خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
استفاده از علم روز کشاورزی، بهره گیری از شیوه های نوین آبیاری چون آبیاری قطره ای و تنوع بخشی به محصولات تولیدی از مهم ترین عوامل موفقیت در عرصه کشاورزی است.
توسعه کشت گلخانه ای از راه های موثر در مدیریت مصرف و مقابله با کم آبی است و می تواند مرهمی بر زخم بیکاری باشد و برای بسیاری از افراد در این عرصه اشتغال مناسب ایجاد شود.
مهدی خسروی کشاورز تولید کننده محصولات گلخانه ای، خود را این گونه معرفی می کند: یک سال است است که وارد عرصه تولیدات گلخانه ای شدم.
وی افزود: از دوران کودکی در روستا بودم با محیط روستا و طبیعتش انس گرفتم و با توجه به علاقه ای که به طبیعت و کشاورزی داشتم، رشته دانشگاهی خودم را کشاورزی انتخاب کردم.
خسروی بیان کرد: قبلا بیشتر زمین های کشاورزی ما به صورت دیم کشت می شد و بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه با مشورت با پدر موفق به تغییر کشت در زمین های کشاورزی شدیم.
وی ادامه داد: با همه سختی های چون نبود بودجه کافی و نداشتن تجربه کار را آغاز کردیم و سعی کردیم از توان کارشناسان در ادامه راه بهره گیریم.
خسروی ادامه داد: این کار برای افراد خانوادو چهار نفر هم به صورت فصلی شغل ایجاد کرد و به حمد الله با همه سختی های موجود در مسیر کار تاکنون خوب پیش رفته است.
این کار آفرین خاطرنشان کرد: درکل درآمد حاصله از پرورش گل و گیاه را اگر با سرمایه، زمان و فضایی که صرف اینکار کرده ام، بسنجیم درآمد خوب و مناسبی دارد.
خسروی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما بحث مالی است که باید مسئولان از تولید کنندگان حمایت کنند تصریح کرد: یک تولید کننده برای گرفتن یک مجوز باید یک پرسه طولانی و مسیر بیش از 20 اداره و ارگان را طی کند که البته یکی از مشکلات ناهماهنگی ادارات و نهادها در دادن مجوزها است.
وی با بیان اینکه ایجاد موانع جلوی پای سرمایه گذاران و تولید کنندگان باعث می شود تا انگیزه و امید برای تولید کننده از بین برود گفت: زمان برای تولید کننده با توجه به مشکلات اقتصادی امروز بسیار مهم است و اگر ما نتوانیم در زمان مناسب نیازهایی را که برای یک کار تولیدی است تامین کنیم هزینه کار بالاتر می رود و این خود موانع دیگر برای ما ایجاد می کند.
خسروی توجه به نیاز و خواست تولیدکنندگان را یکی از اصلیترین ارکان موفقیت برای تولید دانست و تصریح کرد:بیش از هر موضوعی باید به شخص تولیدکنندهای توجه شود که نیازمند سرمایه و نقدینگی کافی است زیرا با نبود تسهیلات، امکان رشد تولید هم وجود ندارد.
وی از مشکلات کار خود این گونه می گوید: در فروش محصولات با مشکلاتی مواجه هستیم که باید اصلاح شود و از دیگر مشکات ما مساله تامین سوخت مورد نیاز برای بهینه سازی دمای گلخانه است.
خسروی بیان کرد: حمایت و مشوقهای دولت، بخش خصوصی را ترغیب به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی به ویژه تولید گلخانهای خواهد کرد.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های گسترده در حوزه کشاورزی در استان لرستان، خاطرنشان کرد:انتظار می رود بانک های عامل و ادارات در راستای حمایت از تولید بومی برسر راه تولیدکنندگان سنگ اندازی نکنند و برای توسعه فعالیت های تولید محور جوانان همراهی داشته باشند.
خسروی با اشاره به اینکه امروز استان لرستان با از مشکل بیکاری جوانان رنج می برد، افزود: این درحالی است که بهره برداری صحیح از ظرفیت های بومی می تواند مهم ترین گام در رفع مشکل بیکاری و رونق تولید باشد.
کشت گلخانه ای زمینه خوبی برای اشتغال در روستاها فراهم کرده و می تواند موجب بازگشت بسیاری از مردم به روستاهای، رونق اشتغال و بهبود معیشت مردم باشد.
نظر شما