به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مهدیه شعبانی:
روحانیون در کنار رسالت اصلی خود که همانا تبلیغ دین اسلام ناب محمدی است در عرصه جهاد و خدمت نیز فعالیت دارند به طوری که در دوران دفاع مقدس در جبهه های جنگ با پوشیدن لباس رزم وارد عرصه دفاع از کیان این آب و خاک شده اند و پس از آن نیز تا به امروز در خط مقدم بحران هایی همچون سیل، زلزله و کرونا به یاری مردم شتافته اند و خستگی را خسته کرده اند.
امروز بسیاری از روحانیون با گمنامی در حال انجام خدمات فرهنگی و اجتماعی به مردم هستند و یکی از این روحانیون گمنام، حجت الاسلام روح الله امیری است که ۱۳ سال قبل کار تبلیغ و خدمت جهادی را از دوران دانشجویی در قلعه گنج، زهکلوت، کهنوج، دلگان، سراوان، رابر، اسفندقه و بافت آغاز کرده و یک سالی می شود که امام جماعت مسجد سیدالشهدا (ع) شهر علی عمران از توابع شهرستان جیرفت است.
در این گزارش قصد داریم برای آشنایی بیشتر با فعالیت های حجت الاسلام روح الله امیری با او به گفتگو بنشینیم.
برای جذب نوجوانان به مسجد از کجا باید شروع کرد؟
قاعدتا مدرسه مکانی است که می توان کودکان و نوجوانان را در آنجا پیدا کرد و با برنامه ریزی های هدفمند زمینه حضورشان در مسجد را فراهم کرد، خب در اولین گام با مراجعه به مدرسه محله یک نشست هم اندیشی و هم افزایی با مدیر و مربی پرورشی برگزار کردم و از ایده ابتکاری خودم تحت عنوان از مدرسه تا مسجد برای جذب دانش آموزان گفتم و خوشبختانه مورد استقبال آنها قرار گرفت و کارگروه از مدرسه تا مسجد شکل گرفت و اکنون بیش از ۴۰ دانش آموز پای ثابت برنامه های مسجد هستند.
در قالب ایده از مدرسه تا مسجد چه برنامه هایی اجرا می کنید؟
برای اجرای این ایده روزهای هفته را به ۲ بخش تقسیم کرده ام، ۲ روز هفته در مدرسه برنامه های فرهنگی برای بچه ها اجرا می کنم و مابقی روزها بچه ها به مسجد می آیند و در برنامه های فرهنگی، تربیتی و ورزشی شرکت می کنند.
وقتی که در مدرسه هستم سعی می کنم متناسب با سن و علایق بچه ها برنامه هایی همچون مسابقات فرهنگی، کتابخوانی و بازی های فکری اجرا کنم و همین امر زمینه صمیمیت و دوستی آنها با من شده است.
یکی دیگر از این برنامه ها، پیاده روی از مدرسه تا مسجد است که ظهرها پس از تعطیلی مدرسه برای اقامه نماز جماعت با بچه ها مسیر مدرسه تا مسجد را طی می کنیم و با اجرای این برنامه به بچه ها آداب صحیح نماز خواندن و وضو گرفتن را یاد می دهم و از ظرفیت بچه ها برای مکبری استفاده می کنم.
در مسجد هم برای حضور نوجوانان تجهیزات ورزشی مانند میز تنیس و فوتبال دستی تهیه شده است و بچه ها را به گروه های ۴ تا ۵ نفره تقسیم کرده ام که با توجه به علاقه ای که دارند، بازی کنند و روزهای دوشنبه و چهارشنبه نیز فوتسال بازی می کنند.
در کنار اجرای برنامه های ورزشی و تفریحی، دوره های آموزش قرآن کریم و احکام نیز برای بچه ها برگزار می کنم و نکات اخلاقی را به آنها آموزش می دهم و یکی از این مباحث اخلاقی، بیان ویژگی های یک دوست خوب و همچنین بیان معضلات و آثار مخرب استفاده از مشروبات الکی و مواد مخدر بر زندگی فردی و اجتماعی انسان ها است تا از این طریق آنها را آگاه کنم.
سه شنبه هر هفته نیز ویژه برنامه سه شنبه های مهدوی با مشارکت بچه های مسجد اجرا می شود و در کنار قرائت دعای توسل ایستگاه مهدویت و ایستگاه صلواتی نیز راه اندازی می شود.
در ایستگاه مهدویت محصولات فرهنگی همچون کتاب هایی درباره امام زمان (عج) و ظهور در معرض دید مردم قرار داده می شود و در ایستگاه صلواتی نیز بچه های مسجد پذیرای مردم هستند.
یکی دیگر از برنامه های ایده از مسجد تا مدرسه، حضور در خانه شهدا و نشستن پای صحبت های مادران و پدران شهدا است که با هدف آشنایی نوجوانان با سبک زندگی و سیره شهدا و تقویت روحیه ایثارگری در آنها اجرا می شود.
چه فعالیت های مسجد محوری برای جذب عموم مردم انجام داده اید؟
همین برنامه سه شنبه های مهدوی زمینه حضور همه اقشار جامعه از بازاری گرفته تا وکیل، مشاور و کارآفرین و غیره را فراهم کرده است.
امروز می توان گفت کاری کرده ایم که درب مسجد به روی همه باز است و از هر قشری برای رفع مشکلات خود به مسجد مراجعه کنند به طور مثال از طریق رایزنی های صورت گرفته با مرکز بهداشت، آموزش های بهداشتی در مسجد ارائه می شود و با حضور معتمدین سعی شده اختلافات خانوادگی را در مسجد حل کنیم و جلسات اولیا و مربیان نیز در این مکان معنوی برگزار می شود.
یکی از برنامه های روزانه من، دیدار با کسبه محله است و به همین منظور نیم ساعت قبل از اقامه نماز با حضور درب مغازه ها جویای احوال آنها می شوم که به لطف خداوند همین امر زمینه انجام کارهای خیرخواهانه را نیز فراهم کرده است.
به طور مثال نانوای محله در مناسبت های ملی و مذهبی نان رایگان به دست مردم می دهد و همین امر موجب تشویق دیگر نانواهای سطح شهر شده و آنها نیز این حرکت زیبا را انجام می دهند و آرایشگران نیز یک روز مشتریان را رایگان اصلاح می کنند و همچنین با همکاری همین کسبه مصالح ساختمانی برای نیازمندان تهیه می شود.
آیا برای رفع مشکل اشتغال جوانان کاری انجام داده اید؟
با حمایت بنیاد برکت و استفاده از ظرفیت بانوان کارآفرین، دوره آموزش مشاغل خانگی، آرایشگری و خیاطی برگزار میشود و تا حدودی زمینه اشتغال بانوان بی سرپرست و بد سرپرست فراهم شده است.
چه برنامه ای برای ازدواج جوانان دارید؟
برای فراهم شدن زمینه ازدواج زوج های جوان بی بضاعت به دنبال تهیه سفره عقد هستیم و بزودی اتاق عقد مسجد برای جوانان مهیا می شود و علاوه بر این نیز در حال رایزنی با یکی از دفاتر عقد هستیم تا به صورت نیم بها خطبه عقد این زوج ها را بخواند و همچنین با جلب کمک های خیرین جشن ازدواج آسان در مسجد برگزار کنیم.
در پایان باید خاطرنشان کرد: حجت الاسلام روح الله امیری تا قبل از حضور در مسجد سید الشهدا (ع) در حوزه های خدمت رسانی و عمرانی همچون ساخت و ساز مسجد، پروژه های آبرسانی، احداث چمن مصنوعی با گروه های جهادی همکاری داشته و امروز نیز در نهضت بازگشت به مساجد که مورد تاکید مقام معظم رهبری است کاری کرده تا مردم برای رفع مشکلات خود به مسجد مراجعه کنند.
نظر شما