به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم به نقل از روابط عمومی بنیاد بینالمللی استبصار، چهارمین همایش بیدارگران با هدف نکوداشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدمجتبی موسوی لاری، عالم مجاهد و برجسته حوزوی به همت بنیاد بینالمللی استبصار و با حضور خانواده گرانقدر آیتالله موسوی لاری و جمعی از حوزویان و مسئولان استان قم در سالن همایشهای غدیر قم برگزار شد.
در این همایش آیتالله یوسفی غروی، با اشاره به اینکه تبلیغ علامه موسوی لاری در خارج از بلاد تحسینبرانگیز بود، بیان کرد: کتب ایشان به ترجمههای بسیار و سرزمینهای مختلف تسری پیدا کرده بود به گونه ای که تاکنون در هرقسمت از این جهان که برای تبلیغ رفتم، آثار و برکات مرحوم لاری را مشاهده کردم.
استاد حوزه علمیه قم افزود: ایشان مصداقی از اخلاقیات جد مکرم خویش رسول گرامی اسلام بودند و کمتر کسی است، این مسئله را انکار کند.
وی ادامه داد: سالها افتخار ترجمه کتب و مقالات مرحوم موسوی لاری به زبان عربی را داشتم و شاگردی در محضر ایشان حاوی پند و اندرزهای فراوانی بود.
در ادامه، حجتالاسلام و المسلمین روستاآزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، اظهار کرد: مرحوم موسوی لاری، مبلغ راستین مکتب نورانی اهل بیت(س) و موهبت و نعمت حقیقی این عرصه بودند.
وی با اشاره به ضرورت برگزاری همایشهای نکوداشت بزرگان و مبلغین اسلام، افزود: برگزاری این جلسات به ویژه در زمانهای که هجمه ناامیدی جوانان کشورمان را فرا گرفتهاست، سبب امیدآفرینی و امیدبخشی برای طلاب جوان است.
روستاآزاد با اشاره به سه ویژگی بارز مرحوم موسوی لاری گفت: اخلاص و فروتنی کمنظیر ایشان مصداق بارز این آیه شریف «من یذکرالله رویت؛ » بودند.
وی با بیان اینکه پشتکار و همت ایشان در عرصه تبلیغ مثالزدنی است، اظهار کرد: بدون تکیه بر بودجههای دولتی، کارهای بزرگی در عرصه نشر آموزههای دینی و اسلام به ثمر رساندند، اموری که امروزه با تأسیس موسسات و مراکز متعدد در سراسرکسور قادر به انجام آن نخواهیم بود.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: توفیق الهی از دیگر ویژگیهای بارز ایشان بود درواقع نیات خالص و پاک او سبب نشر و تسری آثار و مقالات متعدد به کشورهای مختلف شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی اصغر موسوی لاری، فرزند آیتالله موسوی لاری نیز در این همایش با اشاره به اینکه نیت صادقانه و تواضع خالصانه ایشان زبانزد عام و خاص بود، گفت: ممکن است در اذهان عمومی این پرسش جلوه کند که باوجود بحرانهای اخیر کشورمان چه جایی برای ارائه آثار و برگزاری این همایش است، برای پاسخ این پرسش به سخنان مرحوم پدرم، عالم مجاهد عرصه تبلیغ توحید استناد میکنم.
وی افزود: براساس دیدگاه ایشان، بحران دینگریزی و دینستیزی در جامعه به این علت است که ریسمان طوق و تقصیر را بر گردن دشمنان انداختیم و به نقد خویش نپرداختیم.
فرزند آیتالله موسوی لاری بیان کرد: حدود ۱۲سال پیش در مصاحبهای مرحوم ابوی دغدغههای خود را اینگونه مطرح کرد: «من نگرانم نگران از اینکه ما در قم و درمیان این همه نعمتهای معنوی باشیم اما از آن بهره کافی نبریم. متأسفانه در حوزه کارهای موازی بسیاری میشود، اموری که منجر به هدر رفت انرژیها و استعدادها و فرصتهای مختلف میشود، آنهم درست زمانی که نیازمند نوآوری در عرصه پژوهش، مبلغ روز آمد و اساتید ماهر هستیم، آنهم درست زمانی که نیازمند نیرو در سه ضلع پژوهش، تبلیغ و آموزش هستیم.
موسوی لاری گفت: به اعتقاد مرحوم پدرم بذر اسلام در آمریکا زودتر از اروپا به بار خواهد نشست به این علت که برخلاف کشورهای اروپایی، چندفرهنگی هستند و جبههگیری جمعی و یکدست نسبت به آموزههای دینی ندارند.
وی با اشاره به محوریت اخلاق در پیشبرد اخلاقگرایی در ترویج آموزههای دینی، تصریح کرد: به اعتقاد مرحوم موسوی لاری مبنای ترویج و تبلیغ اسلام باشد و منظور همان اخلاقیات است که باید در عرصه تبلیغ اولویت داشته باشد. تکیه اسلام باید بر عقلانیت باشد و تنها به عواطف و احساسات استوار نباشیم زیرا مکتب اسلام خشک و بیروح نیست و با فطرت آدمی سازگار است لذا مکتب استدلال و برهان است و نباید صرفا بر احساسات تکیه کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین علیزاده موسوی، کارشناس مسائل جهان اسلام نیز در ادامه بیان کرد: همانند شخصیت مرحوم سیدمجتبی لاری در دهههای اخیر به تعداد بسیار محدود و اندکی در عرصه بینالملل حضور داشته و دارد.
وی با بیان اینکه انسان امروزی به بنبست و خلأ معنایی رسیده است، گفت: انسان امروز بدنبال معنای جدید و راهی برای برونرفت از بحرانهای جامعه مدرن است لذا شکی نیست که در این میان شیعه فائل به بیان و کلام برای رهایی انسان از بند اسارت است.
علیزاده موسوی بیان کرد: درحقیقت یکی از ویژگی های ایشان شناسایی صحیح مخاطب و جامعهشناسی محیط تبلیغ بود؛ رویکرد مرحوم لاری جدای از اینکه توحیدی بود رنگ و بوی اخلاق داشت.
وی با بیان اینکه همگرایی و همدلی با مخاطب از صفات بارز مرحوم لای بود، اظهار کرد: فراتر از ارتباطات علمی، همگرایی و همدلی در عرصه تبلیغ ایشان بهوضوح پدیدار میشد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه ایشان مبلغ خاموش بود، گفت: مرحوم لاری در جامعه داخلی ناشناخته بود به گونهای که کتاب ایشان با تصویر نویسندهای دیگر چتپ و منتشر شد و زمانی که ازایشان دراینباره پرسیدند، معتقد بود، چهره شهص اهمیتی ندارد بلکه کلام و سخن باید دیده و منتشر شود.
وی تصریح کرد: با استناد به عملکرد و رویکرد تبلیغی مرحوم موسوی لاری، نباید با بوق و کرنا در عرصه تبلیغ حضور پیدا کنیم و همه جهان را علیه خودمان بهپا کنیم درواقع باید در عرصه تبلیغ اسلام بدون سروصدا و تحریک دشمنان فعالیت کنیم.
مبلغ دین اسلام در هند گفت: رویکرد تبلیغی امروز باید آمیخته به مباحث اخلاقی و عرفانی باشد زیرا امروزه این شیوه تبلیغی اثرگذار و مخاطبپسند است.
حجتالاسلام والمسلمین حسین جلالی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش بیان کرد: شیوه و عملکرد مرحوم موسوی لاری در نظر بسیاری از مسلمانان جهان به یک مکتب شیعه تبدیل شده است اما در کشورمان بسیار ناشناخته بودند.
وی افزود: مرحوم موسوی لاری دارای اراده آهنین در عرصه تبلیغ و ترویج مکتب اسلام بودند و این مسئله میتواند حجت قاطع بر همه مبلغین جهان تشیع باشد.
جلالی با اشاره به اینکه ایشان از سیاستمداران بصیر خاموش بود، اظهار کرد: اخلاص بارزترین ویژگی مرحوم لاری بود.
یادآور میشود، در پایان همایش نکوداشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدمجتبی موسوی لاری شیرازی از خانواده محترم ایشان تجلیل و از مجموعه آثار ایشان رونمایی شد
نظر شما