اختصاص پنج درصد بودجه استان‌ها به برنامه‌های حوزه زنان و خانواده

رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری از اختصاص پنج درصد از بودجه استان‌ها به برنامه‌های حوزه زنان و خانواده خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مریم مجتهدزاده، رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در نشست خبری با اصحاب رسانه از اختصاص پنج درصد از بودجه استان‌ها به برنامه‌های حوزه زنان و خانواده در سراسر کشور خبر داد و گفت: بسیاری از مصوبات حوزه زنان در جهت عملیاتی‌شدن مشکلاتی داشته است که این موضوع را با هیئت دولت مطرح کردیم و قرار شد پنج درصد از بودجه هر استان به برنامه‌های حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد. این موضوع با تأیید هیئت دولت مصوب شد و در کل استان‌های کشور اجرا می‌شود.

 

مجتهدزاده در مورد بیمه زنان خانه‌دار اظهار کرد: این لایحه هنوز تکمیل نشده است و باید نظرات تمام سازمان‌ها و نهادهای مختلف که در این موضوع دخالت دارند، جمع‌آوری شده و در لایحه قید شود تا بعداً سازمانی در این زمینه مشکلی نداشته باشد.

 

* تشکیل ستاد ملی زنان و خانواده

 

وی از تشکیل ستاد ملی زنان و خانواده در جلسه این نهاد خبر داد و اظهار کرد: این ستاد با شرکت وزرای مختلف از نهادها و سازمان‌های گوناگون تشکیل شد. اولویت این ستاد برنامه تشکیل و تحکیم بنیاد خانواده بود که اقدامات و وظایف گوناگونی در دستگاه‌ها در این راستا مشخص شد و جلسه آینده این ستاد در دو هفته آینده تشکیل می‌شود.

 

مجتهدزاده با اشاره به طرح مطلع مهر در معاونت خانواده این نهاد افزود: تحقیقات نشان می‌دهد زندگی مشترک اگر در 5 سال اول ثبات یابد در سال‌های بعد نیز ادامه می‌یابد.

 

وی گفت: طرح رحمت نیز از جمله طرح‌های دیگر است که در واحد دانش‌آموزی و دانشجویی سراسر کشور، ادارات و کارخانه‌ها اجرا می‌شود. در این طرح تعمیق باورهای دینی و بصیرت‌افزایی بانوان مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

مجتهد‌زاده با اشاره به دو دیدار سال گذشته جامعه زنان با مقام معظم رهبری یادآور شد: در روز زن و در روز چهاردهم دی (اندیشه‌های راهبردی) دو دیدار با مقام معظم رهبری برگزار شد و بعد از این دیدار نشستی با اندیشمندان زن برگزار شد و نظریه‌های حقوقی و اندیشه‌های راهبردی مطرح‌شده در آن دیدار به نتیجه خوبی رسید.

 

* تشکیل مرکز جامع توانمندسازی زنان

 

مجتهدزاده اشتغال را یکی از موضوعات اصلی حوزه زنان برشمرد و تأکید کرد: تعداد زیادی از دختران فارغ‌التحصیل در جامعه وجود دارند که این مرکز نسبت به اشتغال این دختران تمهیداتی را در نظر گرفته است، به همین جهت بنیاد توسعه و تعاون و کارآفرینی زنان تأسیس شد و در همین راستا مرکز جامع توانمندسازی زنان زیر نظر شورای عالی اشتغال تأسیس می‌شود.

 

وی ادامه داد: در این مرکز از سازمان‌های مختلف و دست‌اندرکاران اشتغال دعوت می‌شود تا در بحث اشتغال دختران فارغ‌التحصیل مشارکت داشته باشند.

 

* یارانه جایگزین ضامن برای وام اشتغال بانوان

 

وی اظهار کرد: در اشتغال بانوان و در حوزه توانمندی آنها به دنبال شغل پایدار هستیم. این مرکز به عنوان یکی از اعضای شورای اشتغال در سفرهای مختلف استانی معضلات اشتغال زنان را مورد رصد قرار داده و بحث ضامن را در وام قرض‌الحسنه اشتغال زنان حل کرد.

 

مجتهدزاده اظهار کرد: با پی‌گیری‌های این مرکز بحث ضامن در اشتغال زنان که یکی از موانع اصلی وام‌های قرض‌الحسنه به زنان محسوب می‌شد در هیئت دولت مطرح شد و قرار شد یارانه به عنوان ضامن بانکی در وام‌های اشتغال و کارآفرینی زنان محسوب شود.

 

وی با بیان این موضوع که دولت وظیفه دارد در اشتغال بانوان میان وظیفه مادری و همسری و همین‌طور اشتغال زنان توازن ایجاد کند، اظهار کرد: مرکز امور زنان ریاست‌جمهوری پنج لایحه را آماده کرد و این پنج لایحه تقدیم هیئت دولت شد و مورد تصویب قرار گرفت اما هیچ‌کدام از این لوایح اجباری نیست و بر اساس تمایل زنان در استفاده و عدم استفاده از آن اعمال می‌شود.

 

* اولویت دورکاری و تعطیلی روز پنج‌شنبه برای زنان شاغل

 

وی اولویت قانون دورکاری برای زنان را یکی از این لوایح اعلام کرد و افزود: اولویت استفاده از دورکاری برای بانوانی که فرزند زیر شش سال دارند و یا فرزند معلول و همسر بیمار دارند و یا سرپرست خانوار محسوب می‌شوند توسط هیئت دولت تصویب شد. در این مصوبه حتی زنان و دخترانی که مسئولیت پدر و مادر را در خانه بر عهده دارند در کمیسیون اجتماعی مطرح و به تصویب رسید. این موضوع در تمام ادارات دولتی لازم‌الاجرا است.

 

رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با اشاره به تعطیلی روز پنج‌شنبه مدارس تصریح کرد: با توجه به گزارشات رسیده از استان‌های مختلف کشور و مکاتبات و مراجعات زیادی که پیرامون این موضوع با این مرکز انجام شد از هیئت دولت درخواست کردیم تا پنج‌شنبه‌ها در ادارات برای خانم‌ها تعطیل محسوب شود و ساعت کاری این روز در سایر ایام هفته جبران شده و یا این روز (پنج‌شنبه) به عنوان دورکاری مورد توجه قرار گیرد. این مصوبه در مورد بانوانی که کودکان دبستانی و زیر شس سال دارند، لازم‌الاجرا است.

 

وی گفت: بسیاری از بانوان سنین فرزندآوری‌شان با اشتغال مواجه است و این موضوع مانع از اشتغال و یا تشکیل خانواده برای زنان می‌شود، به همین جهت این مسئله در قالب پیشنهاد با هیئت دولت مطرح شد و مصوب شد با توجه به آغاز سنین مشترک اجتماعی و فرزندپروری زنان افزایش سه سال سن استخدام زنان برای اشتغال و حضور در جامعه محسوب شود.

 

مجتهدزاده حضور زنان بعد از شش ماه مرخصی زایمان را یکی دیگر از مسایل مطرح‌شده در هیئت‌ دولت خواند و افزود: طبق پیشنهاد این مرکز درخواست فراهم‌شدن شرایط دورکاری و استفاده از مرخصی بدون حقوق برای زنانی که دارای فرزند شش ماهه هستند، فراهم شد و این موضوع نیز به تصویب رسید.

 

مجتهدزاده حضور زنان با مشاغل تمام‌وقت را یکی از مشکلات زنان در حوزه اشتغال دانست و افزود: برای اینکه حضور زنان در جامعه با محرومیت آنها از وظایف خانواده همراه نشود در صورت تمایل بانوان به اشتغال نیمه‌وقت شرایط جدید این موضوع برای زنان و زنان سرپرست خانوار در ادارات در نظر گرفته شود.

 

وی از تصویب حق اولاد برای زنان سرپرست خانوار خبر داد و اظهار کرد: دخترانی که ازدواج نکردند و سرپرستی پدر و مادر را بر عهده دارند بر اساس بند 4 ماده 68 خدمات کشوری به این دختران حق عایله‌مندی تعلق می‌گیرد.

 

مجتهدزاده ادامه داد: بسیاری از مشکلات جامعه زنان با بحث بیمه زنان خانه‌دار حل می‌شود. خانه‌داری شغل است و ارزش معادل 600 هزار تومان را ماهیانه به خانواده کمک می‌کند، به همین جهت مرکز امور زنان در جهت احقاق حقوق آنها گام‌های اساسی برمی‌دارد و مشکلات ایجاد شده از عدم تأمین بیمه را در جلسات کارشناسی با معاونت حقوقی و کار و تعاون ریاست‌جمهوری مطرح کرده است.

 

* بیمه زنان خانه‌دار در مرحله تأمین اعتبار

 

وی گفت: لایحه این امر (بیمه زنان خانه‌دار) به شکل نهایی در مراحل تأمین بودجه است و در نشست‌های بعدی قطعیت آن اعلام می‌شود.

 

رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تأمین امنیت زنان در داخل خانه افزود: در بازنگری قوانین جزایی و مدنی مربوط به زنان خلأهای قانونی مورد توجه قرار گرفت تا در تأمین حقوق زنان در خانواده گام‌های مؤثری برداشته شود.

 

مجتهدزاده اظهار کرد: در جلسات متعدد با خبرگان و کارشناسان حقوقی مراجعات به دادگستری‌ها رصد شد و خلأهای قانونی در قالب یک لایحه تدوین شد.

 

وی از تشکیل بانک اطلاعات نویسندگان زن انقلاب و دفاع مقدس خبر داد و تصریح کرد: 375 نویسنده تاکنون در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. تألیف کتاب برای زنان ایثارگر، تجلیل از خانواده‌ها و بازماندگان شهدا از دیگر برنامه‌های این مرکز است.

 

مجتهدزاده از اختصاص 60 میلیارد تومان بودجه برای اشتغال دختران فارغ‌التحصیل و زنان سرپرست خانوار خبر داد و افزود: مرکز جامع توانمندسازی زنان زیر نظر شورای عالی اشتغال با پی‌گیری اشتغال دختران فارغ‌التحصیل و زنان سرپرست خانوار این بودجه را با توجه به ظرفیت هر استان و فارغ‌التحصیلان در آن استان صرف می‌کند.

 

وی اظهار کرد: در سال 91 نیز پیش‌بینی و اختصاص 500 میلیارد تومان بودجه در معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست‌جمهوری جهت اشتغال دختران فارغ‌التحصیل و زنان سرپرست خانوار با عاملیت بانک توسعه تعاون در نظر گرفته شد و مبلغ 350 میلیارد ریال به تسهیلات قرض‌الحسنه متقاضیان اشتغال خانگی اختصاص داده شد.

 

* منع کار شبانه برای زنان به استثنای مشاغل پزشکی

 

مجتهدزاده گفت: با اختصاص 27 میلیارد تومان وام از صندوق امام رضا (ع) 21 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در 21 استان کشور ایجاد شد.

 

وی از منع کار شبانه برای بانوان خبر داد و اظهار کرد: این موضوع نیز در هیئت دولت مطرح و به تصویب رسید و فقط در صورت مشاغلی که اورژانسی هستند مانند پزشکی بلامانع است.

 

رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در مورد مشکلات بارداری و اشتغال بانوان اظهار کرد: وظیفه کارفرما است که در صورت بارداری بانوان از این نیرو در جایی که سختی کمتری دارد، استفاده کند و بعد از طی مراحل بارداری به پست قبلی خود بازگردانده شود.

 

وی بازپرداخت وام‌های قرض‌الحسنه را یکی دیگر از مشکلات اشتغال زنان اعلام کرد و افزود: با رایزنی‌های این مرکز مصوب شد زمان بازپرداخت وام قرض‌الحسنه اشتغال بانوان شش ماه تا یک سال پس از اخذ وام انجام شود.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 124124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha