به گزارش خبرنگار قرآن و معارف حبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سید اسحاق حسینی کوهساری در برنامه این هفته تلویزیون اینترنتی پاسخ؛ با موضوع بررسی ابعاد بین المللی شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی ابتدا در پاسخ به سوالی پیرامون دلیل حضور ایران در خارج از مرزهای خود جهت مبارزه با گروه های تکفیری ها گفت: این پرسش کلیدی است و شبهات زیادی در این زمینه مطرح بوده، هر چند امروزه تا حدی از هجم این شبهات کاسته شده است. با توجه به اینکه با بسیاری از غیر ایرانی ها مراوداتی داشته ایم این موضوع را به کرات از آنها شنیده ایم و آن ویژگی مهم، جامعیت حاج قاسم بود که بسیار جالب و جدید است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه افزود: سردار سلیمانی دارای خصوصیاتی بودند که در نگاه نخست شاید به نظر می رسید که نمیشود انسانی این ویژگی ها را با هم داشته باشد، عقلانیت تخصص محور در کنار تدبیر در امور همراه با احساس و عواطف بسیار لطیف و برجسته در سردار دلها جمع بود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری بیان کرد: برخی دیگر می گفتند سردار سلیمانی میان شخصیت سیاسی بین المللی و انسان با اخلاق، صادق و مهذب و بین سیاست، اخلاق و دیانت درعالی ترین درجات جمع ایجاد کرده بود. اینکه حاج قاسم با وجود مسئولیت مدیریتی بیرونی با فرزندان و خانواده با صمیمیت برخورد می کنند، بسیار جالب و قابل توجه است. این شهید بزرگوار با اینکه فرصت کمی برای حضور در جمع خانواده را داشت اما در همان فرصت های کوتاه نیز بیشترین تاثیر گذاری را داشتند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه خاطرنشان کرد:سردار سلیمانی میان سخت گیری در کار کارشناسی و دقت مطالعاتی با توکل و توسل به اهل بیت(ع) را نیز جمع کرده بود و وقتی در عرصه میدان، مدیریت می کرد به این ظرایف توجه داشت و همه چیز در جای خودش و جامع اضداد بود. شهید سلیمانی، در عین حال که یک ایرانی به تمام معنا بود و مسائل جهان اسلام را به خوبی می دید و عضوی از پیکره جهان شیعی بود و شخصیت جامعی داشت و اینها درسی برای ماست.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری در مورد علت حضور ایران در مقابله با تکفیریها افزود: اگر بخواهیم منافع را صرفا ملی بنگریم و از نظر یک ایرانی با محوریت منابع ایرانی ببینیم باید حتما در عرصه بین الملل حضور داشته باشیم و این منطق حفظ اقتدار ملی در هر کشوری است.
وی عنوان کرد: اگر بخواهیم غیر از اینکه ایرانی هستیم مرزهای ایدئولوژیک خود را دخالت دهیم و بخواهیم از منافع شیعیان دفاع کنیم حتما در قضیه ای چون دفاع از حرم و حریم؛ حضور در سوریه وعراق؛ به این مساله نگاه می کنیم ما به عنوان پیکره ای از منافع اسلام هستیم و آن گاه حضور بین المللی ما در جبهه مقاومت توجیه پیدا می کند.
حاج قاسم یک شیعه تمام عیار، یک انسان آزاده و عدالت خواه در پهنه جهانی بود
معاون بین الملل حوزه های علمیه بیان کرد: اگر فراتر از نگاه اسلامی بخواهیم به عنوان یک انسان به عنوان پیکره جامعه انسانی و عضوی از جامعه بین المللی نگاه کنیم باز این حضور ما در عرصه بین المللی توجیه پیدا می کند و این به دلیل عظمتی است که اتفاق افتاده و جزئی از این عظمت همین جامعیت حاج قاسم بود که ایشان هم یک شیعه تمام عیار و ایرانی تمام عیار و مسلمانی تمام عیار و هم انسان آزاده و اصلاح طلب و آزادی خواه و ارزش مدار و عدالت خواه در پهنه جهانی بود. اگر نگاهی تاریخی به جبهه حق علیه باطل داشته باشیم در این نگاه نیز شخصیت حاج قاسم می درخشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری تصریح کرد: در سالهای 2010 تا 2013 در کشورهای منطقه همچون یمن، مصر، لیبی و تونس اتفاقاتی افتاد و مردم به دنبال آزادی بیشتر و احقاق حق خود بودند اما آن چه در سوریه اتفاق افتاد یک برنامه ریزی طراحی شده و جزئی از نقشه بین المللی بود تا داعش در منطقه و تحت عنوان دولت اسلامی عراق و سوریه رقم بزند.
وی خاطرنشان کرد: ما در این جریان در نگاه اول و بعد ملی امنیت خودمان را تامین کردیم به جای اینکه دشمنان ما در مرزهای ما با ما بجنگند؛ در 1000 کیلومتر آن طرف تر دشمن را متوقف کردیم، این ها آمده بودند برای اینکه وارد مرزهای ایران شوند همان طور که در چند کیلومتری مرزهای ایران رسیده بودند و می خواستند برای نظام و ملت ما مشکلاتی را فراهم کنند.
داعش آمده بودند تا حرمهای اهل بیت(ع) را نابود کند
معاون بین الملل حوزه های علمیه اظهار داشت: در نگاه شیعی نیز داعش آمده بودند تا حرمهای اهل بیت(ع) را نابود کند، آن هم از حرم نجف تا سوریه چه جنایاتی کردند تا کیان شیعه را با مخاطراتی جدی مواجه کنند و دراین جنایات هزاران نفر را سربریدند و زنان را به اسارت می بردند و حتی خیلی از نوامیس شیعه را در بازارهای خود خرید و فروش میکردند.
وی گفت: داعش و تکفیری ها خطری جدی برای شیعیان، حرم و برای کیان شیعه بودند و حتی به غیر مسلمانان نیز رحم نکردند، آنها آمده بودند در طرح خاورمیانه بزرگ همه مناطق را تجزیه کنند لذا فقط دفاع از حرم و سوریه مطرح نبود بلکه دفاع از تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه بود و رهبری در سخنان خود به این موضوع اشاره کردند که حاج قاسم به همه کشورهای منطقه خدمت کردند.
شهید سلیمانی در معادلات بین المللی نقش ایفا کرد
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری افزود: در نگاه کلان تر همه قدرتهای قلدر جهان جمع شده بودند تا منابع بین المللی خود، قدرت و استثمار بین المللی را تثبیت کنند اما به فضل الهی این نقشه بین المللی بزرگ قدرت های استکباری در منطقه متوقف و دچار شکست شد. لذا آن چه اتفاق افتاد اساسا نگاه تک بعدی به آن داشتن خطایی راهبردی است، این حرکت به نفع ایران، شیعه، دنیای اسلام و کشورهای منطقه بود، شهید سلیمانی در معادلات بین المللی نقش ایفا کرد و این نقش فراتر از نقش جهانی بود.
معاون بین الملل حوزه های علمیه تصریح کرد: در آموزه های قرآنی ماست که اگر جامعه جهانی بخواهد به صلح و امنیت برسد نیازمند فرهنگ مقاومت، فرهنگ شهادت طلبی، ایثار، استقامت، صبر و پایداری است و حاج قاسم در پهنه جهانی این را به رخ جهانیان کشید امروز فرهنگ مقاومت و اعتماد به نفس و اعتماد به اراده ملتها در جهان خریدار دارد و اگر این اتفاق نهادینه نشود ما در تقابل تاریخی حق علیه باطل نمی توانیم به پیروزی برسیم و در سوره صف به عنوان مُسَبِّحات آمده است؛ مُسَبِّحات سورههایی از قرآن هستند که با تسبیح خداوند آغاز میشوند.
وی بیان کرد: این راهبردها در سوره ها ما را به عصر ظهور می رساند سوره صف یکی از مُسَبِّحات و پاک کننده هاست و یکی از این پاک کننده ها، فرهنگ شهادت طلبی و فرهنگ مقاومت است، خداوند کسانی که در راه او مانند صف واحده پای کار هستند را دوست میدارد و در این سوره می گوید خدا دوست ندارد یک سری آرمان ها را مطرح کنید و پای آن نباشید.
حضور بین المللی ایران در مقابله با تکفیری ها در راستای حفظ منافع ملی و شیعی بوده است
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری تاکید کرد: حضور بین المللی ایران در مقابله با تکفیری ها قابل دفاع و در راستای حفظ منافع ملی، شیعی و دینی بوده است، امروزه مستنداتی وجود دارد که ابعاد چندگانه این حضور را نشان می دهد، آن چیزی که هدف اولیه ما بود، حفظ امنیت ملی و منطقه ای و ثبت دنیای اسلام و مرزهای جغرافیایی کشورهای اسلامی و دفاع از اسلام است.
وی اظهار داشت: وقتی امنیت در منطقه برقرار می شود یک سری منافع برای همه کشورهای منطقه فراهم می شود، یکی از ثمرات این امنیت، راهپیمایی اربعین حسینی است که در بستر امنیت ایجاد شده و 25 میلیون نفر در این مسیر جمع می شوند، همچنین تبادلات اقتصادی که فراهم شده از این آثار است؛ اما اینکه به دنبال منابع اقتصادی بوده ایم این طور نیست اما رشد علمی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه در سایه امنیت شکل گرفته است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه یادآور شد:به برکت مبارزه با تکفیری ها، مراوات دیپلماسی اتفاق می افتاد و وقتی بستر امنیت فراهم باشد گردشگران به کشورها سفر می کنند و همه منتفع می شوند و یک بهره مندی عمومی اتفاق می افتد.
وی پاسخ به این پرسش که آیا دفاع ما صرفا از ملل مسلمان است یا اگر ملتی غیر مسلمان هم مورد هجوم استکبار قرار بگیرد جمهوری اسلامی وارد عمل می شود تصریح کرد:انقلاب ما برخواسته از آموزه های اسلامی، قرآنی و اهل بیت(ع) است، در آموزههای قرآنی به صراحت بیان شده است که انسان ها باید مدافع مستضعفین دنیا باشند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری عنوان کرد: در روایات اهل بیت(ع) نیز آمده است که دفاع از مظلوم یک تکلیف قانونی، شرعی و اسلامی است؛ از منظر انقلاب اسلامی و در قانون اساسی این موضوع بیان شده و از آرمان های انقلاب است، در مقام عمل نیز با توجه به اینکه در همه دنیا ظلمی اتفاق می افتد ما باید شرایط و امکانات را ببیننم و اولویت گذاریهای کنیم.
وی اظهار داشت: در مسئله قدس و فلسطین که قبله نخست مسلمانان است با چالشی که غرب پدید آورده مواجه هستیم. رویکرد اسرائیل در فلسطین برای این است که اعتبار جهان اسلام تضعیف شود، لذا این مسئله اولویت ایران می شود، وقتی به سوریه و عراق حمله می کنند برای ما اولویت پیدا می شود، هر جا در عالم ظلمی اتفاق بیفتد حساس هستیم و این آرمان حکومت مهدی موعود(عج) است و ما معتقدیم روزی مردی می آید که بر همه ظلم ها فائل می شود و همه ظلم ها را برطرف می کند و جهان را پر از عدل و داد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری در بررسی ابعاد شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مغفول ایشان ابعاد علمی، معرفتی، عمق نگاه و بصیرت بود؛ حاج قاسم به دنبال صوت هایی از آیت الله مصباح بودند و می گفتند این عالم ربانی یک سری سخنرانی هایی داشتند که بخش هایی پیاده شده اما مشخص است تعدادی از فایل ها پیاده نشده و می گفت این فایل های صوتی و معرفتی را گوش می کنند و این درس بزرگی است، به خصوص برای مدیران و دست اندرکاران اجرایی تا از بعد معرفتی غفلت نکنند.
نظر شما