آموزش ها فاصله زیادی با پژوهش دارد/ نمایشگاه هفته پژوهش در موسسه آموزش عالی علوم و معارف افتتاح شد

 رئیس موسسه آموزش عالی علوم و معارف جامعة المصطفی گفت: در حال حاضر آموزش ها فاصله زیادی با پژوهش دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین علی معصومی امروز  نشست خبری با گرامیداشت هفته پژوهش ابتدا با اشاره به رسالت این مجموعه اظهار داشت: این موسسه جدیدترین مجموعه و یکی از واحدهای علمی تربیتی تابع جامعة المصطفی و عهده دار تعلیم و تربیت دانشجویان غیر ایرانی در رشته های مختلف علوم اسلامی و انسانی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

 

وی بیان کرد: موسسه در یک دهه گذشته شکل گرفته و تفاوت‌هایی به لحاظ آموزش با جامعة‌المصطفی دارد و آکادمیک و دانشجویی است که در جهت آموزش و پژوهش کاربردی در رشته های علوم انسانی و برخی از رشته های علوم اسلامی تشکیل شده و اکثریت دانشجویان از کشور عراق هستند که پس از دوران صدام و باز شدن فضا برای تحصیل مراجعه داشته اند.

 

رئیس موسسه آموزش عالی علوم و معارف پیرامون أهداف تأسيس موسسه عنوان کرد: تربیت افراد متخصص در رشته های علوم انسانی و اسلامی متناسب با نیازهای جامعه و تربیت اسایتد،مدیران و کارگزاران متخصص و متعهد متناسب با نیازهای کشورهای اسلامی و زمینه سازی برای توسعه روابط علمی و دانشگاهی بین کشورهای اسلاامی از جمله اهداف است.

 

وی تصریح کرد: تاکنون 4 هزار نفر از مدیران و نخبگان عراقی در این موسسه عالی تحصیل کرده و3 هزار نفر فارغ التصحیل شده اند و 80 درصد دانشجویان نیز شاغل هستند.

 

حجت الاسلام والمسلمین معصومی در ادامه خاطرنشان کرد: در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی فاصله زیادی بین نیاز ها و علم و پژوهش وجود دارد و بسیاری از پژوهشها کمتر کاربردی است و عمدتا کتابخانه ای و نظری به شمار می روند، از این رو استقبال از دانشگاههای علمی کاربردی بیش از سایر دانشگاههای دیگر است.

 

وی گفت: براین اساس افراد دارای تحصیلات عالی فراوانی داریم اما کارمندانی که پست کلیدی دارند برای کاردانی به اخذ مدرک می پردازند تا کار عالمانه ای داشته باشند این ها نشان گر ضعف در آموزش و پژوهش است و آموزش ها فاصله زیادی با پژوهش دارد؛ براین اساس تلاش شده در این مجموعه چنین اشکالاتی با کاربردی سازی پژوهش رفع شود.

 

رئیس موسسه آموزش عالی علوم و معارف افزود: مهم ترین بخش آموزش عالی شامل پایان نامه هاست، این پایان نامه ها عمدتا دارای مشکل ساختاری است و برای آموزش و جهت اخذ مدرک نوشته می شود و این ضعف بزرگی در کشور است.

 

وی بیان کرد: اگر این پایان نامه ها به عنوان سرمایه های پژوهشی مبنا قرار بگیرد بسیاری از مشکلات رفع می شود؛ در این راستا نخبگان پزوهشی دارای انگیزه فراوانی داریم و نباید چنین سرمایه بزرگ در آموزش عالی مورد بی توجهی قرار بگیرد و پایان نامه جنبه رفع تکلیف داشته باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین معصومی عنوان کرد: در این مجموعه چنین ضعفی کمتر دیده می‌شود، زیرا فراگیران از افراد شاغل و درگیر مسائل هستند و پژوهش های کاربردی دارند و متناسب با مسئولیت و شغل خود پایان نامه می نویسند و کاربردی است.

 

وی تصریح کرد: این امر از امتیازات مجموعه به شمار می رود و از این رو استقبال زیادی از کشورهای اسلامی نسبت به پژوهش ها وجود دارد، باید در هفته پژوهش روی این دو موضوع مهم کار شود و از مراکز پژوهشی مطالبه صورت بگیرد تا پژوهش ها کاربردی شود.

 

رئیس موسسه آموزش عالی علوم و معارف با اشاره به برخی از قابلیت های موسسه عالی اظهار داشت: حضور ممتاز دانشچویان در همایش ها و نشست های بین المللی از جمله در همایش بزرگ حقوق بشردوستانه و همچنین همایش بین المللی اندیشه های حقوقی امام خمینی(ره) با مشارکت قوه قضائیه بخشی از این توانمندی هاست.

 

وی گفت: از طرفی حضور دانشجویان را در کنگره سالانه بین المللی شیخ طوسی با اخذ رتبه‌های برتر داریم و دهها نشست تخصصی به منظور پیوند آموزش و پژوهش در حوزه‌های مختلف بانکداری و حقوق و اقتصادی و کارگاههای پژوهشی متعدد برای از میان بردن فاصله میان علوم انسانی رایج و دیدگاه مادی علوم انسانی الهی برگزار کرده ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین معصومی افزود: توجه به دیدگاههای اصیل اسلامی در حوزه های مختلف علمی و انتشار نشریات علمی بین المللی و پرداختن به مباحث تطبیقی بین کشورها در حوزه اقتصاد و حقوق و فعالیت های تطبیقی و برگزاری مسابقات پژوهشی و کار رقابتی در سطح جهانی از اعم برنامه های این موسسه عالی است.

 

وی بیان کرد: نمایشگاه هفته پژوهش از امروز کار خود را در موسسه عالی آغاز کرده و هفته آینده در مجتمع جامع امام خمینی(ره) آثار پزوهشی تمامی واحدهای المصطفی در قالب نمایشگاهی در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.

 

رئیس موسسه آموزش عالی علوم و معارف همچنین عنوان کرد: کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی از بیش از یک سال و نیم پیش و پس از رحلت مرحوم آیت الله مصباح یزدی طراح شده است؛ ایشان از بنیانگذاران علوم انسانی اسلامی در حوزه های علمیه بودند و اولین مجموعه ای که با این هدف تاسیس شد موسسه امام خمینی بود.

 

وی خاطرنشان کرد: در سطح بین المللی با حضور مراکز علمی جهان و اساتید خرداد ماه سال آینده کنگره بین المللی برگزار می شود و پیش همایش کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی از 12 دی به مدت سه روز با مشارکت این موسسه در قم تهران برگزار خواهد شد.

کد خبر 1238786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha