به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام محمد محمدیان در خطبه های نماز امروز(جمعه،۲ دی) با تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) ضمن قدردانی از مردم سنگر که سال گذشته در بر پایی ۷۲ دیگ آش نذری مشارکت کردند گفت: امسال نیز با مشارکت خیرین و مردم ولایتمدار سنگر این نذر ادا می شود.
امام جمعه سنگر با اشاره به اینکه همین نذر مردم گیلان نشان می دهد که به شدت ارادت و علاقه مند به بی بی دو عالم حضرت زهرا(س) هستند افزود: اجداد ما و پدران و مادران ما از قدیم الایام همچنین در عاشورا، تاسوعا، ایام فاطمیه، ماه رمضان و شب های قدر و... این سنت حسنه را داشتند و به نام فاطمه زهرا دور هم جمع می شدند و عزاداری میکردند و نذری می دادند.
وی اظهار کرد: البته این موضوع یک بهانه ای است برای جمع شدن و عرض ارادت داشتن به ائمه (ع) و نشان دادن اینکه ما مردم همیشه سر سفره حضرت فاطمه(س) نشسته ایم.
*همیشه عقب تر از مردم هستیم
محمدیان با تاکید بر اینکه بدون تعارف ما همیشه عقب تر از مردم هستیم اذعان کرد: واقعا مردم سنگر قابل تقدیر هستند، این مردم همیشه پای کارند و با تشکیل ستاد فاطمی سعی کردند پخت آش نذری فاطمه زهرا(س) هدفمند انجام شود در حالیکه شاید همین تعداد دیگ آش هر ساله در مناطق مختلف بخش سنگر برپا می شد اما فقط همسو، با حرکت جمعی و پشتیبانی گروهی نبود.
وی با اشاره به فرمایش امام (ره) که فرمودند «پای هر مکتبی باید سرو صدا باشد، هر مکتبی نیاز به شور دارد» گفت: این کار گروهی با شور و سرو صدای خاص خود بهانه ای برای عرض ارادت و محب بودن اهل بیت(ع) است.
محمدیان با انتقاد به خدمات دادن به افراد بی حجاب، این کار را سخره گرفتن دین و اعتقادات مومنین دانست و با ابراز قدردانی از اینکه گرچه خیلی ها در این اغتشاشات مغازه های خود را بستند و گوش به دهان نوکران سعودی شدند اما در سنگر، مردم آگاه، بصیر و انقلابی هیچ گونه همراهی با فتنه انگیزان نکردند ادامه داد: در مسئله کشف حجاب هم همین مردم خودشان متذکر می شوند.
وی در ادامه به تشکیل نهضت سواد آموزی در سال 58 به فرمان حضرت امام خمینی اشاره کرد و گفت: هر چقدر به زندگی امام(ره) نگاه می کنیم درمی یابیم که امام استاد استفاده از ظرفیت ها بودند.
محمدیان با تاکید به اینکه امام به سراغ ظرفیت ها و استعدادهایی در این جامعه ایرانی می رفت که غربی ها آنرا سرکوب کرده بودند اظهار کرد: امام(ره) غیرت، شرف و تدین ایرانی را دید و آنها را زنده کرد.
وی حوایج اولیه هر ملت را سه مسئله مسکن، بهداشت و سواد(علم) برشمرد و گفت: گام اول انقلابمان وقتی صورت گرفت امام به دنبال باسواد کردن مردم رفت در حالیکه طبق آمار در سال 1355 کسانی که در ایران سواد داشتند کمتر از ۶ درصد مردم جامعه بودند.
محمدیان افزود: در تهران قمارخانه ها، کازینوها، کاباره ها و زنان فاحشه تعدادشان از زنان تحصیلکرده بیشتر بود، ولی الان نه تنها زنان تحصیلکرده ما از مردان عقب نیستند بلکه یا شانه به شانه آنان و گاهی جلوتر هم هستند و این از برکات انقلاب اسلامی است.
وی کلمه نهضت را واژه مهمی دانست و ادامه داد: امام با دستور نهضت سواد آموزی از نماز جمعه ها، حسینیه ها، مصلی ها و... خواست تا همه کمک کرده و مسئله سواد آموزی و خواندن و نوشتن در جامعه ترویج یابد.
محمدیان درصد باسوادی را در سال 88 بالای 86 درصد عنوان کرد و گفت: آمار امروز را نمی دانم اما این هنر انقلاب ما است که به شکل جهادی و بدون تشریفات و پای کار بودن مردم، این حرکت را پیش برد و این همان ظرفیتی بود که امام خمینی در مردم زنده می کرد و جریان میداد.
امام جمعه سنگر اذعان کرد: حالا گام دوم انقلاب است و ما به شدت در عرصه سواد رسانه بی سواد هستیم.
وی افزود: نیاز جامعه ما بعد از چهل سال در گام دوم انقلاب این است که نهضت سواد رسانه را شکل دهیم، دقیقا از جایی که در فتنه اخیر از آن ضربه خوردیم.
محمدیان یادآور شد: در این فتنه ما به موبایل ها، اپلیکیشن ها و فضای مجازی باختیم و همین ها باعث شد که شهید بدهیم.
وی با اشاره به اینکه پدران و مادران و فرزندان ما بلدند که با این وسیله کار کنند ولی هنوز سوادش را نداریم و احساس می کنیم هر محتوایی صحیح و درست است و هر فیلم و عکسی را که می بینیم گمان می کنیم واقعیست در حالی که اینگونه نیست تصریح کرد: سواد رسانه یعنی؛ در کنار کسب توانایی و تکنیک بهره بری از ابزار رسانه یاد بگیریم چگونه با آن کار کرده و تولید محتوا داشته باشیم.
محمدیان در کنار کسب بینش، تشخیص و قدرت تجزیه و تحلیل پیام ها و محتواها را مهم دانست و اضافه کرد: اگر جامعه ای سواد رسانه ای او بالا برود دیگر به راحتی با چهار تا پیام و عکس و مطلب دروغ چند سلبریتی که استوری میگذارند و نهایتش پیج خود را میلیاردها دلار می فروشند و تابعیت کشور دیگری را می گیرند، را فریب نمی خوریم و نمی بازیم.
*ضرورت گام دوم انقلاب نهضت سواد رسانه است
وی ضرورت گام دوم انقلاب را نهضت سواد رسانه دانست و اظهار کرد: مقام معظم رهبری این مهم را چند سال گذشته متذکر شدند ولی مانند خیلی دیگر از مطالبات رهبری که واقعا بعضی وقت ها زمین می ماند، برایش اقدامی نکردیم.
محمدیان همچنین در ادامه به یکسری از اتفاقات ارزی و نوساناتی که در بازار وجود دارد اشاره و بیان کرد: دیگر صرافی و میدان هایی که دلار در آنجا رد و بدل می شود و به شکل حبابی قیمت دلار را بالا می بردند نداریم چرا که دیگر صراف ها کف خیابان نیستند الان آنها هم در فضای مجازی معامله می کنند و به طور سوری قیمت دلار را بالا می ببرند.
*دلار یکی از پازل های جنگ اقتصادی است
وی اضافه کرد: ما در جنگ چند بعدی هستیم و این بالا رفتن دلار هم یکی از پازل های جنگ اقتصادی است که ما در آن ضعیف هستیم.
محمدیان با تاکید بر اینکه باید برخی از مسائل را برای مردم بیان کنیم و کسانی که میخواهند مدیریت کنند بهتر است که به مردم دروغ نگویند ادامه داد: مردم خودشان دارند می بینند که عابر بانک ها پول ندارد و بانک ها پول کمی به مشتری ها می دهند، مقام معظم رهبری هم بارها فرمودند که با مردم شفاف صحبت کنید و از شفافیت کلام برای مردم نترسید.
وی افزود: مردم ما مردم همراهی هستند و همین مردم در فتنه و پازلی که چندین سال با چندین هزار هزینه ای که برای دشمنان شد به فتنه گران کمک نکردند چرا که اگر مردم به آنها کمک می کردند کار تمام شده بود.
وی خاطر نشان کرد: مردم این انقلاب و نظام را دوست دارند و میدان را به فتنه گر ندادند از این رو باید با این مردم صادقانه صحبت کرد.
*دلار ابزار دشمن است
وی مشکل اساسی این مملکت در زمینه اقتصاد را به فرموده مقام معظم رهبری آقایی دلار دانست که باید شکسته شود و ادامه داد: وقتی در مملکتی ارز واسط، پول کشور خودش نباشد آنهم کشور دیگری مثل آمریکا که وضعش با ایران مشخص است این امر سبب می شود وقتی وابسته ارز دشمن شدیم کم کم دلبسته ارز دشمن شده و سپس بنده او می شویم، چرا که دلار ابزار دشمن است.
*بهترین فرصت برای بالا بردن ارزش ریال
محمدیان با بیان اینکه اکنون بهترین فرصت است تا تعبیر حضرت آقا از دلار را که می فرمایند «سحر و جادویی» است شکست داد، گفت: دلار سراب است و آبی نیست که تشنگی کسی را رفع کند از این رو چرا نباید نفت و گاز را به ریال خودمان بفروشیم کاری که روسیه انجام داد و پولش ارزش یافت.
وی با خطاب به رییس جمهور خواست تا ابراهیم وار بت دلار را بشکند و تصریح کرد: همان مردم زود باور عصر فاطمی که پشت حضرت علی(ع) را خالی کردند با چهار تا حرف بی اساس و دروغ، نقدینگی پول هایشان را در خانه نگه میدارند به خیال اینکه فردا این نظام برگردد نتوانند پول هایشان را از بانک بردارند، اینها خودشان با دست خود کشور را دچار مشکلات می کنند.
نظر شما