«تک فرزندی» از عوامل موثر در افزایش طلاق و کاهش تمایل به ازدواج

محمدبیگی گفت: از دهه ۶۰ تاکنون طلاق هفت برابر شده است سطح تشکیل خانواده و تمایل به ازدواج کاهش یافته که یکسری از مشکلات نتیجه پدیده تک فرزندی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، فاطمه محمدبیگی در همایش بزرگ حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که امروز (شنبه ۲۶ آذر) در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اینکه دانش آموزان سال های آخر دبیرستان در شرف فکر برای زندگی آینده و تشکیل خانواده هستند، برگزاری برنامه های این چنینی سبب شده تا معلمان را که خود دارای چند فرزند هستند را به عنوان الگو بییند و اینگونه دیگر نیاز نیست قانون گفته شود بلکه بیان شیرینی زندگی ها اثرگذار است.

 

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس ادامه داد: در تربیت هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد تربیت راحت تر است زیرا خود فرزندان در نوع روابطی که با هم دارند، یکدیگر را تربیت می کنند و بسیاری از مدیران و مسئولان هم از خانواده های ضعیف و پرجمعیت هستند زیرا توانمندی و مهارت زیستن در این خانواده ها رشد می کند.

 

وی عنوان کرد: ما هفت سال پنجره جمعیتی داریم که در این پنجره جمعیت کشور به نقطه ای می رسد که بیشترین تعداد زنان و مردان بارور در آن حضور دارند و خانم های ۱۵ تا ۴۵ سالی که متاهل می شوند و توان فرزندآوری را دارند بیشترین تعداد را در این بازه زمانی دارند و در حال حاضر ما در این پنجره هستیم.

 

محمدبیگی اعلام کرد: در سال گذشته که قانون جوانی جمعیت را گذاشتیم، هفت سال فرصت داشتیم و اکنون یک سال از آن گذشته است و اگر در این سال های انتهایی از حضور شما برای فرزندآوری و فرزندپروری بهره نبریم نه تنها کشور بلکه خود شما و خانواده های شما در حدود دو تا سه دهه آینده به شدت متضرر می شوید.

 

وی توضیح داد: بنابراین هر خانواده باید سه فرزند را داشته باشد و اگر نسلی که در پنجره باروری است فرزندآوری نداشته باشند نسل بعد برای مشکل سالمندی مجبور می شود به پنج فرزندی فکر کند.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پدیده سالمندی که آید کشور ما در جایی قرار می گیرد که وضعیت خوبی نیست همانند اتوبوسی که به سمت پرتگاه می رود و همه از بین خواهند رفت بنابراین بحث ما همه افرادی است که داخل این اتوبوس هستند با سالمند شدن جامعه، شرکت های بیمه ما ورشکست می شوند و با کدام جمعیت، شرکت های بیمه، بیمه پرداز داشته باشند که صندوق بیمه حقوق شما را در سال های بازنشستگی پرداخت کند.

 

وی گفت: ضرر دیگر در بحث کاهش جمعیت، کاهش نیروی کار است اگر نیروی کار نباشد ما مجبور به پذیرش نیروی کار مهاجر خواهیم شد به خصوص نیروی کار تخصصی و در حال حاضر هم کمبود پزشک و معلم داریم.

 

محمدبیگی افزود: اگر کمبود نیرو داشته باشیم و با این وسعت جغرافیایی ایران نیرو برای پشتیبانی از مرزها نداشته باشیم چگونه در سال های پیری می خواهیم در آرامش زندگی کنیم، بنابراین آنچه می گوییم از صمیم قلب برای شما و خانواده شماست.

 

وی ادامه داد: نکته دیگر با سالمند شدن جمعیت این است که چرخ اقتصاد نمی چرخد ما مجبور می شویم نیروی کار خارجی آورده و هزینه تولید بالا رفته و تورم بالا رفته وضعیت اقتصادی بدتر می شود.

 

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس بیان کرد: کشور چین با بیش از یک میلیارد جمعیت در سال ۹۶ قانون تک فرزندی را لغو کرد، ما چین را ابرقدرت اقتصادی می بینیم ولی چه شد کشور چین این قانون را لغو کرد زیرا اختلالات و مشکلات پدیده تک فرزندی را مشاهده کرد.

 

وی اضافه کرد: در این کشور تک فرزندان مشکلات متعددی را داشتند، پدیده خیانت و طلاق افزایش یافت، توانمندی سازگاری با محیط و اجتماع در این فرزندان کمتر بود مشکلات زیادی در حوزه رفتاری در تک فرزندان ایجاد شد و به خاطر عدم آموزش مهارت های رفتاری و اجتماعی در زندگی، این افراد در تشکیل خانواده و رفتار با همسالان به مشکلاتی برخوردند از این رو چین قانون تک فرزندی را لغو کرد.

 

محمدبیگی یادآور شد: از دهه ۶۰ تاکنون طلاق هفت برابر شده است سطح تشکیل خانواده و تمایل به ازدواج کاهش یافته که یکسری از مشکلات نتیجه پدیده تک فرزندی است.

 

وی عنوان کرد: استرس و اضطراب در تک فرزندان بیشتر است، البته افراد موفق تک فرزند هم داریم ولی آنچه بیان می شود نتیجه بررسی های اجتماعی برای کلیت جامعه است.

 

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس خاطر نشان کرد: ما اگر بتوانیم ۲ پدیده تک فرزندی و سالمندی را در این هفت سال مدیریت کنیم می توانیم ایران از لبه پرتگاه جمعیتی نجات دهیم و سالمندی خود را تضمین کنیم.

 

گفتنی است در این همایش تعدادی از زوجینی دارای چند فرزند در خصوص فواید داشتن چند فرزند تجارب خود را مطرح کردند که با اهدای لوح از این خانواده ها تقدیر شد.

کد خبر 1240393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha