همکاری ستاد و حوزه برای تشکیل شورا‌های امر به معروف مساجد و محلات

نشست کمیته تخصصی همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور و ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به منظور بررسی راه کار‌های افزایش همکاری جهت تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات توسط روحانیون مبلغ اعزامی معاونت تبلیغ حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، نشست کمیته تخصصی همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور و ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به منظور بررسی راه کار‌های افزایش همکاری جهت تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات توسط روحانیون مبلغ اعزامی معاونت تبلیغ حوزه در ذیل تفاهمنامه منعقده فی مابین دو نهاد برگزار شد.

در این نشست که در دفتر معاونت اجتماعی و مطالبه گری این ستاد مرکز برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین طاهری و حجت الاسلام والمسلمین راهی به عنوان نمایندگان معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه و حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرسول نادری مدیرکل مساجد و محلات ستاد به عنوان نماینده ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، به طور ویژه در قالب کارگروه تخصصی تحقق ردیف ۴۹ از پیوست برنامه اجرائی ۵ ساله همکاری حوزه و ستاد، به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین طاهری، مدیرکل تبلیغ تخصصی حوزه‌های علمیه کشور ضمن تأکید بر گسترش همکاری میان حوزه‌های علمیه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای ساماندهی و مساعدت در امور مربوط به مطالبه گری مساجد و محلات، تصریح کرد: حوز‌های علمیه از ظرفیت‌های بسیار خوبی برای رسیدن به این هدف مشترک برخوردار هستند.

وی طرح هجرت با حضور ۷ هزار طلبه، طرح امین با حضور ۲۰ هزار مبلغ، طرح ۳۱۳، طرح بینات، تبلیغ اینترنتی با مشارکت ۵۰۰ نفر به ۱۳ زبان دنیا، وجود ۷۱۴ گروه‌های تبلیغی شناسنامه دار، فارغ التحصیلان حوزه علمیه سفیران و مرکز آموزش تخصصی تبلیغ را از جمله ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه برای همکاری با ستاد امر به معروف و نهی از منکر برشمرد.

مدیرکل تبلیغ تخصصی حوزه‌های علمیه کشور، پرهیز از اجرای کار‌های موازی توسط مجموعه‌ها و نهادی مختلف فرهنگی در مساجد را مهم بر شمرد و خاطرنشان ساخت: تعدد طرح در مساجد نه تنها منجر به خروجی مناسبی نمی‌شود که حتی طرح‌های خوب را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وی با بیان این‌که باید با گفتگو، مجموعه‌ها را برای اجرای یک طرح مشترک در مساجد اقناع کرد، اظهار داشت: در حال حاضر در کشور نهاد‌های مختلفی خود را متکفل مساجد می‌دانند و هر گروه و مجموعه تلاش می‌کند تا طرح خود را اجرایی کند.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری یادآور شد: البته این مجموعه‌ها به دنبال خدمت به مردم هستند، ولی به سبب موازی کاری نه تنها خروجی نمی‌گیرند که طرح‌های دیگر را نیز با شکست روبرو می‌کنند. راهکار رفع این مشکل اجماع برای رسیدن به یک طرح واحد است.

مدیرکل تبلیغ تخصصی حوزه‌های علمیه کشور از اجرای طرح «شکوه حیا» خبر داد و تصریح کرد: ما افزون بر طلاب برادر، از خواهران طلبه نیز در طرح امین بهره می‌بریم. باید شرایطی فراهم شود که این خواهران نیز بتوانند در شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات نقش آفرینی کنند.

وی همچنین راه اندازی طرح ۳۱۳ را در راستای حل مشکلات خانواده‌ها دانست.

تأکید بر هم افزایی ستاد امر به معروف و حوزه

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین راهی، مسئول مساجد طرح هجرت حوزه علمیه به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به این‌که در حوزه‌های علمیه طرح‌های فراوانی راه اندازی شده است، «مسجد طراز» را به عنوان جدیدترین طرح تنظیم شده دانست.

وی برای طرح مسجد طراز ۸ کمیته نام برد که کمیته اجتماعی یکی از آن‌ها می‌باشد و موضوع امر به معروف و نهی از منکر ذیل همین کمیته پیگیری می‌شود.

مسئول مساجد طرح هجرت حوزه علمیه، ضمن استقبال از طرح‌های آموزشی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، خواستار همکاری جدی میان این دو نهاد برای پیشبرد اهداف آموزشی شد و گفت: در مباحث آموزشی نیازمند کمک ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستیم.

وی افزود: ستاد و حوزه می‌توانند سرفصل‌های مشترکی برای طلاب و روحانیون به ویژه مبلغان طراحی کرده و ستاد امر به معروف و نهی از منکر متکفل تأمین اساتید این دوره‌ها باشد.

حجت الاسلام والمسلمین راهی همچنین به موضوع مهم مطالبه گری اشاره کرد و از آمادگی طرح هجرت برای پیگیری مطالبات مردمی از طریق مبلغین خبر داد و بیان داشت: ما در بحث امر به معروف و نهی از منکر نیز با تمام توان در خدمت هستیم.

وی همچنین از ستاد امر به معروف و نهی از منکر درخواست کرد مطالباتی که از سوی ستاد پیگیری شده و به نتیجه می‌رسد برای طلاب و روحانیون نیز اطلاع رسانی شود تا هم زمینه آشنایی با چگونگی شناسایی مطالبات مردم و هم روش پیگیری مطالبات صحیح از سوی این قشر از جامعه فراهم شود.

ساختار تشکیلاتی شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرسول نادری، مدیرکل مساجد و محلات ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور نیز در در ابتدای مباحث خود به تشریح طرح جامع عفاف و حجاب ستاد پرداخت و از آن به عنوان طرحی جامع با امکان تحقق عملی یاد کرد.

وی تأکید کرد: طرح جامع ستاد امر به معروف و نهی از منکر به منظور نظرسنجی و ارتقاء کمی و کیفی تاکنون به رویت صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی، عموم مردم و حتی منتقدین حجاب نیز رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین نادری با یادآوری این نکته که طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حال حاضر به ویرایش هفتم رسیده است، از آن به عنوان طرح زیربنایی نام برد و گفت: این طرح به دنبال حل ریشه‌ای موضوع ویژه عفاف و حجاب است.

وی همچنین با تأکید بر این‌که مطالبه گری و همچنین امر به معروف و نهی از منکر تعطیل بردار نیست، اظهار داشت: هم شرع مقدس و هم قانون همه افراد را به مطالبه گری و احیای فریضتین دستور داده است.

مدیرکل مساجد و محلات ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان این‌که ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ۱۸ عرصه فعالیت می‌کند، بیان داشت: برخی به اشتباه کار ستاد را منحصر در عفاف و حجاب می‌دانند، در حالی که مطالبات ما در عرصه‌های دیگر بیشتر از عرصه عفاف و حجاب می‌باشد؛ چرا که معتقدیم اساساً تلاش در راستای مطالبه و تحقق آنچه نزد عقل و شرع نیکو می­باشد امر به معروف و تلاش در راستای مطالبه برای برطرف کردن آنچه نزد عقل و شرع قبیح است نهی از منکر است.

حجت الاسلام والمسلمین نادری در ادامه سخنان خود ضمن تأکید بر گسترش همکاری میان ستاد امر به معروف و نهی از منکر با حوزه‌های علمیه، به تشریح ساختار تشکیلاتی شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات پرداخت.

مسجد محوری، بهترین راهکار برای حل مشکلات محلات

وی محوریت قرار دادن مساجد را بهترین راهکار برای حل مشکلات محلات دانست و تصریح کرد: ما معتقدیم باید محلات، مسجد محور باشند به همین منظور طرح تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات را مطرح کرده ایم.

مدیرکل مساجد و محلات ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور یادآور شد: البته تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات بدان معنا نیست که بخواهیم بار جدیدی بر دوش امام جماعت و مسجد بگذاریم، بلکه می‌خواهیم کمک­ کار این بزرگواران برای پیگیری مطالبات مردم باشیم.

وی افزود: متاسفانه نهاد‌های مختلف خود را مسئول اداره مسجد می‌دانند و این سبب می‌شود تا امام جماعت نیز دچار سردرگمی شود، در حالی که به فرمایش حضرت آقا حفظه الله، مسئول و مدیر مسجد امام جماعت است. لکن وظیفه ما است که با هم افزایی، به کمک امام جماعت رفته و برای کمک به ایشان در مسیر واحد قدم برداریم.

حجت الاسلام والمسلمین نادری عنوان کرد: امام جماعت به عنوان رئیس مسجد و امام محله باید مسائل محله را احصاء و در جهت حل آن قدم بردارد و این امر با اجرای صحیح امر به معروف و نهی از منکر امکان پذیر است. نباید به امام جماعت دستور داد بلکه باید کمک کار او باشیم.

مدیرکل مساجد و محلات ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، تکلیف قانونی را یکی از دلایل مهم طرح تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر محلات و مساجد برشمرد و خاطرنشان ساخت: مطابق اصل هشتم قانون اساسی، و قانون حمایت از آمران مصوب ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی ستاد را موظف است زمینه مشارکت همه مردم در احیای امر به معروف و نهی از منکر را فراهم کند و یکی از راه‌های ایجاد مشارکت مردم، تشکیل همین شورا‌ها در مساجد و محلات و تشکل‌های مردمی است.

وی افزود: البته ما برای انجام و احیای امر به معروف و نهی از منکر مجوزی صادر نمی‌کنیم چرا که احیای این دو فریضه هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی آحاد مردم جامعه است. بلکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای انجام کار تشکیلاتی شورا در مساجد و محلات گواهی صادر می‌کند تا هم نسبت به فعالیت‌ها سازماندهی صورت گیرد و هم اگر شورا‌های محلات و مساجد نتوانستند مطالبات مردمی را به نتیجه برسانند ستاد‌های امر به معروف و نهی استان‌ها و یا حتی ستاد کشور برای حصول نتیجه از آن‌ها پشتیبانی کنند.

پیگیری مطالبات مردم مهم‌ترین هدف شورا‌ها

حجت الاسلام والمسلمین نادری هدف اصلی از تشکیل شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر محلات و مساجد را اعطای قدرت بیشتر به امام جماعت و معتمدین محل جهت پیگیری مطالبات مردم دانست و گفت: یکی از لوازم امر به معروف و نهی از منکر و همچنین پیگیری مطالبات مردم، کسب قدرت است که با ایجاد تشکل‌ها و شورای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد و محلات این مهم اتفاق می‌افتد.

گفتنی است؛ تفویض مسئولیت مدیریت راهبردی کمیته امر به معروف و نهی از منکر در طرح مسجد طراز به ستاد امر به معروف و نهی از منکر، تهیه و تنظیم سرفصل‌های آموزشی درباره فریضتین برای طلاب و روحانیون، ارسال فهرست مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت شورای امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات، تکمیل و ارسال اطلاعات مورد نیاز از مساجد و ائمه جماعات جهت ثبت نام و صدور گواهی فعالیت شورا، صدور گواهی مشترک شورا‌ها با دو امضای ستاد و حوزه، پیگیری ثبت نام بانوان مبلغه طرح امین در شورای مساجد و محلات، برگزاری وبینار برای روحانیون جهت تبیین طرح شورای امر به معروف و نهی از منکر مساجد و محلات و همچنین تهیه و تنظیم پیش نویس توافق نامه جهت تشکیل کمیته تخصصی ستاد امر به معروف و نهی از منکر از جمله مصوبات این نشست بود.

کد خبر 1241049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha