به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الیوم السابع، دانشگاه اسکندریه مصر یک قرآن دست نویس قدیمی که از هدایا نفیس و گرانبهای گذشته است، به همراه نسخه های تفسیر را در معرض دید عموم قرار دارد.
پس از انقلاب 1952، این نسخه قرآن دست نویس به همراه نسخههای تفسیر به موزههای دولتی از جمله دانشگاه الاسکندریه منتقل شد. این دانشگاه به ترمیم نسخه های قدیمی اقدام کرد و در موزه دانشگاه قرار داد.
در میان آثار قدیمی موجود در موزه دانشگاه الاسکندریه، قرآنهای دستنویس متعلق به سال 1119 هجری قمری دیده می شود. یک نسخه دستنویس به خط «بشیر بن عبدالله» سلطان عثمانی در سال 939 هجری قمری در این موزه است. این نسخه از نسخههای ممتاز و بی نظیر است که با طلا کار شده است.
از جمله داراییهای مهم این موزه می توان از تفسیر قرآن کریم نوشته «جلال الدین المحلی» و «جلال الدین السیوطی» متعلق به سال 1251 ، تحبیر التیسیر نوشته «ابن جرزی» موسیقیدان، «شمس الدین ابوالخیر الدمشقی» است که تاریخ آن به قرن یازدهم عجری برمی گردد، نام برد.
کتابهای مربوط به احادیث نبوی دومین منبع عبادت پس از قرآن کریم به شمار می آیند. کتاب صحیح مسلم و صحیح بخاری از جمله این کتابهاست. این کتابخانه بخش های بسیاری از کتابهای اصلی از جمله نسخه صحیح بخاری جزء اول برای امام محمد اسماعیل البخاری 194-256 هجری را دراختیار دارد.
دکتر اشرف الغندور، گفت: کتابخانه مرکزی و موزه دانشگاه الاسکندریه برنامه ای برای معرفی گنجینه های علمی موجود در موزه الاسکندریه به دانشجویان و پژوهشگران آماده کرده است. کتابخانه مرکزی شامل سالن پایان نامه، واحد خدمات الکترونیکی، بخش پیامهای الکترونیکی، بخش دیجیتالسازی، نسخههای خطی و کتب میراثی، نقشهها و اطلسهای اسکندریه، مصر و جهان، واحد نمایش مطبوعات خارجی درباره مصر به فرانسوی است.
این موزه شامل کتاب «وصف مصر» چاپ اول در سال 1809، مجلدات عکس و نقاشی، آلبومهای سال 1881، دایرة المعارف دستنویس الاسکندریه و مصر، مجلدات حکام و خدیوی مصر از سال 1597 میلادی تا 1904 میلادی ، قدیمیترین قرآن متعلق به قرن نهم هجری و نسخه های خطی درباره مبانی دین اسلام(تفسیر، فقه، احادیث و سیره نبوی) است.
نظر شما