مسجد را قرارگاه فرهنگی جامعه کنیم/ مسجدی‌ها پاسخگوی  انتقادات و شبهات باشند

حجت الاسلام عباسیان با بیان اینکه مساجد باید قرارگاه فرهنگی جامعه باشند، گفت: یعنی مرکز پیگیری مطالبات مردم باشد و آراء موافق و مخالف و انتقادات آزادانه در مسجد مطرح و شبهات و سوالات پاسخ داده شود.

حجت الاسلام«مرتضی عباسیان»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مساجد در شرایط حاضر مهمترین کانونی هستند که باید در حل مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به آن اعتماد کنیم، گفت: در قرآن کریم در مورد جایگاه مساجد آمده است:«إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ، تعمیر مساجد خدا به دست کسانی است که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و نماز به پا دارند و زکات مال خود را می دهند و از غیر خدا نمی ترسند، پس امید است که از هدایت‌یافتگان راه خدا باشند.» با این آیه می توان متوجه شد که هرکاری که خدایی باشد، را می توان در مسجد انجام داد. با نگاه به تاریخ صدر اسلام نیز می بینیم که رسول اکرم (ص) مسلمانان را به مسجد فرا می خواندند و آنها را تشویق به رفت و آمد به مسجد  می کردند.

 

این کارشناس حوزه دین با تاکید بر اینکه کارکردهای مساجد در صدر اسلام فراگیر و متنوع بوده است، بیان کرد: خانه های خدا در صدر اسلام در محورهای قضایی،حقوقی، اقتصادی،سیاسی و اجتماعی به مردم خدمت رسانی می نمودند و تنها پایگاهی برای عبادت نبودند، به طوری که پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) از ظرفیت مساجد در رسیدگی به امور فقرا و نیازمندان، تبادل تجارب و آرا میان مسلمانان و برپایی مراسم های مختلف بهره می بردند، این رویکرد موجب شده بود که مردم مساجد را مامن و ملجاء بدانند.

 

نباید نقش مساجد را در پیگیری امورات مهم مردم نادیده گرفت

وی با بیان اینکه نباید نقش مساجد را در پیگیری امور مهم زندگی مردم نادیده گرفت، ابراز کرد: مساجد می توانند ظرفیت های مهم فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایجاد کنند، در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده است که حضرت برای رفع مشکلات در امور مختلف به مسجد پناه می بردند و پس از اقامه دو رکعت نماز از خداوند برای رفع گرفتاری های مومنین کمک می خواستند، بنابراین ما می توانیم مدل، سیره و روش معصومین(ع) و نگاه آنها به مسجد را الگوبرداری نماییم و ضمن بهره گیری از کارکردهای مساجد، خانه خدا را مامن ومحلی برای آرامش قرار دهیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش موثر مساجد در جهان اسلام، اضافه کرد: یگی از علت به آتش کشیدن مساجد در اغتشاشات اخیر به این جهت بود که آشوبگران از مسجد هراس دارند و آن را مانعی برای اقدامات شوم خود می دانند، بنابراین پیوند با مسجد، باید در میان تک تک آحاد افراد جامعه تقویت شود.

 

مساجد باید قرارگاه فرهنگی جامعه باشند

حجت الاسلام عباسیان با بیان اینکه مساجد باید قرارگاه فرهنگی جامعه باشند، تاکید کرد: قرارگاه فرهنگی بودن مسجد به این معنا است که همانند دوران دفاع مقدس که مسجد پایگاه و مرکز پشتیبانی از جبهه ها بود، امروز هم باید مرکز پیگیری مطالبات مردم باشد و آراء موافق و مخالف و انتقادات آزادانه در مسجد مطرح و شبهات و سوالات پاسخ داده شود.

 

امام جماعت مسجد پنبه‌چی با بیان اینکه باید در مساجد به روی همه باز باشد، تصریح کرد: ارکان مسجد نباید احساس مالکیت نسبت به مسجد داشته باشند، بلکه باید خود را از آن مسجد بدانند و زمینه حضور همگان را در مسجد فراهم کنند و مسجد را مغناطیس قلوب همه مردم قرار دهند. از طرفی باید تلاش کنیم خانه های خدا از حالت نمازخانه‌ای بودن خارج و کارکردهای آن احیا شود.

 

حجت الاسلام عباسیان با تاکید بر ضرورت تقویت وحدت و همدلی در بین  فعالان مسجد، خاطرنشان کرد: همدلی هئیت امنا، امام جماعت، فرمانده پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری و مسئولان هیئت های مذهبی موجب آبادانی معنوی مسجد و جذب هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان به خانه امن الهی می شود چراکه فعالیت‌های مسجد تأثیر عمیقی روی معادلات فرهنگی اطراف خود و فضای محله و منطقه دارد.

 

کد خبر 1239053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha