به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره آنلاین، کتابخانه عمومی ملک عبدالعزیز روز گذشته(یکشنبه 27 آذر1401) به مناسبت روز جهانی زبان عربی که مطابق با 18 دسامبر است، نمایشگاه ویژه ای از نسخههای خطی کمیاب عربی از علوم، ادبیان، هنر، لغت نامه های زبان عربی به راه انداخت.
این نمایشگاه شامل مجموعههای نادری از نسخههای خطی مربوط به زبان عربی از جمله نسخه خطی کتاب «النوادر» ابی زید بن اوس الانصاری(متوفی 215 ق/ 830م) است. این کتاب یکی از قدیمیترین و نادرترین نسخههای خطی در زبان عربی است. این کتاب به هزاران واژه نادر و عجیب می پردازد.
این کتابخانه همچنین در نمایشگاه خود نسخه خطی از فرهنگ معروف ابی نصرالجوهری به نام «تاج اللغة و صحاح العربیه» را به نمایش گذاشته است. این فرهنگ از قدیمی ترین فرهنگ های لغات است که در سال 591 فجری تالیف شده است.
این نمایشگاه همچنین نسخه های خطی ارزشمند متعلق به ابوالفتح عثمان بن جنی الموصلی را به نمایش گذاشته است. تاریخ این نسخه ها به آغاز قرن پنجم هجری برمی گردد. همچنین دو نسخه خطی از کتاب «القاموس المحیط» فیروزآبادی به نمایش گذاشته شده است. اولین نسخه متعلق به سال 994 هجری و دومین نسخه متعلق به سال 977 هجری است.
در این نمایشگاه مجموعه از ترجمه های گردشگران و خاورشناسان گذاشته شده است، «الریاض .. المدینه القدیمه» متعلق به ویلیام ویسی، «شهور فی دیار العرب» مسعود عالم، «یک ژاپنی در مکه» تاکشی سوزوکی و «زیارت مکه» ایولین کوبولد از جمله آثار به نمایش گذاشته شده است.
این کتابخانه درچارچوب توجه به زیبایی شناسی زبان عربی و سه نمایشگاه مهم برگزار کرد که مهمترین آن «نمایشگاه جهانی خط عربی» است که مشتمل بر بیش از 200 کتاب از زیبایی شناسی خط عربی و هنرهای آن و تابلوهای متنوع از انواع خوشنویسیهای مشهورترین خوشنویسان است.
نمایشگاه دوم، نمایشگاه «سکههای اسلامی» در دورانهای مختلف است. نمایشگاه سوم نیز یک نمایشگاه ویژه شامل مجموعهای کمیاب از قرآن کریم است که بیشتر آنها متعلق به قرن 10 تا قرن 13 هجری است. این نمایشگاه شامل 267 قرآن است که 20 نسخه سبک هنر اسلامی در 20 نسخه از آنها به وضوح مشخص است.
نظر شما