به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه رویداد ایده پردازی هیأت استان تهران با حضور حجت الاسلام باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی شامگاه جمعه ۱۶ دی ماه در تکیه نیاوران برگزار شد. در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام مجید باباخانی طی سخنانی گفت: مسجد و هیات مبدا همه حرکتها در انقلاب اسلامی بودند اما متاسفانه به علت برخی توطئه ها و کم کارها حضور مردم در این مراکز فرهنگی مهم کم رنگ شده است.
وی افزود: هیأت قریب به ۸۵ درصد مردم را در طول سال جذب میکند با این اتفاق بزرگ و جایگاهی که هیأت دارد دشمن برای آن برنامه ریزی کرده و آفات متعددی به جریان هیأت وارد میکند، یکی از آن آفات این است که هیأت به انجام مناسک محدود شده است در حالی که دهه ۴۰ بسیاری از هیأتها مناطق اطراف خود را تحت تأثیر قرار میدادند اما امروز بسیاری از هیأت ها حتی در محله خود هم تأثیرگذار نیستند و نمی توانند مشکلات و گرفتاری مردم را رفع کنند. به همین دلیل حضور مردم در چنین هیات هایی کاهش می یابد.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی ادامه داد: هیأتی که مردم را به سنت ۱۴۰۰ سال پیش متصل میکند معنای خودش را در از دست داده است، هیأت میتواند افراد را به معنا و مفهوم فرا متنی متصل کند در حالی که بسیاری از هیأتها به این مهم توجه ندارند.
حجتالاسلام باباخانی با بیان اینکه ما با دنیای مدرن روبرو هستیم، اظهار کرد: باید این سنت باز تعریف شود زیرا بسیاری از افراد فکر میکنند هر نوآوری سنت را کنار میگذارد و از طرفی چیزی که به دست ما رسیده ارزشمند است و نمیتوان هر اقدامی روی آن انجام داد به گونهای که از محتوا خالی شود، دنیای غرب نمیخواهد ما سنت را کنار بگذاریم و کار دیگری انجام دهیم بلکه هدف او تهی کردن سنت را از محتوا است.
وی با بیان اینکه هیأتی که از سنتهای خود خالی نشده و اصیل و پویا قادر باشد زندگی مردم، خانوادهها و محلهها را متحول می کند. ابراز کرد: امروز دنیای مدرن تنها کمیت را تحمیل کرده و به کیفیت توجه ندارد، سازمان هیأت دنبال این است که با تسهیل گری کسانی را که ایدههای جدی دارند گرد هم جمع کند تا هیئات بتوانند در کنار حفظ اصل سنت و توجه به پیشرفت فناوری از طریق هنر و… نسل جدید را روز به روز بیشتر جذب کند.
رئیس سازمان هیات و تشکل های دینی در پایان اظهار کرد: ایده پردازی هیأت یکی از اهداف سازمان است که جا دارد در سطح کشور ترویج شود به گونهای که هیأت بتواند برای ۸۵ میلیون ایرانی طرح و برنامه داشته باشد که نگاه مردم به هیأت تغییر مثبتی داشته باشد. ما باید بتوانیم به وسیله هیأت مساجد و رسانه را احیا کنیم، برکت، معنویت، معرفت و هنر تشکیلاتی هیأت می تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
نظر شما