محسن توحیدی مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: هم اکنون در این استان سه مرکز مشاوره ژنتیکی داریم که از مجموع این تعداد یک مرکز دولتی و دو مرکز خصوصی است که به شهروندان استان در این خصوص خدمات ارایه می دهد.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی بر اهمیت مشاوره ژنتیک تاکید کرد و اظهارداشت: در این راستا، هم استانی ها باید دقت و توجه لازم را داشته باشند و این مهم را جدی بگیرند.
وي با بيان اينكه با ارائه مشاوره ژنتيكي پيش از ازدواج به طور قطع از آسيبهاي اجتماعي و معلوليت پيشگيري ميشود، عنوان كرد : هزینه های مشاوره ژنتیک برای خانوارهای زیر پوشش این سازمان حمایتی رایگان است.
توحیدی مقدم افزود: همچنین برای خانوارهای دارای دو فرزند معلول برنامه های پیشگیرانه از تولد فرزندان معلول گذاشته ایم که این خانواده ها در بحث های ازدواج به ویژه ازدواج های فامیلی و باردار شدن مشاوره خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی گفت: 24 هزار معلول در استان زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند که بیشتر آنها بر اثر عامل ژنتیکی معلول شده اند.
توحیدی مقدم افزود: عوامل اکتسابی از جمله بلایای طبیعی، سوانح، تصادف، درگیری ها و سقوط از بلندی از دیگر علل معلولیت ها در استان است.
وی افزود: خانواده ها باید معلولیت های ژنتیکی را جدی بگیرند و اگر فرد معلولی در خانواده و نزدیکان خود دارند نسبت به این موضوع بیشتر حساس باشند و زودهنگام به پزشکان و مشاوره ها مراجعه کنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه در ازدواج های فامیلی باید قبل از ازدواج آزمایش های ژنتیکی زوجین انجام شود، اظهارداشت: آزمایش های ژنتیکی باید از اهمیت برخوردار باشد و خانواده ها به ویژه خانواده های دارای معلول این مهم را جدی تر بگیرند چرا که پیشگیری بهترین راهکار برای جلوگیری از معلولیت ها است.
توحیدی مقدم گفت: برخی از معلولیت ها در صورت اینکه زود تشخیص داده شود با اقدامات درمانی و توانبخشی، کار درمانی، گفتار درمانی و سایر اقدامات برطرف و یا کمتر خواهد شد.
نظر شما