پاسخگو نبودن بانک عامل و سرگردانی متقاضیان تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن

کش و قوس های تصمیمات سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی به بانک های عامل هم رسید و حالا متقاضیان تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی شهرستان فاروج در یکی از بانک های عامل سرگردان شده اند و بانک عامل هم پاسخگو نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان _خراسان شمالی، مرضیه مهربان:

بحث تسهیلات ساخت مسکن این روزها دغدغه بسیاری از روستاییان است و با وجود وعده‌هایی که مسئولان برای وام مسکن روستایی داده بودند، اما همچنان روند پرداخت آن در کش‌وقوس نظر مدیران بانک های عامل کُند و بلاتکلیف است. در اجرای ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر پرداخت وام ساخت مسکن روستایی برای حداقل ۲۰۰ هزار واحد در سال، شورای‌ عالی مسکن به ریاست رئیس جمهوری در آبان ماه سال ۱۴۰۰ مصوب کرد تا پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی برای نوسازی واحد‌های فرسوده عملیاتی شود.

 

بر اساس این مصوبه، سازمان برنامه، مکلف است تا بنا به روال سال‌های گذشته، نسبت به صدور تضمین‌نامه برای تامین مابه‌التفاوت نرخ پنج درصدی تسهیلات ساخت مسکن روستایی تا نرخ ۱۸ درصدی مصوب شورای پول و اعتبار، اقدام کند. در نهایت با وقت کشی زیاد، دوم شهریورماه سال جاری، «بهادری جهرمی» سخنگوی دولت خبر داد: هیات دولت با افزایش تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن در روستا‌ها از ۱۰۰ به ۲۰۰ میلیون تومان موافقت کرده و به این ترتیب، پرداخت این تسهیلات به متقاضیان از شنبه پنجم شهریورماه ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد.

 

چند روز بعد از این اظهارات، بانک مرکزی نیز از ابلاغ ضوابط پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سال ۱۴۰۱ به بانک‌های عامل خبر داد. در متن اطلاعیه بانک مرکزی آمده بود: این بانک پیرو نامه‌های پیشین موضوع ابلاغ سهمیه بانکی قانون جهش تولید مسکن و نیز مصوبه اخیر هیات وزیران درخصوص اعطای تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی، دستورالعمل اجرایی و توزیع بانکی‏- استانی، این تسهیلات برای سال ۱۴۰۱ را به ۹ بانک عامل ابلاغ کرد.

 

در شرایط کنونی به دلیل موانع پیش آمده، روند پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی همچنان با کُندی بسیار پیش می‌رود و با توجه به قرار داشتن در ماه های پایانی سال و در پیش رو بودن برف و سرما که تاثیر مستقیمی بر ساخت و سازها می گذارد، دغدغه روستائیان فاروج بیشتر شده است و حالا سنگ‌اندازی های یکی از بانک های عامل در شهرستان، 50 متقاضی آن را با نگرانی هایی همچون تورم سال آینده، افزایش هزینه های ساخت و ساز، به سامان نرسیدن مسکنی که ساخت آن هنوز در کش و قوس  تایید بانک برای پرداخت تسهیلات است و...  مواجه کرده است.

 

یکی از متقاضیان تسهیلات 200 میلیونی مسکن گفت: در شرایطی که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت، مهاجرت معکوس و انتقال برخی شهرنشینان به روستاها است، باید در اجرای این طرح و تسهیل در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند تا شاید گره‌ای از کار روستاییان باز شود.

 

علی قادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان افزود: در این شرایط و بعد از گذشت ۱۰ ماه از تصویب وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی، برخی بانک ها با جمله بخشنامه به دست ما نرسیده از دادن وام به درخواست کنندگان سر باز می زنند.

 

وی با اشاره به اینکه، کش‌دار شدن پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی هم به از دست رفتن فصل گرما منجر شد و هم رکود ساخت و ساز را در پی داشت، بیان کرد: این طولانی شدن، از سویی هزینه‌ها را بالا برد و هم مردم را کلافه کرد، حالا هم شنیده می‌شود شرط و شروط بعضی از بانک‌ها قوز بالاقوز شده است.

 

 یکی دیگر از متقاضیان گفت: حکایت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به داستان هزار و یک شب تبدیل شده است،  هر هفته گفتند هفته‌ دیگر، هفته‌ بعد گفتند ماه دیگر، ماه بعد گفتند هفته‌ دیگر،  دست آخر هم به رغم ابلاغ به بانک ها، در فاروج یکی از بانک های عامل حتی معرفی نامه و مدارک را از متقاضیان نمی گیرد و اصلا پاسخگو نیست.

 

مسعود شادمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان افزود: بالاخره ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ بانک مرکزی اعلام کرد که ضوابط پرداخت وام مسکن روستایی را به بانک‌ها فرستاده و ۹ بانک شامل صادرات، ملت، مسکن، تجارت، ملی، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی و پست بانک مکلف به پرداخت این وام هستند.

 

وی گفت: البته پرداخت وام شروع نشده، این بار نوبت شعب است که متقاضیان وام مسکن روستایی را با پاسخ های مبهم مواجه کنند و بسیاری از متقاضیان وام مسکن روستایی با مراجعه به شعب بانک ها با پاسخ منفی این بانک ها مبنی بر اینکه هنوز ابلاغیه ای در این خصوص دریافت نکرده اند، مواجه می شوند.

 

شادمان افزود: هر چند روزهای مناسب آب و هوایی را برای نوسازی و احداث مسکن روستایی از دست دادیم و با ورود سرما عملا ساخت بسیاری از واحدهای مسکونی به سال آینده خواهد کشید و سقف ۲۰۰ میلیون تومان نیز دیگر کارایی الان را نخواهد داشت!

 

 

هزینه های ساخت مسکن  نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش داشته است

 

حمید محمدزاده، کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درخصوص میزان افزایش هزینه ساخت طی یک سال گذشته عنوان کرد: «بر اساس آمار‌های موجود، هزینه ساخت از سال گذشته، بیش از ۴۰ درصد افزایش داشته و در حال حاضر برای ساخت یک واحد ۱۰۰ مترمربعی در روستاها، ۵۰۰ میلیون تومان مورد نیاز است.

 

وی در ارتباط با موثر بودن وام ۲۰۰ میلیون تومانی برای احداث مسکن در روستا‌ها افزود: چنانچه این وام عملیاتی شود، روستاییان باید ۳۰۰ میلیون تومان به عنوان آورده هزینه کنند که رقم زیادی خواهد بود.

 

وی افزود: در صورتی‌ که ۸۰ درصد از هزینه ۵۰۰ میلیون تومانی ساخت با وام پوشش داده شود، پرداخت ۴۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد ضروری است که در این صورت استقبال روستاییان برای ساخت مسکن بیشتر خواهد بود.

 

 

بانک های عامل، روستائیان را در سرعت بخشیدن به آغاز ساخت کمک کنند

 

رئیس بنیاد مسکن فاروج گفت: سهمیه شهرستان فاروج از تسهیلات مسکن روستایی 450 فقره است که تاکنون 150 فقره ابلاغ شده است.

 

وحید خاکپور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارکرد: از تعداد 150 فقره درخواست تسهیلات، 100 فقره مربوط به بانک تجارت و 50 فقره مربوط به بانک سپه است.

 

وی با اشاره به معرفی متقاضیان به هر دو بانک عامل اظهارکرد: تشکیل پرونده در بانک تجارت در حال انجام است اما در بانک عامل دیگر هیچ اقدامی صورت نگرفته و متقاضیان بلاتکلیف و بی پاسخ مانده اند.

 

خاکپور گفت: تصویب افزایش تسهیلات 100 میلیونی به 200 میلیونی از 25 آبان ماه سال گذشته بود و با گذشت 13 ماه از این مصوبه در زمان ابلاغ به بانک ها  متقاضیان با این پاسخ که منابع نداریم مواجه می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه با توجه شرایط فصلی، ساخت و ساز به سختی انجام می شود بیان کرد: در صورت جذب تسهیلات و با توجه به تورم سال آینده، مردم حداقل در شرایط آب و هوایی مناسب می توانند پی کنی را انجام دهند.

 

خاکپور گفت: در یکی از شعبات، هنوز در قدم اول که به رسمیت شناختن متقاضی برای دریافت این تسهیلات است، باقی مانده ایم و هنوز به مرحله شرایط بانک برای پرداخت، که بی اما و اگر هم نخواهد بود نرسیده ایم!

 

«امیدی» رئیس بانک یکی از شعبات سپه فاروج هم بعد از پاسخ ندادن چند باره به تلفن خبرنگار خبرگزاری شبستان بالاخره در پاسخ به آخرین تماس گفت: به شما نمی توانم پاسخ بدهم با مدیریت شعب بانک سپه استان تماس بگیرید.

کد خبر 1239105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha