به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان فارس، وحید اباذرفرد، امروز چهارشنبه (7 دی) در جمع خبرنگاران گفت: دویست و هشتاد و دومین روز سال را به نام روز دفاتر اسناد رسمی اعلام کرده اند و علت این موضوع هم آیه شریفه 282 سوره مبارکه بقره بوده است که در مورد ثبت فعالیت های اقتصادی آمده است.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان فارس با اشاره به اینکه سند رسمی که دفاتر صادر می کنند به مصابه قانون است، اظهار کرد: سند رسمی قابل انکار و تردید نیست و بدون نیاز به احکام قضایی، حکم قانونی دارد.
وی با اشاره به اینکه افراد جامعه برای ثبات و پایدار معامله نسبت به تنظبم سند اقدام می کنند، پایداری معاملات و جلوگیری از اختلافات و کاهش ورودی دادگستری، از نتایج سند رسمی است، اضافه کرد: دفاتر اسناد رسمی از سال 1310 فعالیت می کردند و موارد وارده در اسناد در دفاتر ثبت می شدند و از سال 1395 کارها به صورت الکترونیکی انجام می شود مابقی اسناد مقرر شده است که اسکن شوند.
اباذرفرد با یادآوری این مطلب که حدود 50 هزار جلد دفتر داشته باشیم و 53 هزار جلد دفتر اسکن شده است که حدود پنج درصد آن مانده است، افزود: تا خواست طرفین نباشد، سردفتر به ثبت سند اقدام نمی کند.
وی گفت: در خصوص نقل و انتقال فیش حج و زیارت رویه اینگونه است که اگر شخصی فوت کرده باشد وراث فیش را به یکی از وراث اقدام می کنند و اگر وراث بخواهند به شخص ثالث ارائه کنند و یا فرد زنده باشد و بخواهد آن را بفروش برساند از طریق دفاتر اسناد رسمی می توانند استعلام و اقدام به فروش کنند.
اباذرفرد اظهار کرد: سردفتران همه روز بخش زیادی از وقت خود را صرف مشاوره حقوقی می کنند و تنظیم و ثبت سند یک کار تخصصی و پر مسئولیت است و حق الزحمه آن باید متناسب با این موضوع باید باشد که این هزینه ها با تاسیس و اداره دفترخانه هیچ همخوانی ندارد.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران استان فارس اظهار کرد: تعرفه خدماتی که از سوی دفاتر رسمی ارائه می شود مربوط به سال 98 بوده که از سال 99 اجرایی شده که تورم و هزینه ها افزایش یافته است و تفسیر نادرست از ماده قانونی موجود باعث شده که نتوانیم افزایش تعرفه را ارائه دهیم.
نظر شما