به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، صالح قاسمی شامگاه دیروز در جلسه شورای اداری استان با رویکرد و محوریت جوانی جمعیت، به لزوم توجه دستگاههای اجرایی به اهمیت موضوع جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در سطوح مدیریتی کشور، جز رهبر معظم انقلاب، هنوز هیچ کسی اهمیت جمعیت و تبعات کاهش آن را درک نکرده است.
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه با توجه به دغدغه و تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه جوان سازی جمعیت و مقابله با کاهش و پیری آن، نظام برنامهریزی کشور نیز هنوز به آن باور نرسیده است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب، در ۱۰ سال گذشته، ۵۵ بار با اشکال مختلف و استفاده از جملات خاصی به موضوع جمعیت و فرزندآوری و تبعات منفی ناشی از کاهش جمعیت اشاره کرده و تاکید و تذکراتی در این حوزه داشتهاند.
وی گفت: ایران پایینترین نرخ باروری را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.
قاسمی با تاکید بر اینکه امروز جهان، در کنار سایر تحولات نگاه ویژه ای به مساله جمعیت دارد، تصریح کرد: در دنیای امروز شاخص ساختار جمعیتی جوان، حرف اول را می زند و به عنوان قدرت ملی کشورها محسوب می شود.
هرآنکه دغدغهمند ایران است باید دغدغه رشد جمعیت ایران را هم داشته باشد
استاندار زنجان نیز با تاکید بر اینکه هرکس دغدغه رشد و توسعه ایران را دارد باید نسبت به مسئله جوانی جمعیت، هم حساسیت ویژه داشته باشد گفت: موضوع سالمندی جمعیت کشور یکی از معضلات پیش روی کشور است که همه مسئولان و دستگاههای متولی ، باید نسبت به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
محسن افشارچی با بیان اینکه همه ما به عنوان مسلمان وظیفه سنگینی در تبیین ضرورت رشد جمعیت داریم افزود:در برخی مواقع نفع فردی در مقابل نفع جمعی قرار می گیرد که به ضرر جامعه تمام می شود.
وی تصریح کرد: اگر مردم در حوزه جمعیت، نفع فردی خود را به نفع جمعی ترجیح دهند با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد چون ترجیح نفع فردی به جمعی به نفع کشور نیست.
افشارچی با اشاره به اینکه شعارهایی مانند فرزند کمتر زندگی بهتر باعث شده است که مردم امروزه مشکلات اقتصادی را مسئله اول و مانعی برای فرزند آوری قلمداد و عنوان کنند گفت: در حالی که واقعیت امر چنین نیست و ما به صراحت ملاحظه میکنیم در مناطقی که افراد متمول زندگی می کنند تعداد فرزندان کمتری دارند اما برعکس در مناطق کم برخوردار خانواده ها فرزندان بیشتری هم دارند.
نظر شما