و اهل بیت او بسیار درود می فرستاد.
وی با بیان این که هرکس متواضعتر باشد، به خدا و اولیای الهی نزدیکتر است، خاطرنشان ساخت: از امام حسین علیهالسلام در رابطه با ادب بهعنوان ریشه تمام خوبیها سؤال شد، و ایشان فرمودند؛ «هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیْتِکَ، فَلا تُلْقِیَ اَحَداً اِلاّ رَأَیْتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیْکَ» ادب عبارت است از اینکه وقتی که از خانه خارج میشوی به هرکسی برخورد میکنی او را برتر از خود ببینی.
این استاد حوزه با تأکید بر این که از روی ظاهر افراد نمیتوان قضاوت نمود و در عین ارزشمندی ظاهر، چهبسا افرادی که ظاهرشان نشان نمیدهد اخلاق و صفات خوبی را در خود پرورش داده باشند، خاطرنشان ساخت: امام صادق علیهالسلام میفرمایند؛ جوان بخشنده فرورفته در گناه، نزدِ خداوند، از پیرِ پارسای بخیل، محبوبتر است. همانطور که کبر شیطان را به کفر رساند، بخل نیز انسان را به کفر میرساند.
وی با اشاره به این که توجه به عاقبتبهخیری و پایان کار، انسان را از قضاوتهای ناروا نسبت به دیگران دور میسازد، اظهار داشت: تاریخ بهترین گواه عاقبت افراد است؛ به بسا انسانهایی که در آخرین گام زندگی مسیرشان را تغییر دادند و از شقاوت در وادی سعادت قرار گرفتند و برخی نیز از وادی سعادت خارج شده، گرفتار شقاوت شدند.
حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد در ادامه ضمن اشاره به روایتی تکبر، حرص و حسادت را ریشههای کفر برشمرد و اذعان داشت: سرآغاز تکبر این است که در دلمان، خود را بالاتر از دیگران بدانیم؛ زمانی که کسی به ما انتقاد میکند یا حرف تندی به ما میزند و به ما برمیخورد، سرآغاز شکلگیری تکبر است. تکبر ریشه غضب است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که متأسفانه در جامعه ما، برخی از مردم و مسئولان دچار خودشیفتگی شدهاند، اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرمایند؛ نفس اماره شیطان است؛ اگر آدمی آن را کنترل نکند در مسیر توطئهگری، حیلهبازی و ظلم و فساد که راه شیطانی قدم برخواهد داشت.
وی حرص را نخستین گناه انسان و مایه دوری از برکت و الطاف الهی توصیف کرد و با بیان این که متأسفانه با خودشیفتگی، حسادت و گرفتاری در عناوین دنیایی رفتهرفته خود را از مسیر اهلبیت علیهمالسلام دور میسازیم، خاطرنشان ساخت: حسادت باعث شد تا فرزند حضرت آدم برادرش را به قتل برساند و یا فرزندان یعقوب پیامبر، برادرشان را به چاه بیندازند.
حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت شکستن منیت نفس تأکید کرد و ابراز داشت: من مخصوص ذات اقدس الهی است و بخش قابلتوجهی از اختلافات و دعواهای خانوادگی ریشه در تکبر و گرفتاری در منیت است. گذشت، عفو و تغافل بهترین راهکار حل مشکلات و عبور از تکبر است.
نظر شما