درس هایی که از زندگی حضرت ام البنین (س)، مادر حضرت عباس(ع) می توان گرفت

تربیت فرزند پیرو راستین امام زمان و ولی حق؛ تربیت درست فرزند براساس مکتب اهل بیت(ع) برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) و درس عشق به دین وایثار در راه حق درس هایی است که می توان از زندگی ام البنین علیها سلام برای حل مشکلات خانواده ها گرفت.

به گزارش گروه معارف خبرگزاری شبستان؛‌ نام او فاطمه بود که بعدها پس از ازدواج با حضرت علي (ع) با کنيه‏ "امُّ البنين" (مادر پسران) مشهور شد. پدر و مادرش از خاندان بني کلاب از اجداد بزرگ حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) بودند و داراي خوبي ها و صفات خانوادگي مشترک بودند فاطمه دختري پاکدل وباتقوا بود.

فضايل اخلاقي، کمالات انساني، نيروي ايماني، ثبات و پايداري، شکيبايي و بردباري، بصيرت و دانايي، نطق و سخنداني او را به شايستگي، بانوي بانوان کرده بود. حزام بن خالد بن ربيعة بن وحيد بن کعب بن عامر بن کلاب پدر ام البنين است او مردي شجاع و دلير و راستگو بود که شجاعت از صفات ويژه اوست. وي از استوانه‏ هاى شرافت در ميان عرب به شمار مى ‏رفت و در بخشش، مهمان‌نوازى، دلاورى و رادمردى و منطق قوي مشهور بود. خاندان اين بانو از خاندان‌هاى ريشه ‏دار و جليل‌القدر بود که به دليرى و دستگيرى معروف بودند و هر يک در بزرگي و شرافت به گونه اي مشهور گشته اند.

سیزدهم جمادی الثانی روز وفات بانوی مکرم ام البنين (س) است. با شهادت چهار فرزند ام‏ البنين (س) در کربلا، اين بانوي شکيبا، به افتخار مادر شهيدان بودن نائل آمد و درکنار همسر شهيد بودن، افتخاري ديگر بر صفحه افتخاراتش افزوده شد.

درس هایی که می‌توان از زندگی ام البنین علیها سلام برای حل مشکلات خانواده ها گرفت را در ادامه به اختصار آورده ایم:

 

تربیت درست فرزند براساس مکتب اهل بیت(ع) برای دفاع از حریم اهل بیت (ع)
 

داشتن فرزندان زیاد و فرزند داری که نفس داشتن فرزند زیاد و اولاد خود فضیلت است چرا که امیر مومنان در ازدواج با ام البنین شرط داشتن فرزند را مقدم بر مسائل دیگر دانست. امروز باید بانوان میهن با داشتن فرزندان برومند برای عصر ظهور حرکت کنند و فرزندانی برای سربازی در رکاب امام زمان تربیت نمایند؛ واز داشتن فرزند زیاد نهراسند.


تربیت فرزند پیرو راستین امام زمان و ولی حق. ام البنین همه فرزندان را برای کربلا تربیت کرده بود وتقدیم راه خدا نمود مانند ابراهیم خلیل (ع)

درس وفاداری به شوهر و درک منزلت همسر و مطیع محض او بودن و اهتمام به امر خانه داری و تربیت فرزندان برومند و قهرمان چنان‌که مادران ایران زمین این هنر مادری را گسیل فرزندان به جنگ تحمیلی ودفاع از حرم اهل بیت (ع) به تجلی گذاشتند.


یکی از مشکلات وآسیبهای فروپاشی خانواده و بالا رفتن آمار طلاق تمرد وعدم تفاهم بین زن وشوهراست؛ نظام هستی براساس مراتب قرار دارد همه نظامهای تشکیلاتی ونهادها این سیستم را دارند که یکی مدیر ودیگران مطیع هستند تا بی نظمی نباشد. درخانواده پدر مدیر است همسر وخانم معاون و مطیع و فرزندان مطیع این دو به ترتیب رتبه؛ لذا اگر زن تمرد کند از فرمان مدیر این اداره مهم وتشکیلات اساسی تربیت فرو می ریزد. معنی آیه «الرجال قوامون علی النساء »این است که خانواده نظام تفاهمی ونظم مدیریتی داشته باد.  اگر این مسئله مهم رعایت نشود، خانوده فرو می پاشد لذا زنان اهل بیت و وابستگان آنها اینگونه بودند. ام البنین فرزندی به ادب وفضلیت عباس علیه السلام وسه برادر دیگرش (علیهم السلام ) که همگی درکربلا مطیع محض حسین  علیهالسلام بودند بارعایت سلسله مراتب به این درجه رفیع رسیدند که نامشان برتارک بشریت می درخشد.


درس عشق به دین وایثار در راه حق را به فرزندان باید باشیر داد و سرشت فرزندان را با محبت و در زمره مکتب اهل بیت(ع) آمیخت این نبود مگر درسایه اطاعت ام البنین علیهاسلام  از امیر مومنان علیه السلام
تربیت مدیران متعهد: فرزندان را باید برای فدا شدن در راه دین و ولایت و جهاد تربیت کنند. فرزندان مدیر و لایق باید تربیت کرد. جامعه اسلامی مشکلات وآسیبهای مدیریتی دارد. این آسیبها بیشتر به خانوده ها وتربیت های ناصحیح بر می گردد؛ مادران می توانند در کاستن از این آسیب با تربیت مدیران در نهاد خانواده به مدیریت درست یاری نمایند.


بانوان و مادران درس استقامت و صبر در راه خدا را از ام البنین(ع) بیاموزند که پس از شهادت فرزندان ابتدا برای امام‌حسین(ع) و عزیز فاطمه سوگواری کرد سپس برای عباس عزیزش.

روایات زیادی درباره منش و روش حضرت ام البنین (س) از ائمه اطهار (ع) است که از آن جمله می توان به روایت مشهوری که از امام صادق (ع) درباره ایشان مطرح است اشاره کرد. امام صادق (ع) درباره حضرت ام البنین (س) می فرمایند: « بُکی الحُسَینُ علیه السلام خَمسَ حِجَجٍ، و کانَت امُّ جَعفَرٍ الکلابِیةُ تَندُبُ الحُسَینَ علیه السلام و تَبکیهِ و قَد کفَّ بَصَرُها. بر حسین علیه السلام پنج سال گریسته شد. امّ جعفر کلابی (امّ البنین)، برای حسین علیه السلام مرثیه می سرایید و می‌گریست تا اینکه چشمانش نابینا شد.»

 

 

کد خبر 1244957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha