۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی نکوداشت «شیخ محمدتقی بجنوردی» رسید

ارسال ۲۰ مقاله به دبیرخانه، برگزاری همایش در ۲۷ آذرماه در بجنورد و چاپ تمام مقالات، از مهم ترین مباحثی بود که در نشست خبری اعضای ستاد همایش ملی بزرگداشت «شیخ محمدتقی بجنوردی» اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی؛ جمشید عین‌بیگی، امروز یک شنبه در نشست خبری همایش ملی نکوداشت «شیخ محمد تقی بجنوردی» بیان کرد: این همایش روز یک شنبه 27 آذرماه همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه در محل کمپ پتروشیمی بجنورد برگزار می شود.

 

رییس شورای اسلامی شهر بجنورد، در خصوص اهمیت برگزاری این همایش به سخنان رهبری در توصیه به شهرداری ها و شورای شهر در راستای معرفی مفاخر و مشاهیر اشاره کرد و افزود: در سفر استانی سال 91 مقام معظم رهبری به استان، معظم له در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه از شیخ محمد تقی بجنوردی به عنوان یک عالم و فرهیخته نام بردند.

 

محسن موسوی، رییس مرکز آموزش و پژوهش های شورای اسلامی شهر بجنورد هم در این نشست گفت: مرکز آموزش و پژوهش شورا در دوره ششم برای نخستین بار در تاریخ ادوار شورا، شاهد تشکیل دو کمیته بجنورد شناسی و مشاهیر و مفاخر بود.

 

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان اینکه برای موفقیت در دنیای اقتصاد امروز باید در فضای رقابتی و تصویرسازی به موضوع برندینگ بیش از پیش توجه کرد، افزود: معرفی ظرفیت های شهری از جمله مفاخر و مشاهیر شهر کمک شایانی به این موضوع می کند.

 

محمدعلی نظری، رییس کمیته علمی همایش ملی بزرگداشت شیخ محمدتقی بجنوردی هم در این نشست از وصول 20 مقاله از استان خراسان شمالی و رضوی خبر داد و گفت: در این همایش سه مقاله با محوریت زندگی نامه، فقه و اصول و سیاسی، اجتماعی و مذهبی ارائه خواهد شد.

 

وی افزود: در پایان تمام مقالات ارسالی به همایش در قالب کتاب چاپ و عرضه می شود.

 

محمود وضیع، رییس کمیته اجرایی همایش ملی بزرگداشت شیخ محمدتقی بجنوردی هم گفت: این همایش روز یک شنبه 27 آذرماه همزمان با صد و دهمین سال وفات این عالم ربانی و روز وحدت حوزه و دانشگاه در محل کمپ پتروشیمی بجنورد برگزار می شود.

 

وی به برپایی نمایشگاه اسناد شیخ محمدتقی بجنوردی در حاشیه این همایش اشاره کرد و افزود: 147 سند از شیخ محمدتقی بجنوردی در دسترس ما قرار گرفته که 20 مورد آن چاپ و در قالب نمایشگاه ارائه می شود.

 

شیخ محمدتقی بجنوردی، نیمه قرن سیزدهم هجری قمری در بجنورد متولد شد. اجداد او از بحرین به ایران مهاجرت کرده بودند. در حدور ۲۱ سالگی برای ادامه تحصیلات حوزوی عازم نجف شد. چهار سال (۱۳۶۶_۱۳۶۲) قمری شاگرد آیت الله شیخ محمدحسن نجفی (صاحب کتاب ارزشمند جواهر) بود. سپس به مدت چهارده سال تا ۱۲۸۰ قمری در محضر آیت الله شیخ مرتضی انصاری تحصیل نمود. در مقطعی سید جمال الدین اسد آبادی نیز از شاگردان ایت الله شیخ مرتضی بود. شاید همین امر سبب آشنایی سیدجمال با آیت الله بجنوردی و بعدها یاد نمودن از شیخ در نامه معروف سید به علمای ایران در کنار بزرگانی چون آیت الله میرزا حسن شیرازی و شیخ هادی نجم آبادی شده باشد. پس از کسب مرتبه اجتهاد به زادگاهش بجنورد بازگشت و تا سال ۱۲۸۵ در آنجا اقامت کرد. سپس به دلیل اختلاف با خان حاکم بجنورد یار محمد خان سهام الدوله به مشهد مهاجرت کرد و در آنجا اقامت نمود و فعالیت های  بسیار مهمی را انجام داد.

 

بسیاری از بزرگان علم رجال در قرن ۱۳ و ۱۴ قمری به جایگاه علمی و معنوی این شخصیت بزرگ اشاره کرده اند. بخشی از اقدامات موثر آن عالم بزرگ شیعی عبارتند از احیاء تمام و کمال شعائر حسینی در مشهد مقدس و حسینیه شیخ، برخورد با فرقه ضاله بهائیت، مشارکت در بهبود وضعیت بهداشت و درمان مردم زادگاهش با درخواست مهاجرت خانواده حکیم شفاهی به بجنورد، احیاء موقوفات و نجات آن از نفوذ حاکم ظالم وقت خراسان فتحعلی خان (صاحب دیوان)، رهبری قیام ضد استبدادی و ضد استعماری رژی (امتیاز توتون و تنباکو) در خراسان و نجات بخشی از هزاره های شیعه مظلوم افغانستان در جریان قتل عام آنان توسط عبد الرحمن خان حاکم ظالم افغانستان (1901-1880م). او شاگردان بزرگی نیز همچون علامه محدث آیه الله شیخ علی اکبر نهاوندی، شیخ مولی ابراهیم بن علی اصغر سبزواری نقابشکی، سید میرزا ابراهیم علوی سبزواری معروف به شریعتمدار، شیخ  علی نقی تربتی، شیخ محمد علی کاخکی تربیت کرد.

 

شیخ محمدتقی بجنوردی در شب 14 صفر 1314 در شهر مشهد درگذشت و در دارالسیاده صفه دست چپ، پیوسته به در مسجد گوهرشاد به خاک سپرده شد.

 

 

 

کد خبر 1238964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha