خطبه فدکیه فریاد حضرت زهرا(س) بود

حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر اینکه وقتی ولی خدا و انسان های خوب در جامعه غریب و مظلوم واقع می شوند بی شک نشانه مریض بودن پیکره آن جامعه است گفت: بیماری عصر فاطمی را باید در فریاد حضرت فاطمه زهرا(س) که در فدکیه نشان داد، ببینیم.

حجت الاسلام محمد محمدیان با تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان کرد: آنچه که از قضیه فاطمیه و عصر حضرت زهرا(س) باید به آن توجه کرده و مد نظر قرار دهیم این است که بدانیم، چه شد کسانی که نام مسلمانی را یدک می کشیدند اما مرامی از مسلمانی نداشتند.

 

امام جمعه سنگر اظهار کرد: باید بدانیم واقعا مشکل چه بود و چطور شد آنان که در خانه هایشان کلام خدا و دستور پروردگار وجود داشت با گذشت مدت زمان کمی از وفات پیامبر(ص)، همه چیز را فراموش کردند.

 

*ضرورت نگاه جامعه شناسانه نسبت به جامعه بعد از پیامبر

وی با استناد به فرمایش رسول خدا(ص) که فرموده بودند: "مزد رسالت من از شما چیزی جز مودت(فراتر از محبت) است"، افزود: چه می شود که با تمام تاکیداتی که خداوند و رسول خدا داشت اما فاطمه(س) بعد از وفات پیغمبر غریب واقع شد.

 

محمدیان با انتقاد از اینکه همان ملت، ناله ها و صدای پاره تن پیامبر را پشت در خانه شنیدند اما چشم ها را بستند و عکس العملی نشان ندادند، تصریح کرد: این اتفاقات نیازمند یک نگاه جامعه شناسانه نسبت به جامعه بعد از پیامبر است.

 

وی با تاکید بر اینکه وقتی ولی خدا و انسان های خوب در جامعه غریب و مظلوم واقع می شوند بی شک نشانه مریض بودن پیکره آن جامعه است گفت: در اصول معرفت نفس مراتبی مانند نفس اماره، لوامه، مطمئنه داریم و روح جامعه نیز در قامت یک پیکره گاهی دارای چنین مراتبی است، زیرا می بینیم که گاهی جامعه به سوی بدی و زشتی، خطا و گناه و.. میل پیدا می کند.

 

*جامعه از تربیت مصون و بی نیاز نیست

محمدیان با بیان اینکه همانطور که فرزند نیازمند تربیت است جامعه نیز نباید خود را مصون و بی نیاز از تربیت و آموزش ببیند خاطرنشان کرد: در جامعه ای که بیمار است، می بایست نفس اماره و وجدانش را بیدار کرد تا مانند نفس لوامه(نفس سرزنشگر) خود را سرزنش کند.

 

وی بیان کرد: اگر آن نفس کارش را درست انجام دهد، می بینیم مانند همین انقلاب اسلامی ایران که میدان دار اولیای الهی و خوبان عالم خواهد شد.

 

محمدیان گفت: اگر نفس جامعه در مواقع مهم بخواهد بیدار شود، می بینیم که گاهی، اولیای الهی نیز به مسلخ قربانی می روند، همان گونه که امام صادق(ع) در زیارت اربعین می‌فرماید: امام حسین(ع) به قربانگاه رفت تا جامعه را به خود بیاورد.

 

وی با بیان اینکه بیماری عصر فاطمی را باید در فریاد حضرت فاطمه زهرا(س) ببینیم که در فدکیه نشان داد افزود: گاهی ما در همین ایام فاطمیه نیز به اصل قضیه که کلام خود فاطمه زهرا(س) است، کم توجه می کنیم و غافل هستیم.

 

محمدیان اظهار کرد: فاطمیه ها می آیند و می روند اما شاید یک فراز هم از خطبه فاطمیه در جایی خوانده نشود، در حالیکه خطبه فدکیه فریاد حضرت زهرا(س) بود که بر جامعه زمان خودش داشت.

 

وی گفت: با مراجعه به خطبه فدکیه و دقت در فرازهایش می بینیم که می توانیم تفاوت جامعه عصر فاطمی و بعد از پیغمبر را بشناسیم.

 

*سکوت خواص اثر گذار در فتنه ها خسارات زیادی به همراه دارد

محمدیان اذعان کرد: در این خطبه، حضرت زهرا(س) یک خطاب به خواص اثر گذار جامعه دارند که اگر کناره بگیرند و سکوت کنند مثل همین فتنه اخیری که در کشور ما رخ داد با خسارات زیادی روبرو خواهیم بود.

 

وی اظهار کرد: اگر چه ما در فتنه اخیر خسارات دادیم اما چیزی هم عاید دشمن نشد، ولی مسئله مهم این است که خیلی از خواص در بزنگاه ها معمولا سکوت می کنند، مانند بعضی علما که در فتنه هایی مانند سال 88، 98 و... که می بایست پای دین دغدغه داشته باشند و حداقل در جایی که حسینیه و مسجد و جوانی را آتش زدند عکس العمل نشان دهند اما سکوت کردند.

 

محمدیان با تاکید بر اینکه اگر کسی امام، شجاع، عادل، عابد و زاهد هم باشد اما مردم جامعه با او همراهی نکنند مانند امیرالمومنین حکومتش چهار سال و 9 ماه بیشتر طول نمی کشد تصریح کرد: خطاب دیگر حضرت زهرا(س) در خطبه فدک به عوام یعنی همان امت پیغمبر بود.

 

وی عوام را بدنه جامعه دانست که باید پای کار باشند و ادامه داد: این عوام هستند که اگر پای کار انقلاب و اسلام باشند دشمنان هیچ گاه هیچ غلطی نمی توانند بکنند.

 

*دروغ موج فتنه را ایجاد می کند

محمدیان در ادامه دروغگویی را منجر به ایجاد فتنه دانست و گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) خطاب به عوام فرمودند: «ای جامعه فتنه زده که میدان به دشمن دادید و سبب شدید بخاطر کم کاری شما دشمن میدان دار شود و در کوچه به فرزند پیامبر جسارت کند، این رفتار شما برای این است که هر وقت حرف غلطی می شنوید سریع تر از حرف دروغ باورش می کنید، سخن باطل را بیشتر از حرف حق می پذیرید و ترویج می دهید و حتی گاهی سخن حق را کتمان  کرده و سخت تر قبول می کنید.

 

وی با اشاره به اینکه حضرت آدم با یک دروغ بزرگ از جنت رانده شد اضافه کرد: با دروغ موج فتنه ایجاد می شود و کسانی که دروغ را باور می کنند، نمی دانند که چه اتفاقی بر سر آن جامعه می آورند.

 

محمدیان یادآور شد: در زمان پیغمبر یک دروغ بزرگ سبب شد که حق علی را گرفتند چرا که معاویه با یک دروغ بزرگ به نام پیراهن عثمان در مقابل علی(ع) ایستاد و عده ای دروغ او را باور کردند. امام حسین(ع) را همه دوست داشتند اما یک دروغ بزرگ باعث شد که محبین حسین(ع) قاتلین او شدند و در زمانه ما نیز یک دروغ بزرگ مبنی بر تقلب در انتخابات، فتنه 88 را باعث شد که اگر چه مسببان آن بعدها اعتراف کردند که هیچ گاه سیستم نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی امکان تقلب های بزرگ اثر گذار را ندارد چون خود مردم هم در این سیستم نظارت هستند، اما هنوز اثرات آن فتنه را در سفره مردم می بینیم.

 

وی همچنین اضافه کرد: در ماه های اخیر هم یک دروغ بزرگ باعث شد این همه اغتشاشات به وجود بیاید، پدر آن مرحومه که گفت دخترم را ضرب و شتم کردند و بیماری قبلی نداشت و... باعث شد چندین نفر در این شلوغی ها کشته شوند و چندین خانواده به داغ عزیزانشان نشستند.

 

*برای هر چیزی تحقیق کنیم و فریب بازی شیطان را نخوریم
محمدیان با بیان اینکه حضرت زهرا(س) راه حل را نیز در این خطبه به ما نشان داده است گفت: راه حل روشن است و حضرت زهرا(س) ما را به قرآن ارجاع داده است که می فرماید: «برای هر چیزی تحقیق کنیم و فریب همان بازی قدیمی شیطان را نخوریم».

 

وی اظهارکرد: یکی دیگر از علت های اساسی اینگونه فتنه ها این است که از چیزی که خود می‌بینیم و اشتباه است، چشم پوشی می کنیم، همانطور که امت پیامبر دیدند که چگونه فدک را از فاطمه(س) گرفتند و آنان که مطلع شدند اما باز اقدامی نکردند و مطالبه گر نبودند از این رو به جای اینکه علی(ع) راهبر آن جامعه شود کسان دیگری آمدند که هنوز هم جامعه اسلامی را دارد می سوزاند.

کد خبر 1242643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha