به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، سید مجتبی خیام نکویی، در آئین رونمایی از سند الگوی کشت استان سمنان، با اشاره به تدوین سند امنیت غذای پایدار در دولت سیزدهم با عنوان «سند امنیت غذایی دانش بنیان» برای نخستین بار پس از انقلاب گفت: علاوه بر افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری، با اجرای این سند در سالهای آینده سطح زیر کشت و مصرف آب نیز کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشورضمن بیان اینکه با اجرای این سند در سال اول ۲.۲ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی صورت خواهد گرفت افزود: تبیین موضوع و توصیف مفاهیم و اجرای الگوی کشت در استان های اولویتدار، گفتمان سازی الگوی کشت به ویژه در جامعه کشاورزی، نخبگان و دانشگاهی از جمله اهداف پیش بینی شده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور در سند امنیت غذایی دانش بنیان می باشد.
مساله امنیت غذایی مساله درجه اول کشور
وی بحث امنیت غذایی در بسیاری از کشورها را دارای اولویت عنوان کردوافزود: مساله امنیت غذایی مساله درجه اول کشور ما نیز بوده و برای تحقق امنیت غذایی پایدار، به سمت دستیابی به اقتدار و حاکمیت غذایی گام برمی داریم.
خیام نکویی با تأکید براینکه باید کشاورزی سنتی به یک کشاورزی اقتصادی و صنعتی تبدیل شود ادامه داد: با انجام این کارمی توان در ۱۴۳۰ به اهداف برای تامین غذا و تولیدات برسیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشوربا اشاره به اینکه در ۴۳ سال بعد از پیروزی انقلاب به اهداف خود در بخش کشاورزی در عمل دست نیافتیم اظهارداشت: در سال ۱۴۳۰ در کشور بالغ بر ۱۷۵ میلیون تن غذا و تولیدات کشاورزی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه تولیدات کشاورزی ما در کشور پس از پیروزی انقلاب از ۲۰ میلیون تن، به ۱۲۵ میلیون تن افزایش یافته است اضافه کرد: در بحث استفاده از آب در کشاورزی، تحقق بهرهوری به صورت مطلوب در دستور کار قرار نگرفت و امروز از ۹۶ میلیارد متر مکعب آب به ۷۲ میلیارد مترمکعب آب در کشور رسیدیم.
خیام نکویی انقلاب بهرهوری برای تأمین غذا و خوراک در کشوررا امری ضروری دانست وافزود:این مهم از مسیر علم و دانش میگذرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشوربا اشاره به محدویتهای موجود در زمینه منابع آبی و اقلیمی با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگیها اظهارامیدواری کرد: با مشارکت شرکت های بخش خصوصی و نفوذ دانش در عرصه کشاورزی بتوانیم میزان بهره وری در بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
نظر شما