محمد پاک مهر در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: دستگاه های مختلفی در اجرای قانون جوانی جمعیت به دلیل تعدد مواد دخیل هستند. دستگاه های مختلف از جمله وزارت کشور و بهداشت و درمان مجلس در مورد روند اجرای قانون گزارش دارند. باید حوزه های اقتصادی نیز گزارش می داد چون بحث مهم قانون جوانی جمعیت به منابع بر می گردد که اگر منابع تخصیص پیدا کند طبیعتا اجرایی و عملیاتی شدن را به شکل بهتری می توانیم ببینیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اکثر مواد قانونی جوانی جمعیت نیاز به اعتبار دارد از تسهیلات گرفته تا فرزندآوری، تامین زمین و واحد مسکونی و خوابگاه متاهلی همه نیاز به اعتبار دارند. یک وزارتخانه در اجرای این قانون نقش ندارد بیشتر مواد آن به وزارت بهداشت بر می گردد که الان در شروع عملکرد وزارت بهداشت خوب بوده است ولی برای تداوم اجرای این قانون به صورت تمام و کمال نیاز به اعتبار دارد و این اعتبار باید تامین شود.
وی ادامه داد: یکی از بحث های جوانی جمعیت ناباروری است که یک پنجم زوج های جوان نابارور هستند که جمعیت زیادی است آیا امکانات برای درمان ناباروری در همه استان ها فراهم است؟ در همه شهرها این امکانات است؟ استان خراسان شمالی تصور یک مرکز ناباروری سطح سه ندارد یعنی یک استان یک مرکز سطح سه ندارد وقتی می گوییم این استان یک میلیون جمعیت دارد و 20 درصد از مزدوجین مشکل ناباروری دارند برای حل مشکل شان چه باید کنند؟ ما برای بحث درمان ناباروری اعتبار پیش بینی کردیم ولی برای هزینه رفت و آمد و اسکان این خانواده ها برای رفتن به استان های دیگر هیچ اعتباری پیش بینی نکردیم.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای درست این قانون نیازمند بودجه و اعتبار و برنامه زمان بندی، زیرساخت ها، امکانات و تجهیزات دارد. ماده 41 قانون جوانی جمعیت می گوید حداقل این است که در استان ها حداکثر دو مرکز سطح دو و حداقل یک سطح سه ناباروری داشته باشیم. الان در برخی از استان ها و شهرستان ها این امکانات فراهم نیست. ما چالش هایی در این رابطه داریم.
وی تصریح کرد: اجرای قانون جوانی جمعیت نیاز به زمان، اراده دستگاهی و همه جانبه ندارد. همکاری دولتمردان و مردم باید تقویت شود.
نظر شما