سوت قطار توسعه در خراسان جنوبی نواخته شد/ پروژه راه ‌آهن شتاب می گیرد

«راه آهن» خراسان جنوبی قصه ای ۱۸ ساله است که در گوش مردمان این خطه کویری خوانده شده و به آرزویی دیرینه تبدیل شده است اما در سفر دوم رئیس جمهور به دیار خاوران وعده های خوبی برای سرعت بخشیدن به قطار پیشرفت و توسعه داده شد که امیدواریم عملیاتی شود.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم

 

خراسان جنوبی یکی از استان های شرقی است که به دلیل هم مرز بودن با کشور افغانستان و قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شرق با غرب آسیا و اروپای شرقی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

این استان کویری، ظرفیت های گردشگری، اقتصادی، معدنی، کشاورزی، فرهنگی و زیارتی بسیاری دارد که نیازمند توجه و جذب سرمایه گذار است و یکی از مهم ترین موضوعات جهت جذب سرمایه گذاران تامین و تجهیز راه های ارتباطی هوایی و راه آهن است.

 

حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از بخش‌های مهم سیستم حمل و نقل‌، نقش عمده‌ای را در عرصه اقتصادی، صنعتی و اجتماعی استان‌ها ایفا می‌کند و توانسته سهم قابل توجهی را در حوزه حمل و نقل به خود اختصاص دهد.

 

توسعه شبکه حمل و نقل ریلی بدون تردید در زیرساخت و توسعه متوازن و پایدار استان نقشی اساسی دارد و سهم آن در زمینه توسعه بخش های مختلف از جمله افزایش اشتغالزایی قابل انکار نیست.

 

با توجه به دور دوم سفر رئیس دولت سیزدهم به خراسان جنوبی بحث راه آهن بیش از دیگر مسائل نیازمند توجه است چرا که توسعه اقتصاد و اشتغال این منطقه وابسته به راه آهن است و مردم این استان امیدوار هستند تا در این دور از سفرها برای راه آهن استان اعتبارات و تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شود.

 

*قصه 18 ساله سوت قطار خراسان جنوبی

سال 1383 بود که برای نخستی بار اولین معاون عمرانی استاندار «برگچی» از پیگیری‌ها برای مطالعه احداث راه آهن استان خبر داد و این مژده به مردم خاوران داده شد که صدای سوت قطار را خواهند شنید.

 

در مهرماه سال 1385 بود که  مطالعات مقدماتی ساخت پروژه راه آهن در خراسان جنوبی و اتصال آن به راه آهن سراسری از سوی کارشناسان وزارت راه و ترابری کشور پایان یافت و مسیر راه‌آهن از «فیض‌آباد گناباد»، «قاین»، «فردوس»، «بیرجند»، «نهبندان» و «زاهدان» مشخص و نهایی شد.

 

طی چند سال اول گمانه زنی‌های زیادی برای مسیر انتخابی ریل وجود داشت که بارها مطرح و مصوب و مجدد تغییر می‌کرد که همین امر باعث شد تا مصوبه نهایی این پروژه چند سال به تأخیر افتد و شاهد حرکت قطار بر روی ریل های توسعه نباشیم.

 

13 سال بعد از نهایی شدن مسیر راه آهن در خراسان جنوبی در سکوت خبری گذشت و در سال 1398 بود که کلنگ قطعه ۱۶ خط آهن بیرجند به سمت یونسی به طول ۳۲ کیلومتر در محدوده جغرافیایی خراسان جنوبی بر زمین خورد و امیدی در دل مردم این منطقه کویری جوانه زد.

 

طول راه‌آهن زاهدان - بیرجند – مشهد حدود 901 کیلومتر تعیین شده است که از این مقدار ۴۲۱ کیلومتر در جغرافیای خراسان جنوبی قرار دارد و با توجه به اینکه خراسان جنوبی در مسیر کریدور جنوب به شمال واقع شده از اهمیت بالایی این پروژه برخوردار است.

 

*تخصیص 30 میلیارد تومان به بیرجند-یونسی

علیرضا عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی درخصوص بحث راه آهن خراسان جنوبی اظهار داشت: بیرجند از معدود مراکز استانی است که به خط ریلی سراسری متصل نیست لذا به دنبال بهره‌برداری از مسیر ریلی بیرجند - قاین - یونسی با کمک دولت هستیم.

 

وی در ادامه گفت: پروژه راه آهن یکی از اولویت های نخست استان و دولت است که برای تحقق آن تأمین ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پروژه راه ‌آهن بیرجند-قاین -یونسی از محل صندوق توسعه ملی پیشنهاد شده بود که در حال پیگیری است و امیدواریم در سفر دوم رئیس جمهور به استان در این زمینه خبرهای خوشی به مردم داده شود.

 

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی؛ امسال ۱۱۳ میلیارد تومان برای احداث قطعه بیرجند - یونسی ابلاغ شده که از این میزان ۳۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

 

*ورود ۶ بانک به پروژه راه آهن

جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در این زمینه عنوان کرد: راه آهن به عنوان یکی از اصلی‌ترین و محوری‌ترین پروژه زیرساختی استان محسوب می شود.

 

وی ادامه داد: اتصال راه آهن خراسان جنوبی به راه آهن سراسری سبب سرعت بخشیدن توسعه و پیشرفت استان می‌شود لذا تحقق این مهم از اولویت‌های کاری ما است و با جدیت تمام پیگیری می‌شود.

 

قناعت در ادامه بیان داشت: بیرجند-قاین بخشی از کریدور جنوب به شمال محسوب می شود و برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بالایی برخوردار است و این پروژه دغدغه جدی مردم و مسئولان استان است.

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: ۶ بانک و ۶ شرکت راه سازی در زمینه اجرای این پروژه وارد عمل شده است و صندوق توسعه ملی باید ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به این بانک ها پرداخت کند و در سفر دوم رئیس جمهور خبرهای خوشی در این زمینه به گوش مردم خواهد رسید.

 

*تامین منابع مالی راه آهن خراسان جنوبی

حسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور در شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان جنوبی در راستای سفر دوم رئیس جمهور به استان اظهار داشت: بحث راه آهن یک مطالبه قدیمی و جدی مردم خراسان جنوبی است.

 

وی در ادامه بیان کرد: با موافقت رهبر معظم انقلاب از محل تهاتر نفت، پروژه راه آهن خراسان جنوبی به جدیت دنبال خواهد شد و مشکل منابع آن حل شده است.

 

منصوری گفت: قرارگاه خاتم الانبیا مقرر شده است به عنوان پیمانکار بالادستی کار را تحویل بگیرد و تمام ابعاد اجرای این پروژه فراهم شده است و کار سرعت ویژه ای خواهد گرفت.

 

*قول مساعد رئیس جمهور برای پیگیری موضوع راه آهن

دکتر آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در پایان سفر به خراسان جنوبی در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از پروژه هایی که به مردم وعده کردم و از ضرورت های استان است راه های اتصالی و به ویژه ریلی است.

 

وی ادامه داد: راه آهن برای استان ضرورت دارد و میزانی که می تواند خراسان جنوبی را از مشکل خارج کند بالا نیست و 270 کیلومتر راه آهن باید ایجاد شود و برای آن برنامه ریزی شده و بودجه و اعتبارات و پیمانکار در نظر گرفته شده است.

 

رئیس جمهور عنوان داشت: کار به نحوی آغاز شده و باید دنبال کنیم تا زودتر از موعد مقرر به نتیجه برسد و ما معتقدیم که شدنی است آن هم با جوانان با همت و چهره های سخت کوشی که در مناطق مختلف استان داریم، لذا تمام مقدمات راه اهن انجام شده است.

 

 

 

کد خبر 1240192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha