تشریح شان محوری حضرت فاطمه (س) در حدیث کساء / برگزاری فاطمیه عاشورایی اقتدار اسلام را تقویت می کند

حجت الاسلام والمسلمین صدر با بیان اینکه شان محوری حضرت فاطمه (س) در حدیث کساء به تفصیل بیان شده است، گفت: برگزاری فاطمیه عاشورایی اقتدار اسلام را تقویت می کند.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در روایات و تحلیل ها تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) متفاوت است، به همین دلیل ایامی را برای شهادت حضرت زهرا (س) در نظر گرفته و زمان بین دو تاریخ را ایام فاطمیه می نامند که از دهه‌های مهم عزاداری برای شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت پیامبر است.

 

به مناسبت گرامیداشت ایام فاطمیه خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت و گویی با حجت الاسلام والمسلمین «سید حسین صدر» استاد حوزه انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

لطفا درباره شان و جایگاه حضرت فاطمه (س) از منظر آیات و روایات توضیح بفرمایید.

نسبت به ساحت مقدس حضرت صدیقه کبری (س) وقتی به آیات قرآن کریم و روایات حضرات معصومین توجه می کنیم، مشاهده می شود جایگاهی که حضرت فاطمه(س) دارند نسبت به سایر معصومین جایگاه محوری است یعنی سایر معصومین در مسایل متعدد بر محور ایشان می چرخد.

در آیه مباهله و داستان مباهله وجود پیامبر(ص) به نگاه خود، تدبیر خود و اشراف خود چینش افرادی که برای مباهله می آیند توسط حضرت محمد (ص) انجام می شود که ایشان حضرت فاطمه زهرا (س) را وسط قرار می دهد، حضرت علی (ع) را جلوی ایشان و امام حسن و امام حسین (ع) را در طرفین حضرت زهرا (س) قرار می دهد.

خداوند متعال هم حضرت فاطمه (س) را محور قرار می دهد. محور نه تنها فقط در حدیث کساء بلکه در سایر مسایل نیز حضرت فاطمه (س) محور قرار دارد. وجود مقدس امام حسن (ع) می فرماید ما ائمه معصومین حجت های خود بر همه خلایق هستیم و مادرمان حضرت فاطمه (س) حجت خدا بر ماست. محوریت حضرت فاطمه زهرا (س) در مقام حجت الهی و حجیت الهی است. در حدیثی دیگر آمده است انبیای الهی نه فقط حضرات معصومین (ع) و نه امت اسلامی، انبیا و نبوت شان تکمیل نشد مگر زمانی که به فضیلت حضرت فاطمه (س) و حجت ایشان اقرار کردند.

 

چرا حضرت فاطمه (س)‌ را صدیقه کبری می نامند؟ درباره مقام شفاعت ایشان توضیح دهید.

در حدیث دیگری آمده است که حضرت زهرا (س) صدیقه کبری است. حضرت امیرالمومنین نیز صدیق اکبر است یعنی شخصیتی که زبان، گفتار، عمل و کردارش و تمام وجودش باورهای او را تصدیق می کند. گاهی اوقات ادعا می کنیم مسلمانیم و پیرو دین اسلام هستیم و پیرو مکتب اهل بیت (ع) هستیم اما کردار و گفتارمان این را تصدیق نمی کند. صدیق کسی است که زبان، گفتار، عمل و کردارش یکی باشد؛ بنابراین حضرت زهرا (س) صدیقه و صدیقه کبری است.

بر اساس معرفت حضرت فاطمه (س) تمام قرن های گذشته و امت های گذشته بلکه از دنیا تا آخرت روز قیامت پرونده محشر جمع نمی شود مگر اینکه حضرت فاطمه (س) وارد محشر شود و به واسطه حضرت زهرا (س) شفاعت انجام شود؛ بنابراین ایشان محور شفاعت نیز هستند.

در شب معراج خداوند به حضرت محمد (ص) خطاب می کند که ای پیامبر اگر شما نبودید محور شما به تمام عالم هستی آفریده شد. اگر امیرالمومنین و فرزندانش که ضامن بقای اسلام و ادامه دهنده اسلام است نبود، کار خلقت عالم و آدم حکیمانه نمی شد. بر اساس حکمت خداوند باید امیرالمومنین باشد تا پیامبر آفریده شود. اگر حضرت فاطمه زهرا (س) نمی بود، شما دو شخصیت هم نمی آفریدند. وقتی حضرت فاطمه زهرا (س) آن شخصیتی است که پیامبر را حمایت کرده و شده است ام ابیها در کنار امیرالمومنین (ع) و در حمایت از ایشان رکن امیرالمومنین شده است به طوری که حضرت علی (ع) حضرت زهرا (س) را رکن خطاب کرده است.

 

خداوند شان و جایگاه حضرت فاطمه (س) را در حدیث کساء چگونه معرفی می نماید؟

حضرت فاطمه (س) رکن امامت ائمه معصومین (ع) رکن عبادت، رکن اخلاق می باشند. حرکت فاطمه (س) پس از پیامبر گرامی اسلام اگر از جامعه اسلامی و تاریخ صدر اسلام حذف شود به صریح گفتار تمام مورخان و خردورزان، اسلامی باقی نمی ماند؛ بنابراین بقای اسلام به حضرت فاطمه زهرا (س) است. تمام عظمت بقای ائمه معصومین به حرکت حضرت فاطمه زهرا (س) است لذا در حدیث کساء وقتی خدا می خواهد خمسه طیبه را خطاب کند و آنها را معرفی نماید بر همین اساس حضرت فاطمه (س)، پیامبر، حضرت علی، امام حسن و امام حسین (ع) را که می خواهد معرفی کند، اصولا باید ابتدا از معرفی پیامبر آغاز کند در حالی که از حضرت فاطمه (س) شروع می کند و پس از آن ضمیر می آورد چرا که حضرت فاطمه محور است و به وسیله حضرت فاطمه زهرا نبوت باقی است و نبوت منتشر می شود، امامت باقی است و امامت می ماند.

 

برخورد ائمه اطهار با حضرت فاطمه (س) نیز برخورد یک شخصیت با محور است. امام زمان (عج) می فرمایند الگوی من حضرت فاطمه است. در مواجهه پیامبر گرامی اسلام به عنوان اول شخص عالم وجود با حضرت فاطمه (س) این گونه است که وقتی حضرت فاطمه به نزد پیامبر می رود برای حضرت فاطمه بر می خیزد، پیامبر برای حضرت فاطمه برخواستند و به استقبال ایشان رفتند، چنین شخصیتی که پیامبری که مظهر ظهور وحی خدا است، این گونه با حضرت فاطمه رفتار می کند و این امر بیانگر جایگاه و شان حضرت فاطمه می باشد.

 

چگونه می توان از ایام فاطمیه برای بهره مندی معنوی بیشتر استفاده کرد و برکات این ایام را درک کرد؟

از ابتدای انقلاب اسلامی و در تمام حوادث و برنامه ها حضرت فاطمه (س) محور توسل هستند. در دوران دفاع مقدس محور رسیدن به مسایل خطیری بود، حتی شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی بیان کرده بود که با توسل به حضرت صدیقه کبری عملیات های بزرگی به فتح الفتوح تبدیل کرده است.

ایام فاطمیه و مراسم عزای فاطمیه برگزار می شود و رهبر معظم انقلاب همه ساله اقامه عزا می کند و می فرمایند رزق سالم را از مجالس فاطمیه می گیرم. برای تمام مسایل اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی باید به حضرت فاطمه (س) توسل داشته باشیم و عزاداری ها را پررنگ تر برگزار کنیم. رابطه مان باید با حضرت فاطمه مقبول باشد، حضرت فاطمه (س) از گذشته تا امروز به ملت و کشور ایران نگاه ویژه کرده اند و در عرصه ای که تمام دشمنان اسلام می خواهند عرصه را بر ما تنگ کنند و با اسلام برخورد کنند به برکت وجود حضرت فاطمه (س) و برگزاری فاطمیه عاشورایی می توانیم اقتدار کشور را برای کشور و سایر امت اسلامی و دوستداران مکتب اهل بیت و اسلام حفظ کنیم.

 

کد خبر 1239210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha